Απρόσωπη δημοκρατία II

Must Read

Η επίκληση του «σεβασμού» στην έννοια της μεταμοντέρνας «ιδιωτικότητας» διαλύει το σύνολο σε ανήμπορες, ασήμαντες μονάδες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Βασικός πυλώνας της ελληνικότητας είναι η μορφή. Ο Ελληνισμός έδωσε μορφή στο άμορφο, πρόσωπο στο χάος, οργάνωσε με εικονογραφική ακρίβεια και τάξη τις ασύνδετες πληροφορίες σε επιστήμες, συγκρότησε τις σκόρπιες πεποιθήσεις σε φιλοσοφικά συστήματα, προσωποποίησε τους ίδιους τους θεούς για να μπορέσει η ανθρωπότητα να ελκυσθεί στις ανώτερες σφαίρες από τις δυνάμεις που απέκτησαν εικόνα και ομοίωση με το είδος μας. Η μορφή, το σχήμα, η εικόνα, πάντοτε είχαν όνομα και η ταυτότητά τους ήταν σαφώς προσδιορισμένη.

Η προσήλωση στην απόδοση μορφής, στο όνομα, στην ταυτότητα εκάστου ατόμου, δυνάμεως και φαινομένου αποτελεί δομικό συστατικό των ελληνικών κοινωνιών από την αυγή του εθνικού μας χρόνου μέχρι και σήμερα. Κενά περιεχομένου προπετάσματα καπνού, όπως η «προστασία των προσωπικών δεδομένων», αφαιρούν και το όνομα και τη μορφή παραγόντων του δημόσιου και ιδιωτικού βίου μας. Οι παραβατικοί, οι καταγγελλόμενοι ως παραβιάσαντες νόμους γραπτούς και άγραφους (αθώοι και ένοχοι), απροπροσωποποιούνται, τους αφαιρείται η ταυτότητα, διαχέονται παντού και πουθενά.

Στις εφημερίδες, στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, παντού κυριαρχούν η ασάφεια, τα μισόλογα, οι γενικολογίες, οι προσδιορισμοί που χωρούν τους πάντες και κανέναν. Οταν διαπράττεται μια ανομία η κοινωνία αποκλείεται και από την ενημέρωση και από τη σημαντική αρωγή που μπορεί να δώσει. Απαγορεύεται στους πολλούς να δουν το πρόσωπο ενός στυγνού εγκληματία ή ενός κατηγορουμένου, που μπορεί να αθωωθεί αν φανεί η μορφή του στα ΜΜΕ, μαθευτεί το όνομά του και βρεθεί κάποιος που μπορεί με τη μαρτυρία του να τον απαλλάξει από τις άδικες κατηγορίες.

Το ανθελληνικότατο καθεστώς, που εδώ και χρόνια πολλά κατατρώγει τις σάρκες του Γένους μας, έχει επεκτείνει την αποσιώπηση γεγονότων και το «σβήσιμο» της αλήθειας και στο παρελθόν! Διαβάζουμε αναμεταδόσεις ειδήσεων παρελθουσών δεκαετιών και τα πρόσωπα των δραστών είναι «πιξελαρισμένα» και τα ονόματά τους σβησμένα. Σε λίγο καιρό, οι εμπροσθοφύλακες της παρακμής δεν αποκλείεται να αποπειραθούν να «θολώσουν» την εικόνα του Χριστού πάνω στον σταυρό και να λένε ο «33χρονος».

Εδώ που τα λέμε, ο τελικός στόχος της αποσιώπησης είναι Εκείνος… «Καὶ ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων τῶν ἐθνῶν διὰ τὸ ὄνομά μου» (Κατά Ματθαίον ΚΔ 9).

Διαβάστε επίσης: Απρόσωπη δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο!

Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που πραγματοποιείται στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με...

More Articles Like This