Ενα κράτος σε παρακμή

Οι ΗΠΑ αποσύρονται ταχέως από το ιστορικό προσκήνιο, προκαλώντας οίκτο, όπως οι υπερήλικες που χάνουν τα λογικά τους

Must Read

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στις διώξεις εναντίον του, έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, προτού εμφανιστεί στις δικαστικές Αρχές: «Μια από τις θλιβερότερες ημέρες της Ιστορίας μας. Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή». Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ορθή η άποψή του αν άλλαζε μια λέξη, αν έγραφε «κράτος» αντί για «έθνος». Το έθνος χαρακτηρίζεται από το ομόγλωσσον, το ομότροπον, το όμαιμον, το ομόθρησκον, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος (Ιστορίαι 8.144.2). Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει τίποτε από τα παραπάνω.

Απλώς είναι ένα πολυφυλετικό, πολυεθνικό, πολυθρησκευτικό μωσαϊκό, που το ενώνει το «αμερικανικό όνειρο», δηλαδή η επιδίωξη του πλουτισμού. Μόλις εκλείψει αυτό και αρχίσουν να βαράνε για τα καλά τα νταούλια της πείνας, θα δούμε σκηνικά που θα θυμίζουν την ταινία «Mad Max».

Η παρακμή αυτού του κράτους αποδεικνύεται και από το θηριώδες χρέος του και την επέλαση της Κίνας σε όλα τα μέτωπα, αλλά συμβολίζεται κυρίως με την πνευματική και πολιτισμική παρακμή του, η οποία δοξάζεται και προπαγανδίζεται σε ανώτατο επίπεδο.
Ο πρόεδρος της χώρας Τζο Μπάιντεν δείχνει να έχει λίγες ώρες διαύγειας κάθε ημέρα. Σε αυτές σίγουρα δεν προλαβαίνει να καμαρώσει όλα τα ξεφτιλίκια του γιου του Χάντερ Μπάιντεν, με τις χιλιάδες φωτογραφίες από το λάπτοπ του που δημοσιεύονται καθημερινά στο διαδίκτυο και τον εμφανίζουν να κάνει ρωμαϊκού τύπου όργια με ταυτόχρονη χρήση ποικίλλων ουσιών.

Η παρακμή της πρώην υπερδύναμης συμβολοποιήθηκε και το Σάββατο, όταν ο νυν πρόεδρος κάλεσε στον Λευκό Οίκο όλους τους τραβεστί και τους ελτζιμπιτι-και-δεν-συμμαζεύεται που γνώριζε για να τιμήσει τον… μήνα της ομοφυλόφιλης υπερηφανείας! Από εκεί που το εμφάνιζαν σε μια παρέλαση μια φορά τον χρόνο, τώρα καβάτζωσαν όλο τον Ιούνιο…

Φωτογραφήθηκε δε περιχαρής με μια διάσημη τραβεστί ονόματι Rose Montoya, η οποία, ευρισκόμενη στην αυλή του Λευκού Οίκου, πέταξε έξω τα βυζιά της (βλ. φωτό), δείχνοντας μαζί με αυτά την ευτέλεια και την έκταση της κατάντιας μιας χώρας, που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αξιοπρεπής.

Το ποτάμι που οδηγεί τις ΗΠΑ στη λήθη δεν γυρίζει πίσω…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αμετανόητος εμπρηστής στα Ιωάννινα: Τον συνέλαβαν για δεύτερη φορά

Μεγάλη Τετάρτη συνελήφθη στα Ιωάννινα αμετανόητος εμπρηστής.Ο συγκεκριμένος άντρας συνελήφθη για δεύτερη φορά για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική...

More Articles Like This