Πρωταθλητής απωλειών!

Must Read

Η πολιτική της κυβέρνησης γεμίζει τα πλουτώνεια δώματα με Έλληνες που υποτίθεται ότι θα έσωζε από τον Covid-19

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στις 10 Μαρτίου, η στήλη ζητούσε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μια χάρη: «Να μας πει 40 νούμερα -από την πρώτη ομάδα αριθμών- και 19 αριθμούς Τζόκερ για να παίξουμε τα 5+1 που θα παραλείψει και να κερδίσουμε. Oπου κι αν ποντάρει ο άνθρωπος, πάει στράφι το στοίχημα».

Οι πικρές -και ανεπιθύμητες για κάθε Eλληνα- δικαιώσεις της προαναφερθείσας διαπίστωσης είναι πολλές, θεαματικές και κοστοβόρες. Η πιο μακάβρια όλων είναι οι θάνατοι από κορoνοϊό. Ο πρωθυπουργός, όταν έκανε αμάσκωτος ποδηλατάδες στην Πάρνηθα, είχε κλειδαμπαρώσει τους Ελληνες στα σπίτια τους και οι ευσυγκίνητοι λοιμωξιολόγοι σαν τον Σωτήρη Τσιόδρα κλαψούριζαν στα κανάλια για την υγεία του παππού και της γιαγιάς.

Ταυτόχρονα, η Πολιτική Προστασία, εκπροσωπούμενη από το κλαρινογαμπρίστικο υφάκι του Νίκου Χαρδαλιά, μας κουνούσε το δάχτυλο και προειδοποιούσε για πρόστιμα και κυρώσεις, επαναλαμβάνοντας συνέχεια «έστω και μία ζωή να σωθεί». Όλοι μαζί, πολιτικοί και ειδικοί, μας καλούσαν να συμμορφωθούμε με τα μέτρα διάλυσης της καθημερινότητάς μας «για να μη γίνουμε σαν την Ιταλία (βλέπε Μπέργκαμο) και το Βέλγιο», όπου ο Χάρων έκανε μυριάδες βόλτες με τη βαρκούλα του.

Και οι ζωές μας διαλύθηκαν επί διετία και μας έσπασαν τα νεύρα και τινάχτηκε στον αέρα η οικονομία μας και δεν σώθηκε η ζωή «του παππού και της γιαγιάς», που έκανε τον Τσιόδρα να κλαίει. Οπως βλέπουμε στην καλά ενημερωμένη ιστοσελίδα με στατιστικά από όλο τον κόσμο https://www.worldometers.info/coronavirus/, η Ελλάδα σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχει ξεπεράσει και την Ιταλία και το Βέλγιο! Στο «παγκόσμιο πρωτάθλημα» απωλειών από κορονοϊό έχουμε φτάσει στην 26η θέση (σε σύνολο 227).* Η Αλβανία βρίσκεται στην 79η θέση και η Τουρκία στην 81η! Αν δείτε και ποιες άλλες χώρες τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από την Ελλάδα, μπορεί να πάθετε αφενός κατάθλιψη, αφετέρου να γίνετε φουρνέλο από τα νεύρα. Τόση καταπίεση, τόσες προσβολές (θυμάστε ποιους αποκάλεσε «τζαμπατζήδες» και «ψεκασμένους» ο Μητσοτάκης;), τόσα πρόστιμα, μάσκες, οικονομικές θυσίες, εξωτερικός δανεισμός, κρατική καταστολή και διαφημιστικές καμπάνιες, όλα μάταια…

*Τα δεδομένα ελήφθησαν χθες, 27 Μαρτίου 2022.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχείς μετασεισμοί στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Εκκενώθηκαν σχολεία σε Ηλεία και Ζάκυνθο – Ζημιές στο Καστρομονάστηρο

Αναταραχή προκάλεσε στην Ηλεία και γενικότερα στην Πελοπόννησο ο ισχυρός σεισμός των 5.7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το...

More Articles Like This