Πληρώστε τον Γκρίνμπεργκ για την Ελλάδα

Must Read

Στις 17 Αυγούστου 2022 και ενώ βρισκόμουν κάπου στο Αιγαίο, χωρίς να έχω ακριβή εικόνα των εξελίξεων, με κάλεσε η αγαπητή συνάδελφος Δέσποινα Μποτίτση να σχολιάσουμε στον Focus Fm της Θεσσαλονίκης τα γεγονότα με τους πρόσφυγες στην περίφημη νησίδα του Εβρου.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Η οποία, όπως ομολόγησε αργότερα η περίφημη ΜΚΟ Human Rights 360 (επικεφαλής της είναι ο υιός του αείμνηστου βουλευτή της ΕΡΕ Νίκου Φαρμάκη, Επαμεινώνδας), δεν ήταν ελληνική, αλλά τουρκική. Την ημέρα που με κάλεσε η Δέσποινα αυτό δεν ήταν ακόμη καθαρό. Αμφισβητείτο. Ο αφελής ΣΥΡΙΖΑ ωρύετο ότι η νησίδα ήταν ελληνική και έβριζε σκαιά την κυβέρνηση γιατί δεν έσωζε τους πρόσφυγες και γιατί αδιαφορούσε για τη ζωή της μικρής «Μαρίας».

Ενστικτωδώς, επειδή είχα παρακολουθήσει από κοντά όλες τις προβοκάτσιες των Τούρκων στο παρελθόν, δεν πείστηκα ότι υπήρχε νεκρό παιδί, το οποίο μάλιστα τις μέρες που εορτάζαμε την Παναγία μας το ονόμασαν «Μαρία». Οταν, λοιπόν, η Μποτίτση με ρώτησε στον αέρα σχετικώς, απάντησα: «Θα ήθελα να ξέρω, αφού οι μετανάστες πλέον μετακινήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες ότι έχασε ένα παιδάκι τη ζωή του πάνω στη νησίδα από δάγκωμα σκορπιού ή όχι.

Εχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό για να καταλάβουμε αν είναι υβριδική επιχείρηση ή όχι. Στο παρελθόν παιδικές ψυχούλες έχουν χρησιμοποιηθεί για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς… οι Τούρκοι μάς έχουν κατηγορήσει ότι σκοτώνουμε πρόσφυγες στον Εβρο. Θέλω, λοιπόν, να μάθω αν πράγματι ένα 5χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του από δάγκωμα σκορπιού. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία αυτό. Η Τουρκία έχει μισθώσει μεγάλα πρακτορεία δημοσίων σχέσεων, τα οποία συνεργάζονται στο εξωτερικό για να κάνουν αυτή τη δουλειά με τα fake news και να συκοφαντούν την Ελλάδα. Αλλά δεν ξέρω αν βρίσκονται και άλλοι πίσω από την Τουρκία».

«Κάποιοι ισχυρίζονταν επί μία εβδομάδα ότι υπάρχει νεκρό παιδί πάνω σε τουρκικό έδαφος και καλούσαν τις ελληνικές δυνάμεις να βοηθήσουν στη διάσωση. Και το ερώτημα είναι, αν οι ελληνικές δυνάμεις πατούσαν τουρκικό έδαφος και δεν υπήρχε εκεί νεκρό παιδί, θα είχαν πέσει στην παγίδα των Τούρκων και θα είχαμε κλιμάκωση σε άλλα επίπεδα;»

Αυτά με φώτισε ο Θεός να πω στις 17 Αυγούστου, αυτά είπα. Μία ημέρα αργότερα ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε τον Εβρο, πείστηκε από τις ΜΚΟ και επιβεβαίωσε τον θάνατο της μικρής «Μαρίας». Το θέμα το έκανε σημαία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας τόσο κατά την ομιλία του στη Βουλή στις 22 Αυγούστου όσο και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όπου αύξησε την ηλικία της πεντάχρονης κατά δύο χρόνια, την είπε «επτάχρονη».

