Η επιτομή τού… «από τύχη ζούμε»!

Στο ΟΑΚΑ μόνο τον Ιούλιο έγιναν δύο συναυλίες με 60.000 κόσμο έκαστη και άλλα δύο ματς στις 30 Αυγούστου και τις 21 Σεπτεμβρίου με 60.000 θεατές καθένα

Must Read

Η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Παρασκευή μέσα από την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΚΑ να κλείσει το «μεγάλο» γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων λόγω προβλήματος στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα έφερε στα στόματα όλων την ατάκα που ακούς περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα του… Κυριάκου Μητσοτάκη: «Από τύχη ζούμε»!

  • Του Βασίλη Βέργη

Λίγο αργότερα προστέθηκε η αποκάλυψη ότι σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με τα στέγαστρα του Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, το οποίο παραχωρήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ τον περασμένο Μάρτιο στην πλειοδότρια εταιρία APLEKTON HOLDINGS!
Και το ερώτημα που τίθεται ξεκάθαρα είναι: «Τι είναι πλέον ασφαλές;»
Σκεφτείτε ότι στο ΟΑΚΑ έγιναν δύο συναυλίες τον Ιούλιο με 60.000 έκαστη και δύο ποδοσφαιρικά παιχνίδια, στις 30 Αυγούστου και τις 21 Σεπτεμβρίου, τα οποία επίσης φιλοξένησαν περισσότερους των 60.000 θεατών καθένα.

Από φιέστες και socialmedia-κές αναρτήσεις αποθέωσης των εγκαταστάσεων άλλο τίποτα οι κυβερνώντες. Ειδικά ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο σημερινός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής. Ο πρώτος, γνωστός και ως ο χειρότερος υφυπουργός Αθλητισμού υπάλληλος όλων των εποχών, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε εξαγγείλει προ διετίας τη συντήρηση του στεγάστρου. Οσο την είδατε εσείς, την είδε και ο… Καλατράβα.

Ο Χαλιορής έκανε βόλτα πάνω στο στέγαστρο τον γνωστό τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό, ενώ μετά τις καλοκαιρινές συναυλίες (Μποτσέλι, Guns N’ Roses) μας ενημέρωνε ότι το ΟΑΚΑ διαφημίστηκε στα πέρατα της Γης. Σήμερα να δείτε… διαφήμιση που γίνεται!
Η εισαγγελική παρέμβαση αποτελεί προφανώς μόνο το πρώτο βήμα όσων πρέπει να γίνουν. Φυσικά, όπως συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητάει τα… ρέστα αντί συγγνώμης. Με μια ανάρτηση ύφους χιλίων καρδιναλίων ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται έλεγχος στατικότητας από το 2004. Και για κάποιον λόγο αυτό αρκεί για να μας εγκαλούν κάποιοι. Επειδή προχωράμε σε μελέτες και μεριμνούμε για την ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι το ΟΑΚΑ δεν είχε συντηρηθεί επί δύο δεκαετίες. Ποιος δεν αισθάνεται απογοήτευση όταν βλέπει τις εικόνες τόσο σημαντικών εγκαταστάσεων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους τόσα χρόνια; Αυτό ακριβώς αλλάζουμε. Γι’ αυτό επενδύουμε, γι’ αυτό έχουμε δρομολογήσει την ανάπλαση αυτή, γι’ αυτό γίνονται μελέτες».

Λες και απευθύνεται σε… τρίχρονα. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μελέτη, δεν μερίμνησαν να κλείσουν το στάδιο αλλά έδωσαν άδεια χρήσης στον Παναθηναϊκό και έβαλαν χιλιάδες ανθρώπους σε ΚΙΝΔΥΝΟ κάτω από στέγαστρο άπειρων τόνων. Και αντί να ντρέπονται, κουνάνε και το δάχτυλο. Ο κόσμος είναι έξαλλος. Χιλιάδες άνθρωποι συνειδητοποίησαν την περασμένη Παρασκευή ότι έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους.

Είναι αδιανόητο πώς οι κυβερνώντες μπορούσαν να κυκλοφορούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα στην καθημερινότητά τους. Φανταστείτε ότι το βράδυ της Παρασκευής, όταν έγινε γνωστό το πόρισμα της μελέτης και από παντού «έτρωγαν ξύλο», έτρεξαν να εκκενώσουν το ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ όπου διεξαγόταν το πρωτάθλημα μπριτζ. Θυμηθείτε το: Τώρα είναι τόσο… ευαίσθητοι, που θα κλείνουν συχνά πυκνά και τη Σπύρου Λούη!

Ομως η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Δυστυχώς τη βιώνουμε με τον πιο σκληρό τρόπο. Αλλοτε με τον πιο τραγικό. Οπως ήταν η μαζική δολοφονία των παιδιών στα Τέμπη από τη σύγκρουση τρένων. Οπως ήταν οι άπειρες φωτιές οι οποίες κατέκαψαν 1.500.000 στρέμματα σε όλη τη χώρα, εκεί όπου χάθηκαν ζωές, καταστράφηκαν περιουσίες και «πνεύμονες» της πατρίδας μας. Οπως ήταν οι φονικές πλημμύρες που ισοπέδωσαν τη Θεσσαλία. Ανθρωποι πνίγηκαν, χωριά θάφτηκαν στη λάσπη, οικογένειες καταστράφηκαν.
Ευτυχώς στο ΟΑΚΑ η τύχη στάθηκε στο πλευρό μας. Διαφορετικά η τραγωδία θα ήταν σε βαθμό που ο νους του ανθρώπου δεν το χωράει.

Γι’ αυτό λέμε ότι στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη «από τύχη ζούμε». Οσοι έχουμε επιβιώσει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά από το newsbreak.gr!

Είθε το Αναστάσιμο Φως και το μήνυμά του να δίνουν δύναμη και κουράγιο σε όλους, σε αυτούς τους περίεργους...

More Articles Like This