Αφιονισμένος πολίτης

Must Read

O απόηχος των Αγιων αυτών ημερών ουδένα αγγίζει, διότι ελλείπει εις μέγιστο βαθμό η πίστη διά τυχόν άρδην ανατροπή της καταστάσεως, εξ αυτού του λόγου ο σύγχρονος Ελληνας, βυθισμένος εις την κοινωνική εντροπία του πνευματικού λήθαργου, άγεται και φέρεται από την φαιά προπαγάνδα των εγκάθετων μηχανισμών του συστήματος, ήτοι τα τελούνται εν διατεταγμένη υπηρεσία μέσα μαζικής εξαπατήσεως.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Η έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης και ερμηνείας των πραγμάτων εκ του σύγχρονου Ελληνα, δηλαδή η ιχνηλάτηση της στοιχειώδους πρόσφορης και αιτιώδους συνάφειας, αιτίας και αποτελέσματος, υπό την έννοια ότι δεν δύναται να συνειδητοποιήσει με ενάργεια την δημιουργούμενη ακρίβεια εις τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αδυνατεί να διαγνώσει την τεχνικώς και επιμελώς μεθοδευμένη επιγενόμενη επισιτιστική κρίση, πρόδηλη συμπληρωματικό εργαλείο προς την πανδημία και την καιροσκοπική διαχείρισή της, ως την σύγχρονη προμετωπίδα της μείζονος επανεκκίνησης του κόσμου υπό της αυθεντίας των νεοπαγών παγκοσμιοποιητών.

Τηρουμένων των αναλογιών, αδυνατεί ο σύγχρονος Ελληνας να αντιληφθεί το τι τεκταίνεται εις τον ειδεχθή πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας και ποιος ιστορικά υποκρύπτεται όπισθεν του ιδιαζόντως ειδεχθούς τούτου πολέμου, προς σκοπό να κατισχύσει ιστορικά και γεωπολιτικά έναντι τίνος.

Πέραν της αισχράς τοιαύτης προπαγάνδας περί της εκριζώσεως των λαών, τα συστημικά μέσα μαζικής εξαπατήσεως αχρείως εκμεταλλεύονται την εικόνα των νεογνών και νηπίων, όχι προς σκοπό να πληροφορηθεί αντικειμενικά η κοινή γνώμη διά την φρίκη του πολέμου εκατέρωθεν, αλλά διά να καλλιεργήσει υποβολιμαία προς την φύσει ανδραποδώδη μάζα το αίσθημα της μονομερούς συμπάθειας προς τον λαό της Ουκρανίας. Περαιτέρω, εφόσον το ενδιαφέρον της καλής Ουκρανίας εξ αντιδιαστολή με την κακή Ρωσία έγκειται εις τον άμαχο πληθυσμό και η αδήριτος προτεραιότητα ανάγεται ανυπερθέτως προς την προάσπιση του αμάχου πληθυσμού, διά ποιο λόγο η Ουκρανία δεν διαφυλάττει τον άμαχο πληθυσμό υπαναχωρώντας εις ένα μέρος εκ των αξιώσεών της;

Επιπροσθέτως ακανθώδες και κρίσιμο ερώτημα διά τις διαφημίσεις εκ των τηλεοπτικών δήθεν διαύλων, τα οποία καθίστανται δήθεν ευαισθητοποιημένα διά τον άμαχο πληθυσμό, παρασιώπησαν επιμελώς και απέκρυψαν αθέμιτα την εκκωφαντική απουσία των περιλάλητων μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες δέον όπως ευρίσκονται εις την πρώτη γραμμή διά να παράσχουν ανιδιοτελώς την ανθρώπινη αρωγή και συνδρομή προς τους ομόδοξους και πραγματικούς πρόσφυγες Ουκρανούς αιτία πολέμου. Με βάση τα ως άνω συνάγεται αιτιωδώς ότι η πληροφόρηση των Ελλήνων έχει αντικατασταθεί καθ’ ολοκληρίαν εκ της παραπληροφορήσεως και της στυγνής προπαγάνδας τού εκάστοτε επιχειρηματία καναλάρχη. Τα ως άνω συνιστούν βασικά ερωτήματα, εάν είχαμε πολίτες με γρηγορούσα ατομική συνείδηση και όχι αφιονισμένα αθύρματα, διότι θα ετίθεντο εξαρχής και ο πολίτης θα γνώριζε εκ των προτέρων την πραγματικότητα και θα ανέμενε να τον χειραγωγήσουν τα έμμισθα φερέφωνα και οι εκάστοτε «γκεμπελίσκοι» δημοσιογράφοι.

*Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

O Χριστός ξανασταυρώνεται!

Ηταν ευχάριστη έκπληξη για μένα η διαπίστωση ότι η ΕΡΤ2 μεταδίδει αυτή την εποχή σε επανάληψη μια σειρά που...

More Articles Like This