Στο μεταξύ, η ΜΚΟ αφού άκουσε τον κύριο Μητσοτάκη να την καταγγέλλει από τη ΔΕΘ ότι έχει μετατρέψει το Προσφυγικό σε «μπίζνες» και ότι έχει πρόβλημα μαζί της, ζήτησε συγγνώμη! Ενώ μόλις χθες, την επαύριον της επιθέσεως του προέδρου Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ με την ίδια κατηγορία, ότι δολοφονούμε μικρά παιδιά, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αποκάλυψε στον Real Fm ότι δεν υπάρχει τελικά κανένα νεκρό κορίτσι στον Εβρο! Στις καταγγελίες που έκαναν οι γονείς κατά της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναφέρουν τίποτε για απώλεια ανθρώπινης ζωής οικείου τους! Εάν υπάρχει ένα έγκλημα στα όσα κατήγγειλε, λοιπόν, προχθές ο πρόεδρος Ερντογάν στον ΟΗΕ, το έχει διαπράξει ο ίδιος, και αυτό είναι η συκοφαντική δυσφήμηση. Βαρύ μεταξύ πολιτών, ακόμη βαρύτερο μεταξύ κρατών. Και μάλιστα γειτονικών.

Αν παρουσιάζω, όμως, σήμερα ημερολογιακά πώς εξελίχθηκε η εκστρατεία ψεύδους της Τουρκίας στον Εβρο, αυτό το πράττω για δύο λόγους. Εναν τακτικό και έναν στρατηγικό. Ο τακτικός είναι ότι αφού σήμερα ξέρουμε και επισήμως ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί, είμαστε πλέον βέβαιοι ότι μας έστησαν παγίδα για θερμό επεισόδιο. Προσπάθησαν να μας παρασύρουν να ανέβουμε πάνω σε δική τους νησίδα με τη βοήθεια ύποπτων ΜΚΟ και της αφελούς ελληνικής αντιπολίτευσης. Ο στρατηγικός είναι ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε κάποια στιγμή την άμυνα και το κατενάτσιο, και να περάσουμε στην επίθεση. Οταν μετέβη ο Ελλην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αγκυρα και καβγάδισε δημοσίως με τον Τσαβούσογλου είχε ετοιμάσει, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τέσσερα εναλλακτικά σενάρια απάντησης. Επέλεξε το τρίτο, και κάποιος υπουργός στο Μαξίμου σχολίαζε εκείνη τη βραδιά ότι ο Δένδιας υπερέβη την εξουσιοδότηση «και μας τίναξε στον αέρα όσα κάναμε με την Τουρκία έναν χρόνο τώρα».

Σήμερα αποδεικνύεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών είπε… πάρα πολύ λίγα. Το τέταρτο σενάριο, που δεν ενεργοποίησε, προέβλεπε να καταγγείλει την Τουρκία για παραβίαση του κράτους δικαίου, των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Από προχθές, μετά την αήθη επίθεση Ερντογάν κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας, ξέρουμε ότι η Ελλάς πρέπει να βγει στην αντεπίθεση και να το κάνει. Αντί να απολογείται διαρκώς για ψευδείς ειδήσεις περί νεκρών βρεφών, αντί να δίδει εξηγήσεις για μια μουσουλμανική μειονότητα 120.000 μελών η οποία ζει τόσο καλά έναν αιώνα τώρα, ώστε δεν ξεπήδησε από τις τάξεις της ούτε ένας τζιχαντιστής, καλό είναι η Ελλάς να εγκαταλείψει την άμυνα και να περάσει στην αντεπίθεση. Το οποίον σημαίνει:

Άμεσα ο πρωθυπουργός να «σηκώσει» το ipad του και να δείξει σε όλα τα μέλη του ΟΗΕ βίντεο που δείχνει πως παίζουν με τις ανθρώπινες ζωές η στρατοχωροφυλακή του Σοϊλού και οι διακινητές στο Αιγαίο. Να δείξει το βίντεο στην οικουμένη και να είναι προετοιμασμένος και για προβοκάτσια από το ακροατήριό του. Να σηκώσει το ipad και να δείξει σε βίντεο πως προσεύχονται ελεύθερα στα τεμένη οι μουσουλμάνοι της Θράκης, πως διορίζονται συνοριοφύλακες στον Εβρο, πως εκλέγονται στην αυτοδιοίκηση, πως σπουδάζουν σε ιεροδιδασκαλεία, πως εφαρμόζεται η σαρία. Για να σκάσουν επιτέλους οι Τούρκοι.

