Τα επτά βήματα προς την κόλαση

Must Read

Με τίτλο «Sept pas vers l’enfer» («Επτά βήματα προς την κόλαση») το βιβλίο του Αλέν Σουέ, που ήταν κάποτε δεύτερος στην ιεραρχία του DGSE, της ισχυρής γαλλικής υπηρεσίας αντικατασκοπίας, είναι ένα κατηγορητήριο κατά των ευρωπαϊκών ελίτ.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Το βιβλίο αναφέρεται στη μαζική και μη αναστρέψιμη πλέον αντικατάσταση του πολιτισμού στην Ευρώπη από το Ισλάμ που προωθούν οι ελίτ. Κατά τον συγγραφέα, η επιχειρούμενη «μεγάλη επανεκκίνηση» έχει στόχο τη φτωχοποίηση των δυτικών κοινωνιών και τη μεταφορά της ατομικής ιδιοκτησίας στις ολιγάριθμες υπερεθνικές ελίτ. Το πρώτο από τα πλέον σημαντικά βήματα είναι η πολιτική περί «κλιματικής αλλαγής», με στόχο τον κοινωνικό έλεγχο μέσω του περιορισμού της κατανάλωσης τροφίμων και ενέργειας. Επονται η αντικατάσταση της εργασίας από τις μηχανές, η κατάργηση της παραδοσιακής κρατικής γραφειοκρατίας και η αντικατάστασή της από τη δυναμική των μηχανών, η εισαγωγή του ψηφιακού χρήματος και, τέλος, η επιβολή της κοινωνικής μηχανικής, μέσω της αντικατάστασης της δημοκρατίας από τη δημογραφία του Ισλάμ.

Αρχικά, τα αποτελέσματα των δήθεν πολιτικών εμμονών για τη σωτηρία του περιβάλλοντος είναι άκρως εμφανή στην Ελλάδα. Εδώ η αντικατάσταση του λιγνίτη από εισαγόμενη ενέργεια ουσιαστικά μεταφέρει τα χρήματα από τις τσέπες του ελληνικού λαού σε ολιγομελή οικογενειακά πορτοφόλια. Επί παραδείγματι, στις εταιρίες που θα μοιραστούν αρχικά τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ της αντικατάστασης του λιγνίτη της Πτολεμαΐδας συμμετέχει και εταιρία τραπεζικών και ιδιωτικών συμμετοχών που δημιουργήθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Η εν λόγω εταιρία εισήχθη πρόσφατα στον NASDAQ, με διαχειριστή κρατικοδίαιτο διοικητή οργανισμού, που, ενώ μισθοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο, διαμένει μόνιμα στην Αμερική. Τα διάφορα «πράσινα» έργα που θα αναλάβουν οι «connoisseur» θα λειτουργούν με φυσικό αέριο, που θα μετατρέπεται σε διοξείδιο του άνθρακα με τον ίδιο τρόπο που μετατρέπεται και ο λιγνίτης, επειδή μέχρι σήμερα οι «πράσινοι» πολιτικοί ιεραπόστολοι δεν έχουν κατορθώσει να καταρρίψουν το δεύτερο θερμοδυναμικό αξίωμα.

Τα αποτελέσματα της ενεργειακής πολιτικής των ελίτ και η ενεργειακή ληστεία των λαών συνεπάγονται την επαναφορά της Ευρώπης στη μεταπολεμική εποχή των καυσόξυλων. Για την απαξίωση της εργασίας και την αντικατάστασή της από τις μηχανές, οι γραφειοκρατικοί υπερεθνικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν τις πλέον κατάλληλες λέξεις, ώστε να εμπεδώσουν στο συλλογικό θυμικό τη δυστοπία ως κανονικότητα.

Συχνά αναφέρονται στην «κινητικότητα» και την «αύξηση της παραγωγικότητας». Η μεν πρώτη έχει να κάνει με τη διαρκή μετακίνηση ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε άλλες χώρες και πόλεις μέχρι τα 40 έτη της ηλικίας τους (πρεκαριάτο), επειδή μετά τα 40 ουδείς θα τους προσφέρει εργασία, και η δεύτερη με την εντατικοποίηση της εργασίας, με σκοπό την αύξηση των κερδών των ελίτ και των πολιτικών, που συνιστούν την ενδιάμεση μεταπρατική τάξη μεταφοράς πλούτου μεταξύ των διοικουμένων και των ελίτ.

Η αντικατάσταση της γραφειοκρατίας από τις μηχανές και η συναλλαγή του πολίτη με αυτές έχουν να κάνουν με την εκμηδένιση της προσωπικότητας και της ατομικότητας, καθώς και με την ασυνείδητη μετατροπή του από αυτόνομη μονάδα ελεύθερης σκέψης σε ένα μηχανικό εξάρτημα, επειδή η συναλλαγή με κάποιο μηχανικό είδος που έχει ισχύ και εξουσία μετατρέπει τον πολίτη σε αυτιστική μονάδα.

Επίσης, η αντιμετώπιση συνηθισμένων προβλημάτων θα είναι χρονοβόρα, αν όχι αδύνατη. Επί παραδείγματι, αν προσπαθήσει κάποιος να λύσει θέμα αρμοδιότητας ΔΕΔΔΗΕ, είναι σχεδόν αδύνατον να το πράξει, επειδή με πρόσχημα την πανδημία δεν υπάρχει πρόσβαση στην υπηρεσία αυτή και δεν απαντούν επίσης εγγράφως στα αιτήματα των πολιτών. Υπάρχει μόνο τηλεφωνική επικοινωνία, όταν κάποιος κατορθώσει να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η εισαγωγή του ψηφιακού χρήματος και η κατάργηση των μετρητών επαναφέρουν την Ευρώπη στον Μεσαίωνα, ένθα η κατοχή χρήματος μεγάλης αξίας από τους δουλοπάροικους απαγορευόταν επί ποινή θανάτου. Ελευθερία υπάρχει εκεί που δεν υπάρχει έλεγχος κατοχής και διάθεσης χρήματος. Όλες οι συναλλαγές πλέον θα ελέγχονται, τα δε ψηφιακά χρήματα θα δημεύονται σε περίπτωση ανυπακοής.

Την πρακτική αυτή εφάρμοσαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τριντό, με την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών των ανεμβολίαστων Καναδών, όπως επίσης και η κυβέρνηση της Ν.Δ., με το μηνιαίο πρόστιμο των 300 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνταξιούχους, στους γέροντες και στα αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Το τελευταίο βήμα συνοψίζεται στην πολιτική ορθότητα και στον στόχο της αλλαγής της πολιτισμικής ταυτότητας της Ευρώπης μέσω της ενσωμάτωσης του Ισλάμ και της εισαγωγής μουσουλμάνων εποίκων στην Ευρώπη. Η αλλαγή της δημογραφίας, αναφέρει ο Αλέν Σουέ, αφενός εξυπηρετεί τον κατακερματισμό της κοινωνίας και τα οικονομικά συμφέροντα των ελίτ και αφετέρου αποτελεί την εκλογική βάση των Ευρωπαίων πολιτικών, που το μοναδικό μέλημά τους είναι να βρίσκονται συνεχώς στην εξουσία.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της Αθήνας

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, που έκαναν το πρώτο και...

More Articles Like This