«Βελγίδα» πολιτικός, υπουργός του Ερντογάν

Η διπλή υπηκοότητα ισχύει μόνο στα χαρτιά, όχι στην ψυχολογική πραγματικότητα των ανθρώπων.

Must Read

Ακολουθεί μια διδακτική ιστορία: H Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιόκτας έχει διπλή υπηκοότητα: βελγική και τουρκική. 

Από τους φορείς της κυρίαρχης ιδεολογίας θεωρούνταν Βελγίδα πολιτικός, μαντιλοφορεμένη και ισλαμίστρια μεν, αλλά Βελγίδα. Μέχρι που έγινε υπουργός του Ερντογάν

H Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιόκτας γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1982. Το 2006 ξεκίνησε την πολιτική σταδιοδρομία της ως δημοτική σύμβουλος στο Σάαρμπεκ (στις Βρυξέλλες).
Το 2009 οι Βέλγοι αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες και φιλελέδες ενθουσιάστηκαν με την περίπτωσή της επειδή έγινε η πρώτη μαντιλοφορούσα που εκλέχθηκε στο Κοινοβούλιο των Βρυξελλών.

Το 2015 αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων και διεγράφη από το κόμμα της. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το… AKP (σ.σ.: η ονομασία του κόμματος του Ερντογάν).

Στο ευρωπαϊκό ενημερωτικό πόρταλ https://www.euractiv.gr, σε άρθρο για την περίπτωσή της διαβάζουμε ότι «ορισμένοι Βέλγοι πολιτικοί την κατηγόρησαν ότι είναι μυστικός πράκτορας του Ερντογάν στην Ευρώπη. Ο Ντένις Ντυκάρμ του Μεταρρυθμιστικού Κινήματος (MR/Renew Europe) την κατηγόρησε συγκεκριμένα ότι έπαιζε το χαρτί του κοινοτισμού, του φονταμενταλισμού και του ριζοσπαστισμού το 2012, αλλά εκείνη πάντα απέρριπτε τέτοιες κατηγορίες».

Στο euractiv επίσης αναφέρεται ότι το φλαμανδικό κόμμα Vlaams Belang (σ.σ.: εθνικιστικής ιδεολογίας) «επανέλαβε τις εκκλήσεις του για την κατάργηση του συστήματος διπλής υπηκοότητας για τους πολιτικούς εκπροσώπους, ενώ αναμένεται να θέσει σχετική ερώτηση στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

Η Μαχινούρ Οζντεμίρ Γκιόκτας το Σάββατο 3 Ιουνίου ορκίστηκε υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Τουρκίας, δικαιώνοντας όλα τα επιχειρήματα και τις αναλύσεις των πατριωτικών – εθνικιστικών κομμάτων του Βελγίου, που την αποκαλούσαν νυχθημερόν Τουρκάλα, πράκτορα του Ερντογάν.

Η διπλή υπηκοότητα ισχύει μόνο στα χαρτιά, όχι στην ψυχολογική πραγματικότητα των ανθρώπων. Οταν συγκρουστούν τα συμφέροντα δύο χωρών, που έχουν δώσει υπηκοότητα σε ένα άτομο, εκείνος/η θα κληθεί να επιλέξει ποια εκ των δύο χωρών θα υπερασπιστεί. Κι εκεί θα μιλήσουν είτε το υλικό συμφέρον είτε η καρδιά, οι πρώτες αναμνήσεις, η οικογενειακή παράδοση, η θρησκεία, ο πολιτισμός και αυτό που αποκαλείται συνείδηση.

Οπου υπάρχει χιτζάμπ, μπούρκα, νικάμπ, φέσι και τα συναφή εκεί δίδονται οι απαντήσεις του Ισλάμ. Ολα τα υπόλοιπα είναι αυταπάτες. Μην ακούτε τις φιλελέδικες αερολογίες για «ενσωμάτωση» διότι βλάπτουν σοβαρά την πατρίδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This