Τα πρόβατα σώζουν την Πομπηία

Must Read

Διάβασα πριν από λίγο καιρό σε καθημερινή εφημερίδα, η οποία καθημερινώς ανακοινώνει αυξήσεις σε συντάξεις (και άντε να πείσεις τον περιπτερά μου τον Στέλιο ότι δεν έχω πάρει φράγκο) και προσλήψεις υπαλλήλων: «Τα πρόβατα σώζουν την Πομπηία. Τρώνε τη βλάστηση που καταστρέφει τα αρχαία».

Να λοιπόν κάτι που εγώ δεν ήξερα. Οτι δηλαδή τα πρόβατα, πλην των γνωστών προϊόντων που μας δίνουν (γάλα, κρέας, μαλλί κ.λπ.), είναι και αλλού χρήσιμα.

Βέβαια, είναι και κάποιες άλλες περιπτώσεις, που τα πρόβατα καταστρέφουν ολόκληρες χώρες. Είναι τότε που τα πρόβατα βγαίνουν απ’ το μαντρί, οπότε μοιραίως τα τρώει ο λύκος, ή και όταν κληθούν να ασκήσουν το ύψιστο δημοκρατικό τους δικαίωμα, που είναι η εκλογή μαντράρχη (αρχηγός του μαντριού).

Τότε, με λίγο φρέσκο χορταράκι, ακόμη και κουτόχορτο, μπορείς να τα δελεάσεις, όπως, π.χ., αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό (αλλά όχι συγκρατώντας την τιμή, π.χ., του ψωμιού) ή επιστρέφοντας παρανόμως παρακρατηθέντα κ.λπ. Όμως καμιά φορά από ασήμαντη αιτία (πρόβατα είναι αυτά άλλωστε) τα ζωντανά αφηνιάζουν και άντε μετά να τα μαζέψεις…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νορβηγική ομάδα έχει αποδυτήρια εκτός γηπέδου… στην άλλη πλευρά του δρόμου

Το βίντεο έκανε φυσικά τον γύρο του διαδικτύου

More Articles Like This