Μια μέρα στη Φλώρινα

Must Read

Στις 11 Φεβρουαρίου η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διοργάνωσε προσκυνηματική εκδήλωση στη Φλώρινα για ΟΛΟΥΣ (το τόνισε και ο δεσπότης) τους πεσόντες στην ομώνυμη Μάχη του 1949, στο στρατιωτικό νεκροταφείο της όμορφης ακριτικής πόλεως. Η Πολιτεία εκπροσωπήθηκε (από τις σπάνιες φορές) από τον βουλευτή Σταύρο Παπασωτηρίου, τον αντιπεριφερειάρχη Αθανάσιο Τάσκα και τον εκπρόσωπο του δήμου.

Στη Φλώρινα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει πέντε τμήματα. Ετσι, το βράδυ του Σαββάτου, που όλη η σπουδάζουσα νεολαία ήταν έξω και διασκέδαζε, και πολύ καλά έκανε, θέλησα να κάνω ένα γκάλοπ για το τι ήξεραν για τη Μάχη. Αρχισα από τα εύκολα. Σταμάτησα έναν νεαρό, περιποιημένο και ευγενέστατο.

«Δεν μου λες, παλικάρι μου, ποιοι είναι αυτοί;» τον ρώτησα, δείχνοντας την προτομή του στρατηγού Νικ. Παπαδόπουλου ή Παππού, τον οποίο έβλεπαν οι σύντροφοι και πετάγονταν για πολύ καιρό στον ύπνο τους, και την προτομή του υπαρχηγού του Παύλου Μελά, Φλωρινιώτη Λάκη Πύρζα. Το παιδί σκέφτηκε λίγο και χαμογελαστό, μου είπε: «Αχ, με συγχωρείτε, αλλά θα σας γελάσω». Και προκειμένου να με γελάσει, τον ευχαρίστησα και τράβηξα στη δουλειά. Και καλά να πάθω, καθόσον η περιέργεια σκότωσε τη γάτα. Και, κύριε δήμαρχε, η προτομή του Πύρζα θέλει κομματάκι περιποίηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Πληθαίνουν τα ερωτηματικά

Ανακοίνωση για την διάρρηξη στο γραφείο του προϊστάμενου Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία...

More Articles Like This