Ο ολετήρας Ελευθέριος Βενιζέλος

Must Read

Σαν σήμερα το 1936 πέθανε ο άνθρωπος που έγινε πρωθυπουργός με τα ξένα όπλα, δίχασε τους Ελληνες και προκάλεσε τη Μικρασιατική Καταστροφή

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας και συστηματικά παρουσιάζεται σαν εθνάρχης.

Εδώ και 12 εβδομάδες δημοσιεύω στην «κυριακάτικη δημοκρατία» άρθρα με πληθώρα στοιχείων -γνωστών και μη στο ευρύ κοινό- που αποδεικνύουν:

Α) τον χρηματισμό του Βενιζέλου από τους Αγγλογάλλους με στόχο να ανατρέψει τον βασιλιά* και να μπάσει την Ελλάδα, άνευ όρων και δεσμεύσεων από την πλευρά της Αντάντ, στο σφαγείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Β) Τις σχέσεις του με τον μεγαλέμπορο όπλων Μπαζίλ Ζαχάρωφ, ο οποίος χρηματοδοτούσε πολλές από τις συνωμοτικές δραστηριότητες του Βενιζέλου, το κόμμα του, τις εφημερίδες που τον στήριζαν αλλά και συνεννοούνταν μαζί του για την προετοιμασία της Μικρασιατικής Εκστρατείας και την υποκίνηση ταραχών με τους Βουλγάρους και τους Τούρκους με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας κ.ά. Γ) Το αίτημα του Ελευθέριου Βενιζέλου και προς τους Αγγλους και προς τους Γάλλους να πραγματοποιήσουν εμπάργκο στην Ελλάδα μην επιτρέποντας να περνούν στην πατρίδα μας αρκετά τρόφιμα, καύσιμα και χρήματα. Στόχος ήταν να πεινάσει ο λαός και να στραφεί εναντίον του βασιλιά Κωνσταντίνου Α΄ και να τον ανατρέψει. Δ) Το αντιδημοκρατικό και διχαστικό πνεύμα της τυραννικής διοίκησής του, τους διωγμούς και τις εκτελέσεις των αντιτασσομένων στο καθεστώς του και την αντιμετώπιση της Ελλάδας και του λαού μας σαν εργαλείο επίτευξης προσωπικών στόχων. Ε) Την προτροπή και διευκόλυνση σε ξένο εκστρατευτικό σώμα (της Αντάντ) να καταλάβει ελληνικά εδάφη και την απόφασή του να χωρίσει την επικράτεια στα δύο – με τη νόμιμη κυβέρνηση να βρίσκεται στην Αθήνα και την κατοχική (Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης) στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο του κάλπικου εθνάρχη, με την προπαγάνδα υπέρ του οποίου δηλητηριάζουν τους Ελληνες εδώ και δεκαετίες.

Συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και υποχρέωσή μας στα αδικοχαμένα θύματα είναι να αποκαλύψουμε τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος.

*Διαβάστε στην «κυριακάτικη δημοκρατία» για στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την πιθανή οργάνωση σχεδίου δολοφονίας του Κωνσταντίνου Α΄ από τον κολλητό και χρηματοδότη του Ελευθέριου Βενιζέλου Μπαζίλ Ζαχάρωφ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακρίβεια: «Φωτιά» στις τιμές για σοκολατένια αυγά και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Μόλις μερικές ημέρες έχουν απομείνει για το Πάσχα και οι καταναλωτές έχουν ξεχυθεί στις αγορές τροφίμων, με σκοπό να...

More Articles Like This