Σταθερότητα με φέτα στα… κοσμηματοπωλεία!

Όταν ο κόσμος, έπειτα όσα έχουν προηγηθεί, προσέφερε αυτό το ποσοστό-διαφορά στον πρωθυπουργό, αυτός δικαιούται να συνεχίσει την ίδια πολιτική και να μοιράζει, όποτε κρίνει, Pass-ουλάκια επαιτείας

Must Read

Η δημοκρατία μίλησε. Και το αποτέλεσμα που παρήγαγε απαιτεί σεβασμό, καθώς ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε για το (άμεσο) μέλλον του. Ο Ελληνας ψηφοφόρος έδειξε ότι δεν θέλει απλή αναλογική και κυβερνήσεις συνεργασίας. Χάρισε 41% και τεράστια διαφορά στη Νέα Δημοκρατία, η οποία με… καθυστέρηση ενός μήνα θα γίνει στα τέλη Ιουνίου εκ νέου αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό είναι Νο 1 μη αμφισβητήσιμο γεγονός.

Νο 2 μη αμφισβητήσιμο γεγονός; Προφανώς η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κατάρρευσης τέτοιου επιπέδου για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το 2019, με τη φθορά του ως κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει 31,5%, και τέσσερα χρόνια αργότερα, παρακολουθώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην κυβέρνηση, τσακίστηκε στα «βράχια» του 20%. Η πολιτική του «μαυρίστηκε» από τον κόσμο, κι αυτό προφανώς έχει να κάνει τόσο με τα πρόσωπα όσο και με τη στρατηγική.

Ας επιστρέψουμε όμως στο «δάσος», δηλαδή στον εκλογικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. είχε λάβει ποσοστό 39,85% στις εκλογές του 2019 και τώρα πήγε ψηλότερα, με 41%! Μεσολάβησε μια τετραετία η οποία είχε χιλιάδες θανάτους στην πανδημία, το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας στην Ευρώπη με βάση τον πληθυσμό της χώρας, ακρίβεια σε καύσιμα και τρόφιμα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ ο τόπος, το δολοφονικό δυστύχημα των Τεμπών με τη σύγκρουση τρένων στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης, αυτό των υποκλοπών, στο οποίο πρωτοκλασάτοι του Μαξίμου ευθύνονται για την παρακολούθηση αρχηγών κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων κ.ά., ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε ότι «δεν γνώριζε»!

Με όοοολα αυτά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε από τον Ελληνα ψηφοφόρο ποσοστό μεγαλύτερο από εκείνο του 2019. Καταρχάς, μαγκιά του. Πρόκειται για προσωπικό θρίαμβο, και τούτο δεν μπορεί να μην του πιστωθεί.

Ομως, θα μου επιτρέψετε να πω το εξής: Από εδώ και πέρα, με βάση αυτή την ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, ουδείς δικαιούται να διαμαρτυρηθεί ξανά. Θα πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και, εάν βλέπει τη φέτα στα… 30 ευρώ το κιλό, θα σκύβει το κεφάλι και θα σκέφτεται ότι αυτός την οδήγησε να πωλείται στα… κοσμηματοπωλεία. Θα πηγαίνει για βενζίνη και, αν βλέπει κόστος λίτρου… 5 ευρώ, θα σκύβει το κεφάλι και θα περιμένει το επόμενο Pass. Γιατί; Μα, επειδή εκείνος το επικρότησε με την ψήφο του!

Οταν, έπειτα από 4 χρόνια διακυβέρνησης, με όσα έχουν προηγηθεί, προσέφερε αυτό το ποσοστό-διαφορά στον πρωθυπουργό, αυτός δικαιούται να συνεχίσει την ίδια πολιτική και να μοιράζει, όποτε κρίνει, Pass-ουλάκια επαιτείας στον κόσμο.

Καθένας είναι υπεύθυνος για τη ζωή του. Επιλέγει πού και πώς θέλει να ζει. Για παράδειγμα, στις Σέρρες εξελέγη πρώτος βουλευτής ο Κώστας Καραμανλής, με ποσοστό και ψήφους που αγγίζουν εκείνα του 2019. Σε απλή μετάφραση; Για όσους τον ψήφισαν δεν υπήρξε ποτέ «δολοφονικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς», δεν υπήρξε ποτέ παραίτηση-συγγνώμη του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών, δεν υπήρξε ποτέ κοροϊδία του ίδιου έναν μήνα πριν, όταν μιλούσε στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων.

Πρώτος σε σταυρούς και στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο χαρακτηριζόμενος ως «χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού στην Ιστορία». Ο άνθρωπος που πλημμύρισε με κρατικά ευρώ τα σωματεία της περιοχής του!

Για αυτό σάς λέω. Ο λαός μίλησε, αποφάσισε και άπαντες πρέπει να το σεβαστούμε. Οπως αύριο πρέπει να σεβαστούμε το αν θα πωλείται η φέτα στα κοσμηματοπωλεία. Η σταθερότητα έχει και τις… θυσίες της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This