Οργανωμένη εθνοφυλακή

Must Read

Καταρχάς, να ευχηθώ να λήξει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Μακάρι οι εξελίξεις να είναι τόσο θετικά ραγδαίες, που στη μία ημέρα που μεσολαβεί από τη συγγραφή μέχρι να διαβάσω στην έντυπη εφημερίδα αυτό το άρθρο να έχει ανακοινωθεί κατάπαυση πυρός.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Παρακάτω θα αναλύσω σύντομα τα αμυντικά θέματα που μου έκαναν τεράστια αρνητική εντύπωση κατά τη ρωσική εισβολή, η οποία έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες. Ενώ η Δύση και ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι προειδοποιούσαν εδώ και μήνες -και με ιδιαίτερα έντονο τρόπο τις τελευταίες εβδομάδες- πως επίκειται πολεμική επιχείρηση, το επίπεδο προετοιμασίας των απλών πολιτών (και του ουκρανικού στρατού, αλλά δεν θα θίξω αυτό σήμερα) ήταν απλά μηδενικό.

Σε πλήρη αντίθεση με τον δικό μας ηγέτη Ιωάννη Μεταξά, που πριν από 80 έτη περίμενε τους Ιταλούς κατακτητές πάνοπλος, με οχυρώματα, με πλήρως εκπαιδευμένους άντρες μαχητές και με ένα σύστημα επιστράτευσης αριστουργηματικά οργανωμένο, ο Ουκρανός Ζελένσκι, μετά την έναρξη των αναμενόμενων πολεμικών συγκρούσεων, έδινε οδηγίες στους πολίτες να «φτιάξουν και να πετάνε αυτοσχέδιες μολότοφ» στους Ρώσους εισβολείς και μοίραζε οπλισμό σε πλήρως ανεκπαίδευτους πολίτες, οι οποίοι δεν είχαν πιάσει όπλο στη ζωή τους.

Αμφιβάλλω αν οι παραπάνω σπασμωδικές και πρόχειρες αντιδράσεις πανικού του Ζελένσκι θα αυξήσουν την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας και ανησυχώ πως πολύ πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών.

Μας δίνουν ισχυρό μάθημα η ρωσική εισβολή και το συγκεκριμένο αναθεωρητικό, άκρως επιθετικό συμβάν για τα σύνορα στην Ευρώπη ότι το ελληνικό έθνος πρέπει να αφυπνιστεί και να προετοιμαστεί ιδιαίτερα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

Η οπλοκατοχή για όλους τους Έλληνες άντρες οι οποίοι είχαν όπλο κατά τη στρατιωτική τους θητεία πρέπει να δοθεί ως νόμιμη δυνατότητα. Οι συνεχόμενες ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις για κάθε ενήλικο Ελληνα οφείλουν να ξεκινήσουν. Λίγες ημέρες τον χρόνο αν αφιερώσουμε για την προστασία της πατρίδας μας, μόνο καλό θα μας φέρει τόσο σε ατομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Η έννοια της οργανωμένης εθνοφυλακής και η δυνατότητα ακαριαίας συγκρότησης ομάδας ένοπλων αντρών σε κάθε κοινότητα κρίνονται απαραίτητες. Η έναρξη της στρατιωτικής θητείας στα πρότυπα της Κύπρου, δηλαδή αμέσως μετά το λύκειο για τους άρρενες, όσο και η αύξηση της διάρκειάς της στους 18 μήνες θεωρώ ότι είναι μονόδρομος.

Ας αφουγκραστεί η ελληνική Πολιτεία την πολύ επικίνδυνη παγκόσμια κατάσταση και ας υλοποιήσει τα απαραίτητα μέτρα γρήγορα. Μην έχουμε την τύχη της Ουκρανίας, που σε λίγες ώρες ο εχθρός βρέθηκε στην πρωτεύουσά της.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χάρβεϊ Γουάινστιν: Ξανά στο δικαστήριο για σεξουαλικά εγκλήματα

Μία υπόθεση με πολλά επεισόδια! Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν θα δικαστεί ξανά στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο...

More Articles Like This