Φρίκη στην Ανδραβίδα

Must Read

Ως πατέρας τριών τέκνων σοκαρίστηκα με το έγκλημα στην Ανδραβίδα. Με φρίκη άκουσα στις ειδήσεις ότι ο δολοφόνος σκότωσε εν ψυχρώ και προμελετημένα όχι μόνο τους φτωχονοικάρηδές του, που του χρωστούσαν λίγα ενοίκια, αλλά και δύο αγγελούδια, δύο βρέφη τριών ετών! Τα έπνιξε, τα στραγγάλισε. Τους έκλεισε τη μύτη και το στόμα, αφού είχε πυροβολήσει τους γονείς τους.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ο 12χρονος μεγαλύτερος γιος της οικογένειας γλίτωσε τον βέβαιο θάνατο επειδή είχε πάει εκείνη τη στιγμή να παίξει στις κούνιες. Οταν γύρισε, αντίκρισε το φριχτό θέαμα της αποδεκατισμένης οικογένειάς του, σκηνή που, δυστυχώς, το καημένο το παιδάκι θα κουβαλάει σε όλη του τη ζωή μέσα του.

Συλλογίστηκα μετά τι μπορεί να φέρει έναν άνθρωπο στο σημείο να ενεργήσει τόσο δυσανάλογα. Προσπάθησα να σκεφτώ τι ώθησε έναν 60χρονο, τι τον έφερε στο σημείο να σχεδιάσει τέτοιο αποτροπιαστικό έγκλημα, με μοναδικό κίνητρο την «αδικία» που αισθανόταν επειδή είχε καθυστερήσει μια φτωχή οικογένεια λίγα ενοίκια. Τι τον έκανε να δολοφονήσει και τα αθώα τα παιδάκια, αφού με σιγαστήρα είχε δολοφονήσει τους γονείς τους; Γιατί μετατράπηκε σε ψυχρός μακελάρης, χωρίς καμία ανθρώπινη υπόσταση;

Η ερμηνεία, που εντελώς υποκειμενικά δίνω, είναι πως η αύξηση των φριχτών ανθρωποκτονιών τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα οφείλεται στην καραντίνα. Καταρχάς, για να αιτιολογήσω και να θέσω κάποιες βάσεις στην άποψή μου, σε έγκριτο επιστημονικό άρθρο του 2021 της Ολλανδής καθηγήτριας εγκληματολόγου Amy E. Nivette καταγράφεται ότι στη διάρκεια της καραντίνας σε 23 χώρες παγκοσμίως όλα τα είδη εγκλημάτων μειώθηκαν (φυσιολογικό, αφού ήμασταν κλεισμένοι μέσα στο σπίτι), εκτός από τις ανθρωποκτονίες, οι οποίες αυξήθηκαν!

Προσωπικά, με βάζει σε βαθιές σκέψεις η σύνδεση που φέρεται ότι υπάρχει μεταξύ της ανόδου των ψυχικών νοσημάτων και των lockdowns, διάσταση που είχα θέσει δημόσια ως πολύ πιθανό κίνδυνο από την αρχή της εφαρμογής της καραντίνας το 2020.

Καταλαβαίνω απόλυτα πως ως μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού η απαγόρευση βασικών ελευθεριών μας μετακίνησης ήταν βασική επιλογή για τα περισσότερα κράτη στον κόσμο. Αλλά, δυστυχώς, πλέον πληρώνουμε πολύ ακριβά ως κοινωνία την επίπτωση που είχε αυτό το ανελεύθερο μέτρο στην ψυχολογία πολλών συμπολιτών. Πολλοί από αυτούς ήταν ήδη ψυχικά διαταραγμένοι και εντάθηκε η ψυχική τους νόσος, άλλοι διολίσθησαν στον κόσμο των ψυχικών προβλημάτων λόγω του ιδιαίτερα στρεσογόνου εγκλεισμού που βίωσαν. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί τέτοιο φριχτό έγκλημα σαν της Ανδραβίδας στην Ελλάδα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αποκαλύψεις: Σχέσεις των χούλιγκαν με «αξιωματούχους» του Ολυμπιακού – Τρεις ζήτησαν να μπουν σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων

Σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» από την ογκωδέστατη δικογραφία για τα περιστατικά οπαδικής βίας και τη δολοφονία του αστυνομικού...

More Articles Like This