Περί ελληνοποιήσεων

Must Read

Οι πάντες μπορούν να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο. Αρκεί να μην έχουν διατελέσει βασιλείς

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Kυκλοφορώντας στην Αθήνα (και σε άλλες πόλεις της χώρας ισχύει αυτό, αλλά η αναφορά γίνεται λόγω προσωπικής εμπειρίας) μπορείς να συναντήσεις πολιτογραφημένους Eλληνες που έλκουν καταγωγή από διάφορα σημεία της Γης. Από το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, τη Μογγολία, την Τζαμάικα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Τουρκία, το Πακιστάν και από κάθε γνωστή και άγνωστη χώρα του πλανήτη. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν προσέξεις καλά, ίσως δεις πιγκουίνο φέροντα ελληνικό διαβατήριο, ο οποίος πιθανόν και να έχει κάρτα πρόσφυγα δικαιούμενου δωρεάν απεριόριστες διαδρομές με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Και μόλις δεις τον πιγκουίνο θα κατέβει στην επόμενη στάση για να στηθεί σε ουρά μπροστά σε ΑΤΜ για να λάβει επίδομα.

Είμαστε «ευρύχωροι», ειδικώς και γενικώς, με το αλλοδαπό στοιχείο το οποίο βαπτίζεται «προσφυγικό» από τα ΜΜΕ και τις κρατικές υπηρεσίες, ακόμα κι αν πρόκειται για καραμπαμπάμ λαθρομετανάστες, πρώην «μαχητές» του Ισλαμικού Κράτους, δραπέτες σωφρονιστικών καταστημάτων από την Μπαρμπαριά και το… Τούνεζι.

Ωστόσο, εκεί που έχει επιδειχθεί μέγιστη στρυφνότητα και μικροψυχία από την πλευρά του «σύγχρονου» ελληνικού κράτους είναι στην υπόθεση της βασιλικής οικογένειας. Αν ο μέσος αλλοδαπός επιβάτης των φουσκωτών που μας πέμπει η Τουρκία τραβούσε όσα έχουν υποστεί τα μέλη αυτής της οικογένειας μέχρι να τους αναγνωριστεί οποιαδήποτε σχέση με αυτό το κράτος, δεν θα είχε καν διανοηθεί να πληρώσει τα ναύλα στον δουλέμπορο για να τον διεκπεραιώσει μέχρι την Ελλάδα.

Θα ήταν πάντως ενδιαφέρον να τοποθετηθεί το κράτος με σαφήνεια και οριστικά σε αυτό το θέμα: έχει δώσει υπηκοότητα – διαβατήρια – δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα του Ελληνα πολίτη στα μέλη της βασιλικής οικογένειας; Αν όχι, ας πουν επιτέλους τι πρέπει να κάνουν τα μέλη αυτής της οικογένειας για να λάβουν την ιδιότητα του πολίτη, που τόσο εύκολα δίδεται πλέον σε μυριάδες άσχετους με το ελληνικό έθνος.

Και τι έχει προσφέρει αυτή η οικογένεια; Τίποτε αξιοσημείωτο, αν εξαιρέσεις -έτσι ενδεικτικά αναφέρεται- το γεγονός ότι μέλη της βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης πολεμώντας για την Ελλάδα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κασσελάκης από άγονη γραμμή: Ο Μητσοτάκης θα έρθει εδώ μόνο αν ανεβάσει παράσταση ο Λιγνάδης

Τρολάρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Στέφανος Κασσελάκης σχολιάζοντας τα περί «κρουαζιέρας» στο Αιγαίο με σκάφος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

More Articles Like This