Στ’ άρματα, στ’ άρματα

Must Read

Σε μια εκπομπή στην τηλεόραση άκουσα έναν σκηνοθέτη (που δεν είναι δα και ο Φελίνι…) να λέει φουσκώνοντας από υπερηφάνεια: «Στα χρόνια της δικτατορίας οι ταινίες του Γκουσγκούνη ήταν μια διέξοδος. Αντί να λέμε “κάτω η χούντα”, φωνάζαμε ‘’ζήτω ο Γκουσγκούνης”».

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς. Καταρχάς ο μακαρίτης πλέον Γκουσγκούνης την περίοδο του στρατιωτικού καθεστώτος γύρισε μόνο μία ταινία (βλέπετε, υπάρχει και αυτή η μαρτυριάρα η Wikipedia που τα βγάζει όλα χαρτί και καλαμάρι).

Τώρα, πότε πρόλαβε μια ταινία, που δεν ήταν δα και «Ο πύργος των καταιγίδων», να γίνει θρύλος και σύνθημα στα στόματα όλων των απανταχού αντιστασιακών είναι ένα ερώτημα που δεν χρειάζεται απάντηση. Βέβαια, αυτό δεν είναι παράξενο, αν σκεφτεί κανείς ότι χάρη στην ομοθυμαδόν αντίσταση όλων των Ελλήνων η δικτατορία κράτησε μόνο εφτά χρόνια.

Εφτά χρόνια γεμάτα βασανιστήρια, λογοκρισίες, κροκοδείλους, κόμπρες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Σκεφτείτε να μην υπήρχε αντίσταση τι θα γινόταν. Δεν θα υπήρχε Γκουσγκούνης…

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το Πόρισμα του ΥΠΕΣ για την διαρροή emails αποδήμων – Εμπλέκεται «τρίτο πρόσωπο»

Το Πόρισμα της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή emails στους αποδήμους και την διαρροή των...

More Articles Like This