Ακριβή βενζίνη

Must Read

Η θυγατέρα της Ελλάδας, η Κύπρος μας, έχει περίπου 40% παραπάνω κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τη χώρα μας (στοιχεία από τη Eurostat).

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Τη στιγμή που γράφω το άρθρο, η μέση τιμή πώλησης βενζίνης στη Μεγαλόνησο είναι περίπου 35% φθηνότερα (!) από ό,τι στην Ελλάδα, ενώ η τροφοδοσία και των δύο κρατών γίνεται από τα διυλιστήρια της χώρας μας! Δηλαδή -για να το γράψω όσο πιο απλά γίνεται-, ενώ είναι κατά 40% πιο πλούσιος ο μέσος Ελληνας της Κύπρου από εμάς που κατοικούμε στη μητέρα πατρίδα, αγοράζει τη βενζίνη στα 2/3 της τιμής που την προμηθευόμαστε εμείς, τη στιγμή που η πηγή προμήθειας του καυσίμου είναι ακριβώς η ίδια για όλους! Είναι κατανοητό στους πάντες, πιστεύω, το τεράστιο παράδοξο που υπάρχει στο παραπάνω αναμφισβήτητο γεγονός.

Μια απλή σύγκριση των τιμών των ορυκτών καυσίμων στις χώρες της ευρωζώνης θα δείξει και στον πιο αδαή ότι κράτη με πολύ μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από την Ελλάδα διαθέτουν το πετρέλαιο και τη βενζίνη σε χαμηλότερες ή και ίδιες τιμές με τη χώρα μας! Καλούμαστε δηλαδή ως έθνος να σηκώσουμε ένα πολύ βαρύ φορτίο, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το οποίο είναι δυσανάλογο της ελάσσονος οικονομικής ισχύος μας λόγω της πολυετούς δοκιμασίας από την κρίση χρέους που περάσαμε.

Με πολύ απλά λόγια, δεν είναι δυνατόν για τον απλό πολίτη και νοικοκύρη, που χρησιμοποιεί καθημερινά το όχημά του για να πάει στην εργασία του (ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία που υπάρχουν και λόγοι υγείας για να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του), να σηκώσει το βάρος της αύξησης σε ενέργεια, πετρέλαιο και βενζίνη. Ο πληθωρισμός στη χώρα μας για τον Φεβρουάριο του 2022 έφτασε στο δυσθεώρητο 7,2%, τη στιγμή που οι αυξήσεις στους μισθούς, καθώς και τα επιτόκια των τραπεζών κινούνται σε μηδενικά επίπεδα.

Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης μέχρι στιγμής για αυτό το τσουνάμι ακρίβειας στα καύσιμα είναι μόνο δικαιολογίες: Υπουργοί γυρίζουν στα κανάλια και υπερασπίζονται τους υπέρογκους φόρους στη βενζίνη, λέγοντας ότι θα έχουν λογιστικά κενά αν τους μειώσουν. Η κυβέρνηση, όμως, υπάρχει για να αφουγκράζεται τα προβλήματα του κόσμου και όχι για να επικαλείται ατεκμηρίωτες δικαιολογίες στο κλίμα μιζέριας και φτώχειας που εξαπλώνεται. Μειώστε τους φόρους στα καύσιμα, βρείτε τη λύση, σταματήστε τις δικαιολογίες! Ο κόσμος υποφέρει καθημερινά και το φαινόμενο διογκώνεται.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οργή για τις διακοπές της Σακελλαροπούλου στην Ουρουγουάη

Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προέβη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αποφάσισε, με τους Έλληνες να δυσκολεύονται να βγάλουν...

More Articles Like This