Ούτε η Εύα δεν σώζει τον Κυριάκο…

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Ενας από τους λόγους που οι πολίτες δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε το άπαν σύμπαν και ήθελε να ξέρει ακόμη και πότε οι πιο κοντινοί του άνθρωποι επισκέπτονται την τουαλέτα είναι γιατί υπήρξε ο μοναδικός πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει.

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Ενας κυβερνήτης που ελέγχει πλήρως τα μέσα ενημέρωσης και τις δημοσκοπικές εταιρίες ενώ παράλληλα εξυπηρετεί όλες τις επιθυμίες των νταβατζήδων (ντόπιων και ξένων) δεν έχει κανέναν λόγο να ανησυχεί. Προτιμά να μαθαίνει τα κουτσομπολιά από τα καφέ της Βαλαωρίτου. Γιατί δεν κινδυνεύει από κανένα. Αν, μάλιστα, έχει και άκρες με μαφιόζους, κοιμάται ακόμη πιο ήσυχος.

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι ο Κυριάκος υποφέρει από σύνδρομο καταδίωξης. Πρόκειται για μακράν τον πιο ανασφαλή πρωθυπουργό που έχει θητεύσει στη χώρα. Γι’ αυτό και είχε ανάγκη να ακούει τους δίπλα του. Να μαθαίνει τι λένε γι’ αυτόν, κυρίως όμως τι του κρύβουν.

Το παραμύθι ότι «δεν ήξερε» κράτησε με τη βοήθεια των μπουκωμένων μέσων ενημέρωσης λίγες εβδομάδες. Κι ύστερα βγήκε η θεωρία ότι παρακολουθήσεις μπορεί να γίνονται, αλλά από χέρια τρίτων. Σιγά μην παρακολουθεί η κρατική υπηρεσία πληροφοριών τους κολλητούς του πρωθυπουργού.

Δυστυχώς για τον Κυριάκο αυτή τη φορά αποδείχτηκε το λαϊκό γνωμικό που λέει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Φάνηκε τι έρχεται την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή. Αυτή τη φορά ο Τσίπρας ήταν καλά πληροφορημένος. Και παγίδεψε τον Μητσοτάκη καλώντας τον να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα: Αν η ΕΥΠ παρακολούθησε επί της θητείας του τον Χατζηδάκη ή τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

Σε μια εμφανή κρίση πανικού ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε το βήμα κηρύσσοντας τη λήξη τη συνεδρίασης, αλλά απάντηση δεν έδωσε. Η απάντηση ήρθε χθες από το «Documento» του Βαξεβάνη και ήταν πληρωμένη. 0 Χατζηδάκης παρακολουθούνταν ως «στόχος» από την κρατική ΕΥΠ σχεδόν από την αρχή της κυβερνητικής του θητείας. Οχι για λόγους εθνικής ασφαλείας. Αλλά για να διαπιστωθεί αν κάνει «δουλίτσες» και κυρίως αν αποδίδει τα οφειλόμενα στο κεντρικό ταμείο. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο υποκλέπτονταν οι συνομιλίες ολόκληρου του μητσοτακικού περιβάλλοντος. Ο ανασφαλής πρωθυπουργός ήθελε να γνωρίζει αν κάποιοι φτιάχνουν κουμπαρά χωρίς να τον έχουν ενημερώσει.

Ο Χατζηδάκης βεβαίως δεν ξέρω αν κάνει «δουλίτσες», χάρες όμως κάνει και μάλιστα σε καναλάρχες, όπως αποκαλύπτεται από το χθεσινό δημοσίευμα. Και βεβαίως, αν είχε την παραμικρή ευθιξία, θα είχε υποβάλει την παραίτησή του όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε ένα (πολύ μικρό, φοβούμαι) τμήμα των «εξυπηρετήσεων» που έχει αναλάβει, αλλά κυρίως λόγω της παρακολούθησής του από τον πρωθυπουργό ο οποίος υποψιαζόταν πως «κάνει ταμείο» πίσω απ’ την πλάτη του. Γράφω αυτές τις γραμμές αργά το απόγευμα της Κυριακής και το «Documento» κρέμεται από το βράδυ του Σαββάτου στα περίπτερα. Επίσημη απάντηση μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει. Κάτι, φαντάζομαι, θα ειπωθεί στα δελτία ειδήσεων των οκτώ που έχω πάψει εδώ και χρόνια να παρακολουθώ γιατί μου ανακατεύονται τα άντερα.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη, ακόμη και τριτοκοσμική, άμα έβγαιναν πειστήρια παρακολούθησης κορυφαίου υπουργού από την κρατική μυστική υπηρεσία που υπαγόταν στον… πρωθυπουργό, ασφαλώς θα είχε γίνει σεισμός. Οι δημοσιογράφοι θα είχαν ήδη συγκεντρωθεί με κάμερες έξω από το σπίτι και του υπουργού και του πρωθυπουργού, απαιτώντας «εδώ και τώρα» εξηγήσεις. Σειρά θα έπαιρνε και ο ανώτατος εισαγγελέας, ο αντίστοιχος Ντογιάκος, για να διακριβώσει «τι και πώς», ώστε να διατυπώσει κατηγορίες. Κακουργηματικού χαρακτήρα, ασφαλώς. Εδώ ο Χατζηδάκης ομολογεί ότι παρακολουθείται, αλλά δεν ξέρει από ποιον, ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν έχει ακούσει τίποτα, πετάγοντας στη Βουλή κι ένα «Ντροπή σας», ενώ ο Ντογιάκος βλέπει στον καναπέ του… Παναθηναϊκάρα.

Όλοι αυτοί μαζί προσεύχονται, πιστεύω, να κρατήσει το «δράμα εξωτερικού» με τις κελεμπίες και τις αρπαχτές της ωραίας Εύας, των ευρωλαμόγιων και των beautiful people που τους περιστοιχίζουν. Να ‘χουν τα κανάλια να παίζουν, για να μην έρθουμε ποτέ στο δικό μας δράμα που έχει και κοριούς, έχει και μαφία, έχει -φαντάζομαι- και αρπαχτές.

Φοβούμαι όμως ότι η Εύα δεν θα σώσει τον Κυριάκο. Το Κατάρ-gate θα λήξει σύντομα γιατί, όταν στην Eσπερία τούς δένουν με στοιχεία χειροπόδαρα, τους χώνουν αμέσως και στη φυλακή. Εδώ τα στοιχεία υπάρχουν, αλλά διερωτώμαι τι είδους μάχη οπισθοφυλακής θα σκαρφιστεί ο Μητσοτάκης για να αποσοβήσει το μοιραίο. Οι αποκαλύψεις για την κρατική παρακολούθηση Χατζηδάκη δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, αφού τις παραδέχονται και οι εμπλεκόμενοι στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις. Ανεξαρτήτως του τι θα πει η κυβέρνηση, ο εισαγγελέας Ντογιάκος οφείλει να καλέσει αύριο τον Κοντολέοντα και να τον ρωτήσει ποιος έδωσε την εντολή. Πολύ απλό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Ισως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε ουσιαστικά ποιες καταστάσεις προχωρούν στη ζωή σας και ποιες...

More Articles Like This