Ιεροψάλτες «δολοφόνοι»

Must Read

Δεν μπορώ να πω ότι ξημεροβραδιάζομαι στις εκκλησίες, αλλά όταν πηγαίνω θέλω να το απολαμβάνω. Αυτές οι θείες ψαλμωδίες, όταν, μάλιστα, εκτελούνται από σωστούς ψάλτες, τέρπουν ώτα και ψυχήν.

Όμως, δυστυχώς υπάρχουν μερικοί ψάλτες που κυριολεκτικώς «δολοφονούν» τους υπέροχους ύμνους της θρησκείας μας, ψάλλοντες κατά το δοκούν τις υπέροχες μελωδίες, που δονούν κάθε χριστιανική ψυχή.

Άκουσα να ψάλλεται το «Σε υμνούμεν» σε σκοπό σχεδόν καρσιλαμά, όπως αγνώριστα άκουσα και τα «Φως ιλαρόν» και «Την ωραιότητα της παρθενίας σου». Ακόμα, Μεγάλη Παρασκευή έγινα έξω φρενών, όταν υποχρεώθηκα να ακούσω τα Εγκώμια σε ρυθμό μοιρολογιού, διότι έτσι γουστάριζε ο νεαρός ψάλτης.

Ήθελα να ‘ξερα, δεν υπάρχουν σχετικοί κανόνες και ο καθένας κάνει του κεφαλιού του; Δεν γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος (αν ρωτήσεις την κυβέρνηση θα σου πει ότι φταις εσύ…), αλλά κάποιος πρέπει να είναι. Για να δει λίγο το θέμα.

Εκτός κι αν και αυτό το αναθέσουμε στους λοιμωξιολόγους (τι να πρωτοκάνουν κι αυτοί), οι οποίοι ξανάρχονται φουριόζοι στα πράγματα και στις οθόνες μας, τώρα με την ηπατίτιδα στα παιδιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καζάνι που βράζει η Δυτική Όχθη – Μαίνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Ράφα

Εν αναμονή της χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, το Ισραήλ προχωρά σε εντατικοποίηση των περιφερειακών χτυπημάτων εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ...

More Articles Like This