Γυναίκες, αντιδράστε!

Must Read

Πώς θα σας φαινόταν αν σε έναν ποδηλατικό αγώνα έπαιρνε μέρος κάποιος με τη μοτοσικλέτα του και, φυσικά, έβγαινε νικητής;

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Προφανώς η φαιδρή αδικία θα ήταν τόσο κατάφωρη, που θα ήταν αυταπόδεικτο ότι ο μοτοσικλετιστής θα έπρεπε να είχε αποκλειστεί εξαρχής από τον ποδηλατικό αγώνα. Είναι πολύ σημαντική διάσταση στη διεξαγωγή κάθε αθλήματος ο δίκαιος ανταγωνισμός.

Για αυτό τον λόγο έχουν αποκλειστεί και οι αθλητές που έχουν λάβει αναβολικά πριν από κάθε αγώνα, γιατί αποκτούν ένα πολύ άδικο πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους. Ο πιο σημαντικός διαχωρισμός, όμως, στα αθλήματα είναι αυτός βάσει του φύλου: η συντριπτική πλειονότητα των αθλημάτων (ακόμα και το σκάκι!) χωρίζεται σε κατηγορίες αρρένων και θηλέων. Ο λόγος είναι η διαφοροποίηση που γίνεται μεταξύ των δύο φύλων, η οποία προκύπτει από τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού μας. Η μέση γυναίκα έχει τη μισή περίπου δύναμη από τον μέσο άντρα, βάσει ιατρικών μετρήσεων. Επίσης και η Ψυχολογία μάς διδάσκει ότι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τα δύο φύλα τις καταστάσεις είναι διαφορετικός, και αυτό έχει επίδραση στις αντιδράσεις τους στα αθλήματα.

Δεν έχει και τόση σημασία που η συσσωρευμένη εμπειρία χιλιάδων ετών ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και το ότι η επιστήμη μάς λέει ότι τα δύο φύλα είναι διαφορετικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται στα αθλήματα με διαχωρισμό, καθώς και ανάλογα με τις ικανότητες του κάθε φύλου: Οι παγκόσμιοι ινστρούχτορες της Αριστεράς έχουν άλλη άποψη και προσπαθούν λόγω των ιδεολογικών τους εμμονών να επιβάλλουν τις στρεβλές και ισοπεδωτικά εξισωτικές θέσεις τους, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον αθλητισμό.

Πρόσφατα στις ΗΠΑ ο άντρας κολυμβητής Ουίλιαμ Τόμας, ο οποίος δήλωνε ότι αισθάνεται θηλυκό πλέον και επιθυμούσε να αγωνιστεί μαζί με τις γυναίκες στην κολύμβηση με το νέο του όνομα Λία Τόμας, βγήκε πρώτος και «χρυσός» νικητής, ενώ όταν αγωνιζόταν ως άντρας κατέληγε στις τελευταίες θέσεις…

Μεγάλη εντύπωση σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία που ανέφερα μου έκανε η αντίδραση των συναγωνιστριών του: Δεν αντέδρασαν, αλλά, φοβούμενες μη στιγματιστούν από αριστερόστροφες ορθοπολιτικές δυνάμεις ως ρατσίστριες ή ομοφοβικές, αποδέχτηκαν ότι ο Ουίλιαμ έκλεψε ουσιαστικά το χρυσό από τις ίδιες. Μεγάλο λάθος. Θα έπρεπε ενωμένες να απέχουν από τον αγώνα και να αρνηθούν να πάρουν μέρος μαζί με έναν βιολογικά άντρα, του οποίου η συμμετοχή καταστρέφει το «ευ αγωνίζεσθαι». Οι γυναίκες πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή την κατάφωρη αδικία και να αρνούνται να συμμετέχουν σε αγωνίσματα που τις ανταγωνίζονται άντρες.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This