Οι λατρευτές της δυσπεψίας

Στη στομαχοκεντρική επtsiknopοχή μας η ψησταριά τιμάται σαν βωμός και η πολυφαγία σαν σύγχρονη θεότητα

Must Read

Ιδού τα μέγιστα υπαρξιακά ερωτήματα των ημερών μας: Πού θα «τσικνίσουν» (πόσο απαίσιο ρήμα) οι Ελληνες, πόσο πάει η γαρδούμπα, πού βρίσκεται το καλύτερο κοκορέτσι, πόσο κοστίζουν τα παϊδάκια στη Βαρβάκειο, τι θα φάμε την Καθαρά Δευτέρα, πόσο κάνουν τα ντολμαδάκια, οι γαρίδες, η ταραμοσαλάτα η κόκκινη, η ταραμοσαλάτα η λευκή, οι τιμές της χοιρινής μπριζόλας στα σούπερ μάρκετ και δεν συμμαζεύεται.

Και δώσ’ του οι γαργαντούες (ένεκα… παράδοσης) να αλαλάζουν ημιμεθυσμένοι «χρόνια πολλά» και τα κοκκινισμένα μάτια τους να έχουν πάρει τη γυαλάδα του αλκοολούχου δηλητηρίου που πλημμυρίζει τις φλέβες και τις… φρένες τους (πάντα για το… καλό) και να εύχονται σε όλες και όλους «άντε στην υγειά μας»!

Κι αναρωτιέσαι πού να κρύβεται τούτη η υγεία μέσα στην κραιπάλη, πού να βρίσκεται θαμμένη κάτω από στρώματα με ξίγκια, πασπαλισμένη με αλατοπίπερα, βουτηγμένη σε σάλτσες, πνιγμένη σε ξίδια και κρασιά και μπίρες και ουίσκια.

Και οι ρεπόρτερ ερευνητές να ξερνάνε αδιάκοπα τα θλιβερά κλισέ για τις «γειτονιές που ξανανιώνουν» για τα «τοπικά γλέντια» για τους «επιδέξιους ψήστες» της υπαίθρου και των αστικών σοκακιών. Και οι χειριστές των επιτόπιων ρεπόρτερ, οι πεντακοσιομέδιμνοι τηλεπαρουσιαστές να σαλιαρίζουν με τους διονυσιασμένους λατρευτές της κοιλιοδουλείας.

Είναι στ’ αλήθεια να ξερνάς με τούτη τη συστηματική αποθέωση της άνευ όρων παράδοσης στη σάρκα, τον εγκωμιασμό της χοϊκής συμπεριφοράς. Το θέμα της επετειακής υπερφαγίας και της υπερκατανάλωσης αλκοόλ, που δεν θα έπρεπε να απασχολεί περισσότερο απ’ όσο του αναλογεί, δηλαδή ελάχιστο, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.

Λες και είναι το βασικό ζητούμενο το ξεπέρασμα του μέτρου, η παραβίαση κάθε κανόνα λογικής συμπεριφοράς και η αποξήρανση της παράδοσης από το αληθές νόημά της.

Και, οποία ειρωνεία… Το τι είδους κρέας θα φάμε μια Πέμπτη από τις πολλές, που τρώμε κρέας, το διαδέχεται τι είδους νηστίσιμα θα φάμε κάποια «καθαρή» Δευτέρα, που υποτίθεται ότι δεν τρώμε κρέας.

Και κάπου στο βάθος αχνοφαίνονται τα διαγνωστικά κέντρα, όπου θα προσφύγουν ελαφρά πανικόβλητοι οι διονυσιασμένοι καρναβαλιστές, που λαχανιάζουν εύκολα κι ανησυχούν για τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερίνη τους. Μπλιαχ, και καλή μας χώνεψη!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος των εκδρομέων – «Ασφυκτικά» γεμάτα αναχωρούν τα πλοία από Πειραιά

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, η έξοδος των εκδρομέων τόσο προς τα νησιά, όσο και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μόλις...

More Articles Like This