Στα υπόγεια είναι η θέα…

Must Read

Xθες αποκαλύφθηκε κάτι που ουδείς ετόλμησε να διαψεύσει:

  • Tου ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ

Ο τέως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο διακηρύσσων την κοινωνική υπεροχή του ένεκα της αστικής αυτοπεποίθησης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανέβηκε στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του και ζήτησε να «μην είμαστε και τόσο πατριώτες όταν αναφερόμαστε στα Ελληνοτουρκικά και στο Μεταναστευτικό». Οπερ σημαίνει, ανοικτά σύνορα για τους μετανάστες και, βεβαίως, κατεβασμένα παντελόνια για τα εθνικά. Αυτό σημαίνει ολιγότερο πατριώτες.

Η είδηση διασταυρώθηκε από τρεις πηγές: Παριστάμενα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία μούδιασαν στο άκουσμα αυτής της θέσης και σχολίαζαν μεταξύ τους ότι «μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας!» Η Κουμουνδούρου δεν τη διέψευσε χθες. Τι να διαψεύσει, άλλωστε; Αφού ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στη δευτερολογία του την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια (νωρίς το θυμήθηκε, όταν ήταν πρωθυπουργός, δεν τόλμησε) προκειμένου να απαντήσει στον κύριο Τσακαλώτο, χωρίς να τον αναφέρει, θα εξέδιδε και ανακοίνωση από πάνω;

Ο ίδιος ο Τσακαλώτος επίσης δεν διέψευσε λέξη από την αποκάλυψη. Οι προτεστάντες έχουν πολλά κουσούρια, αλλά τουλάχιστον έχουν και ένα καλό: Δεν λένε ψέματα. Φοβούνται ότι θα πέσει στο κεφάλι τους ο Θεός και θα τους κάψει. Τι να κάνει λοιπόν ο κύριος Τσακαλώτος; Να πει ψέματα, να αυτοδιαψευστεί και να εξευτελιστεί στα τόσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που τον άκουσαν να λέει αυτό το αδιανόητο; Δεν μπορεί. Σε μια τέτοια περίπτωση θα διέτρεχε τον κίνδυνο να βγει κάποιος από το κόμμα του, να του πει «τα είπες» και να γίνει, κατά το κοινώς λεγόμενον, «ρόμπα». Θα διέτρεχε επίσης τον κίνδυνο να παρουσιάσουμε πειστήρια ότι τα είπε (όχι ηχογραφημένα, πάντως, δεν ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία χαρτοκλεφτών που παρεπιδημεί στα μεγάλα κόμματα).

Εμείς, ως γνωστόν, προστατεύουμε τις πηγές μας. Το μόνο που του απέμεινε ως επιλογή ήταν να αναθέσει στον σύντροφο Πάνο Σκουρλέτη να ισχυριστεί χθες στον Νίκο Χατζηνικολάου ότι η παρέμβασή του «δεν είχε το στίγμα» που της αποδόθηκε. Μπα; Και, αν δεν είχε αυτό το στίγμα, ποιο «στίγμα» είχε, άραγε; Γιατί, μέσα στη ζάλη του, ο βουλευτής συνήγορος του κυρίου Τσακαλώτου ήταν κατά λάθος ακριβής.

Η τοποθέτηση αυτή συνιστά πράγματι «στίγμα». Που έπρεπε να στιγματιστεί. Συμπονώ και συμπάσχω με τον Πάνο Σκουρλέτη στην απόπειρά του να «καλύψει» τον σύντροφό του, αλλά με λύπη επισημαίνω ότι τα αδιάψευστα δεν διαψεύδονται.

Ο Τσακαλώτος ζήτησε από τα μέλη του κόμματός του να μην είναι και τόσο πατριώτες έναντι της Ν.Δ. και, όταν αποκαλύφθηκε η παρέμβασή του, έτρεξε να κρυφτεί σε μια σπηλιά. Το γεγονός ότι ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολίασε επισήμως αυτή την αδιανόητη για Ελληνα πολιτικό παρέμβαση είναι κάτι που δεν μας αφορά.

Αν ο κύριος Τσίπρας φοβάται να διαγράψει ακόμη και όλους όσοι του εισηγούνται μειοδοτική πολιτική στα εθνικά θέματα, καθιστάμενος συνένοχος ο ίδιος διά της σιωπής του, δικό του θέμα. Οχι δικό μας. Θα τον πληρώσει με το αντίτιμο που του αξίζει ο ελληνικός λαός. Ήδη πληρώνει τις θέσεις Φίλη κατά της Εκκλησίας: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος άστραψε και βρόντηξε την Κυριακή στην «Καθημερινή» κατά του πρώην υπουργού και του
ΣΥΡΙΖΑ για τις άδικες επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των Κατηχητικών.

Αυτό που μας έκανε όμως τεράστια εντύπωση στην περίπτωση Τσακαλώτου ήταν η σιωπή του κόμματος της Ν.Δ. και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης. Η οδός Πειραιώς σπεύδει να μας βομβαρδίζει -και καλώς πράττει- κάθε φορά που λέει κάτι πολιτικώς επιλήψιμο ένας Παύλος Πολάκης, ένας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ένας Θόδωρος Δρίτσας, μία Ρένα Δούρου, ένας Γιώργος Τσίπρας. Κάνει ολόκληρο πολιτικό θέμα στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στα social media με τα λεγόμενα τρολ. Τα πάνελ στα «πρωινάδικα» πάνε κι έρχονται.

Λαϊκά δικαστήρια στήνονται. Αλλά τώρα, σε αυτή την εθνικώς ευαίσθητη συγκυρία που διέπραξε την πολιτική γκάφα της γκάφας ο κύριος Τσακαλώτος, σιωπή; Ούτε ο Αδωνις, που κάτι τέτοια τα έχει για ψωμοτύρι; Πώς κι έτσι, παιδιά; Από τη μία ο Ερντογάν να μας απειλεί «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», από την άλλη ο Τσακαλώτος να ζητά να «μην είμαστε και τόσο πατριώτες» κι εσείς πετάτε χαρταετό; Δίδοντας άφεση αμαρτιών; Δεν θέλω να δώσω την απάντηση στο ερώτημα γιατί αυτή η επιλεκτική σιωπή.

Η απάντηση είναι προφανής. «Στα υπόγεια είναι η θέα», που έλεγε και ο Πασχάλης όταν ήταν στις πίστες. Ακριβέστερα: Στις υπόγες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Τάνια Μπρεάζου εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε τη σχέση της με το Γιώργο Αμούτζα

Ο Γιώργος Αμούτζας και η Τάνια Μπρεάζου, είναι τηλεοπτικό ζευγάρι στο show του Νίκου Κοκλώνη J2US, ωστόσο τον τελευταίο...

More Articles Like This