Μακροπρόθεσμα η Ελλάς να οργανώσει μια εκστρατεία για το πώς φέρεται αυτή στις μειονότητες και πώς η γείτων. Με στοιχεία. Για το πώς αμφισβητούν οι Τούρκοι την κυριαρχία νησιών που αναφέρονται έως και στην Ιλιάδα του Ομήρου, όπως οι Οινούσσες. Για το πώς παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και φυλακίζουν αντιφρονούντες. Αν η Αμερική θέλει να χρηματοδοτεί και να εξοπλίζει δημοκρατίες, όπως υποστηρίζει, αυτή δεν είναι Δημοκρατία.

Θα κλείσω το σημείωμά μου απλώς υπενθυμίζοντας τι γράφαμε από αυτήν εδώ τη θέση στις 7 Ιουλίου 2022, πριν ξεσπάσει το στημένο επεισόδιο στον Εβρο.

«Χρόνια τώρα η Τουρκία παίζει φουλ επίθεση, σκέψη για άμυνα καμία! Η Αθήνα έχει συνεχώς, αγωνιούσα, τον νου της στην Αγκυρα. Η Ελλάς ετεροπροσδιορίζεται καθημερινώς, αντί να αυτοπροσδιορίζεται. Αυτός ο τρόπος σκέψης έχει διαπεράσει όλους τους μηχανισμούς και στις δύο χώρες. Ο τουρκικός πολιτικός κόσμος και ο τουρκικός Τύπος καλόμαθαν στα γιουρούσια, ο ελληνικός πολιτικός κόσμος και ο ελληνικός Τύπος συνήθισαν στο κατενάτσιο. (…)

Για να πάψουν οι αντίπαλοι να περνούν την μπάλα κάτω από τα πόδια μας και να μας αιφνιδιάζουν, επείγει να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το σύστημα της ηρωικής άμυνας που μας αφήνει ικανοποιημένους αν καταφέρνουμε να αναχαιτίσουμε εννέα επιθέσεις στη σειρά και αποτυγχάνουμε να σταματήσουμε τη μία.

Η χώρα πρέπει να βγει μπροστά. Πρέπει να βγει από τη μικρή της περιοχή. Διπλωμάτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, διανοούμενοι πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας -αφού έτσι θα ζήσουμε με τους γείτονες τα επόμενα χρόνια, ανεξαρτήτως ηγεσίας- εις τρόπον ώστε να τους ανοίγουμε εμείς θέματα. Εκεί που πονάνε. (…) Το μισό της νίκης είναι η αποφασιστικότητα που εκπέμπεις. Πόσο γυαλίζει το μάτι σου».

Σήμερα θα προσθέσω μια φράση ακόμη. Αντί ο κύριος πρωθυπουργός να πληρώνει με 100.000 ευρώ τον Αμερικανό σύμβουλό του Σταν Γκρίνμπεργκ για να τον στέλνει στον εξαιρετικό στο είδος του Γρηγόρη Αρναούτογλου να λέει σαχλαμαρίτσες, καλό είναι να τον πληρώνει για να στήνει επικοινωνιακές παγίδες στον Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόβος τρομοκρατικών επιθέσεων: Δυνάμεις ασφαλείας σε κάθε εκκλησία στη Γαλλία λόγω Πάσχα

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα έχει σημάνει συναγερμό σε όλη την Ευρώπη, καθώς διανύουμε το Πάσχα των καθολικών.Επιπλέον μέτρα...

More Articles Like This