Η πολιτική ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας

Must Read

Ο θείος Χαρίλαος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο Μονοδέντρι Λακωνίας στις 26 Νοεμβρίου του 1943 μαζί με 118 άλλους εαμίτες. Ο αδελφός του Περικλής και η αδελφή του Μαρία, 16 και 17 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από τους ναζί με τις προκηρύξεις του ΕΑΜ επάνω τους. Ο μεν πρώτος έμεινε διά βίου ανάπηρος από τα βασανιστήρια, η δε δεύτερη μόλις και μετά βίας γλίτωσε την εκτέλεση.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Τη μνήμη αυτών των ανθρώπων, όπως και των άλλων 700.000 Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους από τις εκτελέσεις, τα βασανιστήρια, την πείνα και τις ασθένειες που προκάλεσε η ναζιστική κτηνωδία των στρατευμάτων κατοχής στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής, τη «μαγάρισε» η Ν.Δ. με την πρόσκληση των ναζί της Ουκρανίας να εμφανιστούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο για να τοποθετηθούν επί ενός πολέμου που δεν αφορά τον ελληνικό λαό, αλλά μόνο τα συμφέροντα των ελίτ και των ολιγαρχών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του Ζελένσκι (εφημερίδα «The Guardian»).

Η λέξη «μαγάρα» έχει την καταγωγή της στη Μεσσηνία και χαρακτηρίζει αυτόν που «πετά τα άγια τοις κυσί και βάλλει τους μαργαρίτας έμπροσθεν των χοίρων». Η Ν.Δ., ως μη σεβόμενη πλέον τίποτα και κανέναν, αποτελεί μία πολιτική μαγάρα, μία ύβρη. Προκλητικά το κόμμα αυτό επί οκτώ χρόνια κωφεύει στο γεγονός ότι το ναζιστικό καθεστώς των ολιγαρχών του Κιέβου διώκει την ελληνική μειονότητα της Ουκρανίας.

Υποκριτικά αγνοεί την πραγματικότητα, ότι δηλαδή το καθεστώς Ζελένσκι, κατά δήλωση του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Αθήνα περίπου 10 ημέρες πριν από την εισβολή, αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο της Τουρκίας.

Η πρόσκληση της Ν.Δ. στον Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή απέδειξε ότι η Ν.Δ., εκουσίως ή ακουσίως, επανδρώνει το πασαλίκι των Αθηνών, επειδή η Ουκρανία, εκτός των άλλων, κατασκευάζει τον κινητήρα των τουρκικών drones BAYRAKTAR AKINCI και επίσης είναι μία από τις χώρες που χορηγεί σημαντική αμυντική τεχνολογία και τεχνογνωσία στην Τουρκία, ώστε να είναι σε θέση να εξαϋλώσει τους ελληνικούς στόχους, όταν θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Επί το χείρον και οι υπόλοιπες πολιτικές «μαγάρες» του Κοινοβουλίου, με «ιερή» υποκριτική συγκίνηση χειροκροτούσαν όρθιοι τους ναζί που είναι αποδεδειγμένοι εχθροί και διώκτες του Ελληνισμού της Ουκρανίας. Η επίκληση λάθους για το φιάσκο από τον πρόεδρο της Βουλής δεν πείθει κανέναν, επειδή σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις τα εμπλεκόμενα μέρη ρυθμίζουν από κοινού και τις πλέον ασήμαντες λεπτομέρειες.

Συνεπώς, το φιάσκο μπορεί να ερμηνευθεί είτε πολιτικά, θέση που άπτεται της αθέατης υπαρξιακής ταύτισης της Ν.Δ. και του πολιτικού συστήματος γενικότερα με τον αυταρχισμό, είτε μέσω προβοκάτσιας. Η πρώτη πολιτική θέση δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί επειδή, σε συνδυασμό με την ιατρική τρομοκρατία, τα πρόστιμα στους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους, τους διωγμούς και τις επικείμενες απολύσεις των υγειονομικών, την ενεργειακή ληστεία των πολλών προς όφελος των ελίτ, τις λεκτικές ύβρεις και τις ειρωνείες των μελών της κυβέρνησης προς την κοινωνία, το φιάσκο, πιθανόν να εκφράζει τις υποσυνείδητες φιλοναζιστικές πολιτικές θέσεις των κομμάτων εξουσίας που ανάγονται στην περίοδο της Κατοχής.

Η προσπάθεια κατανόησης της πρόσκλησης των Ουκρανών ναζί στην ελληνική Βουλή θα μπορούσε να ερμηνευθεί πολιτικά εάν ανακληθούν στο θυμικό οι Ελληνες μεταπολεμικοί πρωθυπουργοί που υπηρέτησαν στις κατοχικές κυβερνήσεις, ή ακόμα τα ονόματα των πολιτικών και των μελών της εγχώριας ελίτ που είναι επίγονοι και απόγονοι συνεργατών των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Επί παραδείγματι, ο πατέρας πρώην πρωθυπουργού υπήρξε ο τελευταίος κατοχικός πρωθυπουργός και ιδρυτής των ταγμάτων ασφαλείας, ενώ τα ονόματα και των υπόλοιπων μεγαλοδωσιλόγων κοσμούν το πάνθεο του δωσιλογισμού στο δίτομο έργο του ιστορικού Δημοσθένη Κούκουνα «Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής», εκδόσεις Μέτρον, Αθήνα 2014, 2015. Τέλος, στην περίπτωση της προβοκάτσιας θα πρέπει να διερωτηθούμε ποιοι επωφελούνται από το φιάσκο. Προφανώς όχι οι Αμερικανοί ή το ΝΑΤΟ.

Παρά την αποσιώπηση από τα ελληνικά ΜΜΕ του ναζιστικού χαρακτήρα του Τάγματος Αζόφ, δεν ήταν δυνατόν οι Αμερικανοί να μην είχαν αντιληφθεί ότι μετά την εμφάνιση των ναζί στην ελληνική Βουλή η συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τον Ζελένσκι θα έφθινε.

Οι υπόλοιποι «ενδιαφερόμενοι» που φαίνεται να κερδίζουν από το φιάσκο της Ν.Δ. θα μπορούσαν να είναι είτε οι Τούρκοι, οι οποίοι ενδεχομένως οργάνωσαν τη «φιέστα» μαζί με τον Ζελένσκι, είτε οι επωφελούμενοι από τις αθέατες συγκρούσεις εντός του κοχλάζοντος λέβητα της Ν.Δ. Είναι δεδομένο ότι τυχόν αιφνίδιες πολιτικές ή άλλες εξωτερικές εξελίξεις θα συνηγορήσουν υπέρ του ενός ή του άλλου επιχειρήματος.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελίες σοκ του Καλλιάνου για… κλαδευτήρια στο «Αττικόν»: «Ντρέπομαι ως βουλευτής να πω για πράγματα που είδα σε αυτό το νοσοκομείο»

Συνέχεια στις σοβαρές καταγγελίες για την ιατρική αντιμετώπιση που είχε ο πατέρας του στο ΠΓΝ Αττικόν έδωσε ο Γιάννης...

More Articles Like This