Ο μπλε φάκελος του κ. Γεραπερίτη

Οσοι υποστηρίζουν το καθεστώς του Ράμα, που παίρνει γραμμή από τον Ερντογάν και το βαθύ του κράτος, να υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες των ελεεινών πράξεων τους σε βάρος του Φρέντι Μπελέρη

Must Read

Οι προκλήσεις μεγάλες για τη νέα κυβέρνηση, τα προβλήματα δεν τελειώνουν ποτέ. Ομως υπάρχουν πάντα ουσιαστικές αλλά και ηθικές προτεραιότητες. Για τον νέο υπουργό Εξωτερικών, τον κ. Γεραπετρίτη, πιστεύω πως μέσα στον δικό του μπλε φάκελο πάνω πάνω πρέπει να υπάρχει ένα έγγραφο που στην επικεφαλίδα του πρέπει να γράφει «ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ».

Ο δήμαρχος Χειμάρρας συμπληρώνει ήδη πολλές ημέρες παράνομης κράτησης στη φυλακή, απέρριψαν αιτήματά του για αποφυλάκιση, έστω με περιοριστικούς όρους και αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο στη σειρά των δικονομικών και συνταγματικών παραβάσεων των αλβανικών Αρχών σε βάρος του αλλά και σε βάρος της διεθνούς νομιμότητας και ουσιαστικά σε βάρος όλης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και του κύρους, της αξιοπρέπειας της ίδιας της Ελλάδας.

Του αρνήθηκαν και την ολιγόωρη έστω άδεια για να συμμετάσχει στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής. Ετσι, η επίτευξη του στόχου του Ράμα, η έκπτωση του Φρέντι από το αξίωμά του, είναι πλέον επικίνδυνα κοντά. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος λόγω των εκλογών και της ύπαρξης υπηρεσιακής κυβέρνησης με περιορισμένες εξουσίες, αλλά εφόσον κινηθούμε πλέον με αποφασιστικότητα και σωστή στόχευση, μπορούμε να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση.

Οπως γράψαμε πριν από λίγες ημέρες, ο μηχανισμός της παράνομης δίωξης του Φρέντι Μπελέρη δεν είναι απρόσωπος. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε κύριους ή δευτερεύοντες ρόλους στην απηνή και παράνομη καταδίωξη του Ελληνα δημάρχου Χειμάρρας έχουν ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, περιουσία, μερικοί και στην Ελλάδα, κάποιοι ίσως έχουν και ελληνική ταυτότητα, όλοι πάντως ταξιδεύουν στην Ελλάδα για δουλειές ή αναψυχή.

Οι ένοχοι, το δίκτυο της παράνομης καταδίωξης του Ελληνα δημάρχου, με επικεφαλής βέβαια τον Ράμα, είναι φυσικά συνεργάτες του, εισαγγελείς, δικαστές, δημοσιογράφοι, δωσίλογοι Βορειοηπειρώτες δημοτικοί σύμβουλοι, αστυνομικοί, πράκτορες των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών, δημοσιογράφοι που διακινούν τα ψεύδη σε βάρος του Φρέντι, για να νομιμοποιούν σε μέρος της αλβανικής κοινής γνώμης τις παράνομες και αντιδημοκρατικές πράξεις της κυβέρνησης, υβριστές του Ελληνισμού με γνωστό μητρώο ανθελληνισμού.

Με διαβήματα, διαμαρτυρίες, ρηματικές διακοινώσεις, ρητορικές επικλήσεις του δικαίου, της καλής γειτονίας, προσφυγή σε εταίρους και συμμάχους ή σε δικαιοδοτικά διεθνή όργανα που, αν φέρουν αποτέλεσμα, θα είναι πολύ μετά την έκπτωση του Ελληνα δημάρχου, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα απέναντι στην κατσαπλιάδικη νοοτροπία ενός ανθρώπου που μερίδα των Αλβανών πολιτών τον αποκαλεί η ίδια «μαφιόζο». Ο μόνος τρόπος να φέρουμε αποτέλεσμα είναι να πονέσουν ένας προς ένας όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτή την εγκληματική συμπαιγνία.

Οσοι υποστηρίζουν το καθεστώς του Ράμα, που παίρνει για πολλά, γιατί όχι και γι’ αυτό, γραμμή από τον Ερντογάν και το βαθύ του κράτος, να υποστούν τις βαρύτατες συνέπειες των ελεεινών πράξεών τους σε βάρος ενός πολίτη της Αλβανίας, ενός νόμιμα εκλεγμένου αυτοδιοικητικού άρχοντα, που όμως φέρει και την ιδιότητα του Ελληνα στην καταγωγή και στο φρόνημα, αλλά και Ελληνα πολίτη.

Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε αυτά τα χαστούκια στο πρόσωπο του Εθνους μας, των συμφερόντων του και κυρίως θα αφήσουμε ανυπεράσπιστους τους ανθρώπους μας; Εάν δεν μπορούμε να επιβάλουμε αυτό, την απελευθέρωση ενός ανθρώπου και την παύση της καταδίωξης κατά αυτού και του συνεργάτη του κ. Κοκαβέση και την ελεύθερη ανάληψη των καθηκόντων του, αν δεν μπορούμε να επιβάλουμε τη βούλησή μας στην Αλβανία, τότε τι θα κάνουμε για άλλα ζητήματα με την Τουρκία;

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, επειδή η κλεψύδρα τελειώνει, την προ ολίγων ημερών πρόταση για τα πρώτα άμεσα πρακτικά τιμωρητικά μέτρα σε βάρος όλων όσοι συμμετέχουν στους μηχανισμούς καταδίωξης του Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση: «Πρέπει να κηρυχθούν personae non gratae, να τους απαγορευτεί η είσοδος στην Ελλάδα, να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όσους έχει χορηγηθεί, να ελεγχθούν εξονυχιστικά και σε υποψία παρανομιών να δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί, εταιρίες, περιουσιακά τους στοιχεία. Δεν είναι δυνατόν όσοι παραβιάζουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ακόμη το ίδιο το αλβανικό Σύνταγμα και τους Νόμους της Αλβανίας, τα δικαιώματα των αδελφών μας, με στόχο όλη την Ελληνική Εθνική Μειονότητα και τις περιουσίες της, να συνεχίσουν να σουλατσάρουν, να κάνουν διακοπές και ψώνια στην Ελλάδα, να έχουν περιουσίες εδώ, επιχειρηματική δραστηριότητα ή να έχουν και ελληνική υπηκοότητα, ταυτότητα και διαβατήριο για να βολτάρουν σε όλη την Ευρώπη χωρίς Visa. Φέρονται ως κακοποιοί και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπιστούν. Να επιβληθούν δε και οποιεσδήποτε άλλες κυρώσεις, που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε., ώστε η αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Χειμάρρας, να απελευθερώσει τον νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχό της, ώστε να ασκήσει ελεύθερος τα καθήκοντα του. Είναι ζήτημα δικαίου, εθνικών συμφερόντων αλλά και κύρους όλου του Εθνους».

Ιδού μια πρόκληση για δράση αλλά και υστεροφημία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συλλήψεις ανηλίκων για κλοπές στις Σέρρες

Χειροπέδες πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών σε επτά άτομα εκ των οποίων τα πέντε είναι ανήλικα, για...

More Articles Like This