Αθηναϊκό ιππικό

Τη στιγμή που η πρωτεύουσα υποφέρει, οι εξαγγελίες Μηταράκη που είναι εκτός τόπου και χρόνου μόνο κοροϊδία μπορούν να θεωρηθούν

Must Read

Σχεδόν αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε περιχαρής τη δημιουργία έφιππης αστυνομίας, η οποία θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Εξι άλογα και 10 αστυνομικοί θα βρίσκονται σε τουριστικά σημεία της πόλης χωρίς να περιπολούν. Θα συμμετέχουν επίσης σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνεται της κακομοίρας από ναρκωτικά και παραβατικότητα, ο κ. Μηταράκης θεώρησε ότι υπάρχει η πολυτέλεια και το περίσσευμα σε αστυνομικές δυνάμεις για να φτιάξει αθηναϊκό ιππικό, να το απαθανατίζουν οι τουρίστες.

Και βιάστηκε να το ανακοινώσει, γιατί θεώρησε ότι ήταν πολύ σημαντικό αυτό για όλους μας. Με αυτό το άγχος κοιμούνταν και ξυπνούσαν οι Αθηναίοι. Εάν θα έχουν ιππικό ή όχι στο κέντρο της πόλης. Διότι, ως γνωστόν, όλα τα υπόλοιπα προβλήματά της η Αθήνα τα έχει λύσει. Μαζί με αυτό της αστυνόμευσης. Οπότε το μόνο που έλειπε από την πόλη ήταν το αστυνομικό όργανο να στέκεται περήφανο πάνω στο άλογο σαν το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου και να ατενίζει το υπερπέραν. Κι εμείς τώρα περιμένουμε από αυτόν τον υπουργό, που είναι εκτός τόπου και χρόνου, να κάνει δουλειά.

Η αλήθεια είναι ότι μας έλειπαν και οι καβαλίνες του ιππικού του κ. Μηταράκη και η ευωδιά τους. Ευωδιά που θα έχουν την τύχη να οσφραίνονται οι τουρίστες, μια και οι ιππείς θα βρίσκονται σε τουριστικά σημεία. Υπέροχα, πραγματικά.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν την είδηση και οι οδηγοί, οι οποίοι ανεβαίνουν πίστα δυσκολίας στο survivor του κέντρου της πρωτεύουσας. Πλέον, εκτός από ηλεκτρικά πατίνια, εκσκαφές, τρίκυκλα παλιατζήδων, καρότσια με σκουπίδια και Μεγάλους Περιπάτους, έχουν να αντιμετωπίσουν και άλογα στους δρόμους της πόλης.

Πόσα ακόμα θα δουν τα ματάκια μας και θα μυρίσει η μυτούλα μας σε αυτήν την πόλη; Αυτό το κέντρο της τι άλλο θα ζήσει πια; Πώς σκέφτηκαν ότι μία πόλη που βουλιάζει στο έγκλημα και στην ανομία, στη μιζέρια και την εγκατάλειψη χρειάζεται το ιππικό σε ρόλο μπιμπελό για να ανακάμψει;

Η Αθήνα υποφέρει. Αυτές οι εξαγγελίες μόνο κοροϊδία μπορούν να θεωρηθούν. Κανείς δεν σκύβει πάνω από το πρόβλημα της πρωτεύουσας, που έχει χάσει την ταυτότητά της και έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Ποιος θα βοηθήσει αυτή την πόλη; Πάντως σίγουρα όχι το ιππικό του κ. Μηταράκη.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέδριο για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Διάβασα ότι οργανώθηκε ένα συνέδριο από το Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η τουρκική εισβολή στην...

More Articles Like This