Θεάματα για μπαμπουίνους

Η «ρητορική» τέχνη που ασκούν «διάσημοι» πολιτικοί που καλούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές δεν πείθει ούτε αμοιβάδες

Must Read

Τους βλέπεις κι απορείς: τελικά οι Νεάντερταλ όντως ηττήθηκαν από τους Κρο-Μανιόν ή συνέβη το αντίθετο; Για ποιον λόγο είμαστε σίγουροι ότι το είδος μας εξελίσσεται; Δεν θα έπρεπε να υποπτευόμεθα ότι μπορεί κάποια στιγμή η πορεία να αντιστράφηκε και να οδεύουμε ολοταχώς προς μια μπαμπουινοειδή κατάσταση κι έπειτα να μεταμορφωθούμε σε γυρίνους;

Μα πώς είναι δυνατόν να μας περνάνε για ανθρώπους και να περιμένουν κιόλας να τους στηρίξουμε εκλογικά διάφοροι αλλόκοτοι τύποι που:

  1. Γρυλίζουν, αντί να αρθρώνουν λόγο. Ανάμεσα σε σναρλ, ναρφ και ζγρουντ πετάνε λέξεις-κλειδιά, αναμένοντας από τους τηλεθεατές να αντιδράσουν σαν το σκυλί του Παβλόφ, να τους τρέξουν τα σάλια του κομματικού οπαδισμού και να ταυτιστούν με ό,τι πιο υποκριτικό και γλοιώδες κυκλοφορεί στο γνωστό τρισδιάστατο σύμπαν: τους πονηρούς πολιτευτές.
  2. Στα πολύ μικρά χρονικά διαστήματα που τα γρυλίσματα, οι μυκηθμοί και τα αλυχτήματα των ψηφοθήρων ομοιάσουν με έναρθρο λόγο, υποτιμούν έμπρακτα τη νοημοσύνη του κοινού – κι αυτό όχι μόνο επειδή χρησιμοποιούν «επιχειρήματα» που δεν θα άντεχαν ούτε δευτερόλεπτο σε συζήτηση πιτσιρικάδων του νηπιαγωγείου, αλλά διότι ουδέποτε απαντούν σε ό,τι ερωτούνται. Πατούν με δύναμη το κομβίον ενάρξεως της κομματικής κασέτας κι όποιον πάρει ο Χάρος…
  3. Την εικόνα του καβγά πρωτευόντων θηλαστικών «στεφανώνουν» με το ανυπέρβλητα παρακμιακό, «αρχηγικό» στιλάκι τους οι «οικοδεσπότες» των τηλεοπτικών θηριοτροφείων. Ενδεικτικό παράδειγμα ο Γιώργος Παπαδάκης, ο βασικός υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στην εκπομπή του (αφού γνωρίζει ποιους καλεί). Εφτασε σε σημείο να σφυρίζει σαν τσέλιγκας στον Αδωνι Γεωργιάδη και στον Κώστα Ζαχαριάδη, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο να παύσουν να «μιλάνε» για να συνεχιστεί η εκπομπή. Κι οι «υπεύθυνοι πολιτικοί άνδρες» ανέχθηκαν να τους σφυρίζει τσελιγκάτα ένας πρεσβύτης παρουσιαστής… Η παρακμή με ήχο και εικόνα και πανελλαδική κάλυψη.
    Κουμουτσάκος της Ν.Δ. εναντίον Τριανταφυλλίδη του ΣΥΡΙΖΑ. Τζανακόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον Γεωργιάδη της Ν.Δ. Γεωργιάδης της Ν.Δ. εναντίον Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλοι μαζί εναντίον της νοημοσύνης μας και του μέλλοντος της χώρας.
    Πόσο θεία εφεύρεση το τηλεχειριστήριο… Πόσο πιο θείο να μην ανοίγεις καν την τηλεόραση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This