Ντροπή. Να σεβαστούμε την Ιστορία μας

Must Read

Το να ονοματίζεις το καλό και το κακό είναι μια εξουσία την οποία έχει υφαρπάξει χρόνια τώρα η μηδενιστική αριστερά, καθυβρίζοντας και συκοφαντώντας πολιτικούς αντιπάλους. Ολόκληρα κόμματα, ιστορικές περιόδους. Η αριστερά τρέφει αισθήματα βαθύτατου μίσους για όλους τους θεσμούς που αντέστησαν στην προσπάθειά της να επιβάλει σταλινική δικτατορία και να αποσπάσει εθνικό έδαφος και να το παραδώσει σε ξένους, ο ορισμός της εσχάτης προδοσίας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης

Φυσικώ τω λόγω, όπως σε όλες παγκοσμίως τις εκφάνσεις αυτής της συλλογικής κοινωνικής νόσου, της πνευματικής ψώρας, κατά Καζαντζάκη, που είναι ο κομμουνισμός, μήτρα των αιρέσεών του, του φασισμού και του ναζισμού, να τρέφουν ακόμη βαθύτερο μίσος για τον θεσμό που αποτελεί τη συνισταμένη όσων μισούν, τη βασιλεία.

Έθνος, Βασιλιάς, Ορθοδοξία, Ενοπλες Δυνάμεις, θα προσέθετα και την ευπρέπεια, είναι πράγματα που κάνουν την αριστερά να σεληνιάζεται. Ο θρόνος, υπό τον πατέρα του εκλιπόντος Βασιλέα Παύλο, στάθηκε ακλόνητος βράχος στη διάρκεια της χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον νικηφόρα αγώνα που απέτρεψε την επιβολή σταλινικής δικτατορίας στην Ελλάδα και απόσπασης του εδάφους της Μακεδονίας. Ενοπλες Δυνάμεις, Εκκλησία, Σώματα Ασφαλείας, γενικά το εθνικό αστικό αξιακό και θεσμικό σύστημα, κάνουν τους βρικόλακες του μηδενισμού να χοροπηδούν σαν να τους ρίχνεις αγιασμό.

Οποια και αν είναι η αποτίμηση του ιστορικού ρόλου του Βασιλέως Κωνσταντίνου, πρώην Βασιλέα των Ελλήνων, και της δυναστείας που ξεκίνησε με τον Γεώργιο τον Α’ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως ο ίδιος, σε αντίθεση με πλήθος ψευδοαντιστασιακών, ήταν ο οργανωτής της μόνης μεγάλης και σοβαρής προσπάθειας ανατροπής της Δικτατορίας με το κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, το οποίο απέτυχε, διότι ο Κωνσταντίνος, και ορθώς, δίστασε να αιματοκυλίσει τη χώρα. Φίλος μου που έχει πια περάσει τα 80, απόστρατος Πτέραρχος, χειριστής μαχητικού που είχε απογειωθεί έμφορτο πυρομαχικών και όπλων, μου είπε τα συναισθήματά του στην ιδέα πως θα έπρεπε να κατακαύσει Ελληνες στρατιώτες υπεριπτάμενος δυνάμεων πιστών στον Παπαδόπουλο. Φανταστείτε τι θα γινόταν.

Πάντως, ο Κωνσταντίνος το προσπάθησε, σε αντίθεση με κάτι τύπους που κάνανε ντόλτσε βίτα υποδυόμενοι τους «επαναστάτες» και που η «αντιστασιακή» οργάνωση τους πλήρωνε με εράνους και το διαμέρισμα της γκόμενας, μετέπειτα υπουργού, στο Λονδίνο ή που ανατίναξαν έναν (1) σκουπιδοτενεκέ και καμώνονταν μετά τον… Τσε Γκεβάρα ή, ακόμη χειρότερα, που έστελναν γλοιώδη γράμματα στον Μπάμπη Χατζηζήση, Διοικητή του ΕΑΤ ΕΣΑ, ρουφιανεύοντας άλλους, προσδοκώντας πανεπιστημιακή έδρα, όταν δεν την πήραν, θύμωσαν, έβρισαν, έφαγαν δυο σφαλιάρες και μετά το εξαργύρωσαν για δεκαετίες ως αντίσταση. Σκουπίδια.

