Πώς θα γλιτώσουμε από τους «Ραντανπλάν»…

Must Read

Οι «πετσισμοί» των τελευταίων ημερών είναι μόνο η αφορμή μήπως και καταλάβουν και «οι τελευταίοι των Μοϊκανών» ποιοι μας κυβερνούν.

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Η… χαλαρότητα με την οποία ο Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε δημόσια ότι δεν βλέπει εκλογές το 2022 επειδή «ο κόσμος θα τιμωρήσει την κυβέρνηση» φανερώνει, εκτός των άλλων, ότι έχουμε να κάνουμε (και) με «Ραντανπλάν» της πολιτικής. Δεν είναι ένας ή δύο, αλλά… λίστα ολόκληρη!

Δυστυχώς, όμως, δεν περιορίζονται τα πεπραγμένα τους στις κωμικές γκάφες του συμπαθούς τετράποδου του Λούκι Λουκ, αλλά οι τύποι «πυροβολούν» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς πιο γρήγορα από τη σκιά τους. Το χειρότερο, δε, είναι ότι μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας.

Φυσιογνωμίες όπως ο Γεωργιάδης, ο Χατζηδάκης, ο Σκρέκας και φυσικά ο περίφημος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Στουρνάρας «χορεύουν» καθημερινά πάνω από τα «καμένα», έχοντας στήσει επικοινωνιακό πανηγύρι, μπας και πείσουν κάποιους «ιθαγενείς» ότι επιδοτήσεις των 13 ευρώ στα καύσιμα και των 59 στο ρεύμα θα… σώσουν τα νοικοκυριά!

Οι άνθρωποι -με πρώτο, φυσικά, τον Μητσοτάκη- που αρνούνται να μειώσουν τους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, που αρνούνται να βάλουν τέρμα στον χορό της ενεργειακής αισχροκέρδειας (εκείνοι που τον έσυραν), που δεν ντρέπονται για τις «πρωτιές» της Ελλάδας στις αυξήσεις, λειτουργούν σαν σύγχρονοι «μακελάρηδες».

Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής. Αυτήν τη στιγμή τα ελληνικά νοικοκυριά υφίστανται άνευ προηγουμένου «μακελειό». Και ταυτόχρονα προκλητική συμπεριφορά από τους κυβερνητικούς προϊσταμένους. Οι οποίοι -κι αυτό είναι σοκαριστικό- γνωρίζουν (όπως ο Πέτσας) ότι η κοινωνία βράζει μαζί τους, όμως αρνούνται να την ακούσουν. Προφανώς οι δεσμεύσεις τούς κρατάνε «αλυσοδεμένους», δεν εξηγείται διαφορετικά.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι «πώς θα γλιτώσουμε από τους Ραντανπλάν»; Ειδικά από τη στιγμή που δεν σκοπεύουν να προσφύγουν άμεσα στις κάλπες, γιατί ξέρουν ότι θα βιώσουν την τιμωρία που τους αξίζει.

Στην πολιτική δεν υπάρχει αδιέξοδο. Το ζητούμενο είναι ποιος ή ποιοι θα ανοίξουν την πόρτα της διεξόδου. Σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως η λύση μπορεί να έρθει εκ των έσω.

Με δυο λόγια, το ερώτημα είναι αν από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία δύναται να μας γλιτώσει μια… κανονική Νέα Δημοκρατία! Διάβαζα ένα κείμενο που αναδημοσίευσε το newsbreak.gr, το οποίο υποστήριζε (με αφορμή τις επικίνδυνες ακροβασίες και στην εξωτερική πολιτική) ότι (ξανα)ήρθε «η ώρα του Καραμανλή».

Δεν γνωρίζω κατά πόσο ο πρώην πρωθυπουργός έχει διάθεση ενεργούς ενασχόλησης -δεν μας έχει δείξει κάτι ανάλογο, η αλήθεια είναι, μετά το 2009, όμως τούτο αποτελεί σοβαρή βάση για σκέψη.

Η αυτοκάθαρση δεν μπορεί να έρθει από «Ραντανπλάν», αλαζόνες και «νταλαβεριτζήδες». Αποτελεί υποχρέωση των ιστορικών στελεχών της κυβερνώσας παράταξης να αφουγκραστούν το δράμα του κόσμου και να βάλουν τέλος στην πολιτική που τσακίζει τους πολλούς και ευνοεί τους ελάχιστους.

Η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη απέδειξε δυστυχώς στην πράξη τι πρεσβεύει. Όσο γρηγορότερα η ίδια η Νέα Δημοκρατία απαλλάξει την κοινωνία από αυτή την πολιτική και όσους την υπηρετούν τόσο θα συμβάλει στην ανακούφισή της. Και στη δική της αυτοκάθαρση.

Επαναλαμβάνω, αποτελεί υποχρέωση ιστορικών στελεχών της παράταξης να βάλουν τέλος στον εσωτερικό και εξωτερικό κατήφορο ο οποίος έχει τραγικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες της. Η σιωπή, σε τέτοιες καταστάσεις, μοιάζει με «συνενοχή». Φαντάζομαι ότι ουδείς πραγματικά σοβαρός θα ήθελε να συνδέσει, άμεσα ή έμμεσα, το όνομά του με τέτοιου μεγέθους ιστορική καταστροφή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Άδωνις ανέλαβε την προώθηση για να ξεπουλήσει το βιβλίο του…

Αφού πρώτα πήγε στην Πτολεμαϊδα για να μας επιδείξει τις ικανότητές του στο... τένις, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε σε...

More Articles Like This