Ο Κωνσταντίνος, τον οποίο εξαπάτησε ο Κ. Καραμανλής, «πάω να δω και θα σας πάρω τηλέφωνο για να έρθετε κι εσείς», έπειτα από ένα άνισο σε όρους διεξαγωγής δημοψήφισμα, όπου στην ουσία του απαγόρευσε την επικοινωνία με τον λαό, σεβάστηκε το αποτέλεσμα ως τον θάνατό του, με έναν υποδειγματικά αξιοπρεπή τρόπο, ενώ πάντοτε προσέφερε ό,τι μπορούσε υπέρ των εθνικών συμφερόντων, όπως για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ενώ δε έζησε δεκαετίες εξόριστος, μεγάλωσε τα παιδιά του ως Ελληνες.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ξέφρασε τα βαθύτερα συλλυπητήριά της για τον θάνατο του Βασιλέως Κωνσταντίνου Β΄, πρώην Βασιλέα των Ελλήνων. Επειδή διετέλεσε νόμιμος Ανώτατος Αρχων του Ελληνικού Κράτους φοίτησε στις στρατιωτικές σχολές και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων διετέλεσε Αρχιστράτηγος, επειδή ήταν Χρυσός Ολυμπιονίκης, γιος, εγγονός, δισέγγονος νόμιμων ανώτατων αρχόντων της Ελλάδας και αποτελεί μέρος της Ιστορίας του Εθνους και είναι ισότιμος θεσμικά των διατελεσάντων Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, καλέσαμε την κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα, ήτοι να κηδεύσει τον Βασιλέα Κωνσταντίνο δημοσία δαπάνη, με πλήρεις τιμές Αρχηγού Κράτους και με την τιμητική συνοδεία των Ενόπλων Δυνάμεων, των οποίων ήταν Αρχιστράτηγος. Θα ήταν μια πράξη δίκαιη, ιστορικά και ηθικά επιβεβλημένη. Οταν τέτοιες τιμές έχουν αποδοθεί σε ανθρώπους που σήκωσαν όπλα κατά της Πατρίδας για λόγους συμφιλίωσης, είναι το ελάχιστο που οφείλαμε να πράξουμε ως Κράτος σε έναν άνθρωπο που ηγήθηκε αυτού και το υπερασπίστηκε.

Ο κόσμος των εθνικών και αστικών ιδεών είναι καιρός να παύσει να αντιδρά σαν σκυλί του Παβλόφ στην αριστερή προπαγάνδα του μίσους και του διχασμού, να μιμείτε σαν μαϊμού τους ανθέλληνες μηδενιστές, αναγνωρίζοντάς τους το δικαίωμα να ονοματίζουν το καλό και το κακό. Καλέσαμε να σεβαστούμε και συμφιλιωθούμε με την αληθινή Ιστορία μας και διορθούμενης μιας κατάφωρης αδικίας να αποδοθεί πάλι στην Ελληνική Βασιλική Οικογένεια η ιδιότητα των Ελλήνων πολιτών και ελληνικά διαβατήρια, τα οποία μοιράζουμε αφειδώς σε παράνομους εισβολείς. Η Δημοκρατία είναι ακλόνητη και κινδυνεύει μόνο από ανθέλληνες μηδενιστές.

Η κυβέρνηση, δυστυχώς, υπάκουσε για άλλη μια φορά φοβικά στα κελεύσματα της αριστεράς. Αρνήθηκε στον Κωνσταντίνο αυτό που προσέφερε στον Φλωράκη και στον Βαφειάδη και πλήθος ασήμαντων ή τυχάρπαστων. Ουδείς έθεσε πολιτειακό ζήτημα με αφορμή μια κηδεία. Δεν το έθετε ούτε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος, ο οποίος σεβάστηκε απολύτως το δημοψήφισμα του 1975, καίτοι ήταν unfair, για να χρησιμοποιήσω την ιστορική διατύπωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ηταν όμως μια ευκαιρία αποκατάστασης της αλήθειας, να αναστρέψουμε την κατρακύλα και να αρχίσει να αποκαθίσταται η αλήθεια. Στην Αυστρία, ακλόνητη Προεδρευομένη Δημοκρατία από το 1918, δεν άλλαξαν ούτε ένα όνομα σε δρόμο και η αυτοκρατορική οικογένεια είναι κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Εμείς, αφού κηδέψαμε δημοσία δαπάνη τον κάθε κατσαπλιά που σήκωσε όπλα κατά της Πατρίδας, αρνούμαστε το στοιχειώδες ηθικό καθήκον σε νόμιμο Αρχηγό του Κράτους, που δίδαξε ευπρέπεια και πατριωτισμό. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δίνει κακό μήνυμα, στους ίδιους που διακινούν το γνωστό χυδαίο σύνθημα εναντίον του, γεγονός που θα τους αποθρασύνει.

Εάν η ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ καταφέρει την είσοδό της στην Βουλή θα φέρουμε πρόταση για να καταργηθεί ο άθλιος νόμος του ΠΑΣΟΚ του 1994 και θα ζητήσουμε την επιστροφή της ελληνικής ιθαγένειας μετά θάνατον στον Κωνσταντίνο, στα μέλη της ελληνικής βασιλικής οικογένειας για λόγους ιστορικούς και ηθικούς. Το δικαιούται ο Αμπντούλ με λίγα χρόνια παραμονής και όχι οι απόγονοι Αρχηγών του Κράτους; Ντροπή.

  • Δικηγόρος Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
    www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This