«Παρακολούθημα» του Βερολίνου ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Η γερμανική «ντριμ τιμ» μέσα από τα βιβλία Σόϊμπλε και Ομπάμα στο διαβόητο «Γκρέξιτ»

Must Read

Ένας αναλυτής μεγάλου ΜΜΕ φίλα προσκείμενου στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει κάτι πολύ εντυπωσιακό, πολλά-πολλά χρόνια μετά την εκδημία του Δήμου “είναι φίλοι μας οι Γερμανοί” Σταρένιου.

  • Από τον Γιάννη Ντάσκα

Γράφει ότι, όπως προκύπτει από το βιβλίο (σ.σ. επιθανάτιο ρόγχο) του Σόϊμπλε ο Γερμανός πολιτικός “ήθελε να καταλάβει τους Έλληνες πολιτικούς”, “να τους γνωρίσει και να τους μεταστρέψει, όχι να εξουσιάσει την χρεοκοπημένη Ελλάδα”. Υποστηρίζει επίσης ότι (από τον ίδιο ρόγχο )προκύπτει ότι ακόμα και το “Γκρέξιτ” προτάθηκε στον Βαγγέλη Βενιζέλο όχι εκβιαστικά, αλλά ως λιγότερο επώδυνη εναλλακτική λύση.

Εξ αρχής: Στο βιβλίο δεν υπάρχει-σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά-ούτε λέξη για έναν ωμό εκβιασμό απειλή σε μία συνάντηση υπό συνθήκες πολεμικές στο κλειστό και ημιφωτισμένο υπόγειο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου της Πολωνίας. Εκεί οδήγησε ο Σόϊμπλε τον τότε υπουργό Βαγγ. Βενιζέλο, αφού δυο μήνες νωρίτερα τον είχε τραπεζώσει (αντί του γραφείου!!!) σε εστιατόριο του Βερολίνου!…

Γιατί;

Προφανώς φοβόταν ότι τον παρακολουθούσαν οι Αμερικανοί.

Αλλά αφού ήταν σύμμαχος και σωστός και καλός γιατί φοβόταν;

Αξίζει λοιπόν μια αναδρομή στα βιβλία του Σόϊμπλε και του Ομπάμα. Από αυτά προκύπτει η σφοδρή αμερικανογερμανική σύγκρουση με “μήλο” την Ελλάδα. Από αυτά και ορισμένα άλλα γεγονότα μπορεί να προσδιοριστεί η γερμανική “ντριμ τιμ (Σόϊμπλε, Ντάϊσενμπλουμ, Σημιτικό πολιτικό μπλοκ) στα ελληνικά-ευρωπαϊκά ζητήματα, η οποία έκανε τους Αμερικανούς να χάσουν τον ύπνο τους και να θεωρήσουν ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας και Ρωσίας αυτή τη φορά με την προβιά των “εταίρων” και όχι με τα πάντσερ.

Εισαγωγικά σημειώνουμε κάτι που ουδείς το σημειώνει δημόσια ενώ όλοι το συζητάνε πίσω από κλειστές πόρτες:

Δυο χώρες πιέστηκαν τον τελευταίο χρόνο, από τους Αμερικανούς να βγουν μπροστά και να εκτεθούν απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα του Κυρ Μητσοτάκη και η Γερμανία!!!

Προφανώς σε αυτές τις δυο χώρες, είτε οι Αμερικανοί έχουν εμπιστοσύνη στους ηγέτες τους και στη φιλική τους (προς τους Αμερικανούς-συμφωνία της Γιάλτας) στάση, είτε δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη και θέλουν να τους εκθέσουν χωρίς δυνατότητα επιστροφής.

-Η μία, η Ελλάδα, υποχρεώθηκε όχι απλώς να βγει μπροστά(έχει και το προηγούμενο της Κύπρου),αλλά να δώσει δυσανάλογη με τις δυνατότητές της βοήθεια στην Ουκρανία και να καταδείξει στη Ρωσία ότι “η πολιτική των ελληνορωσικών αγωγών” είναι οριστικό και χωρίς καμία προοπτική επιστροφής παρελθόν.

– η Γερμανία αφού είδε-χωρίς να αρθρώσει κιχ- τους γερμανορωσικούς αγωγούς να ανατινάζονται και να διαλύονται αν και η κοινοπραξία τους είχε διευθυντή πρώην καγκελάριο (Σρέντερ) υποχρεώνεται τώρα να είναι η πρώτη χώρα που θα στείλει (έστειλε!!!) στρατεύματα στην Ουκρανία απέναντι στη Ρωσία! Η γερμανορωσική προσπάθεια να κυριαρχήσουν οι δύο χώρες μέσω του φυσικού αερίου κλπ στην Ευρώπη είναι οριστικά παρελθόν.

Κάποιοι ηθελημένα αγνοούν και αγνόησαν τα γεγονότα:

1) πριν ένα χρόνο (4/3/23) ο Γερμανός καγκελάριος Σόλτς κλήθηκε εσπευσμένα στην Ουάσιγκτον, συζήτησε πίσω από κλειστές πόρτες με τον πρόεδρο Μπάιντεν. Βγήκε πρωτοφανές σε συντομία ανακοινωθέν μιας σειράς (“συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία και την δυτική στήριξη στο Κίεβο”!!!) και τα γερμανικά ΜΜΕ με Γερμανούς πολιτικούς που δεν έχουν και την καλύτερη δυνατή αγάπη στις ΗΠΑ να δηλώνουν ότι είναι “πολύ ανήσυχοι για την μυστική διπλωματία του Καγκελαρίου στις ΗΠΑ”.

2) ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης πήγε στην Ουκρανία και αμέσως μετά έγινε έκρηξη(και)στο πολιτικό σκηνικό μας με καταγγελίες των άλλων Κομμάτων ότι άθελά του(;) ο ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι αποκάλυψε με προσωπική του ανάρτηση για “διμερή συμφωνία ασφάλειας μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας ” την διεξαγωγή από τον Κυρ. Μητσοτάκη “μυστικής διπλωματίας”.

Τα γερμανικά ΜΜΕ και Γερμανοί πολιτικοί δηλώνουν και γράφουν ανοιχτά ότι οι ΗΠΑ πίεσαν τους Γερμανούς να βγουν-οριστικά και αμετάκλητα- μπροστά γιατί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη για το τι κάνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Ο δικός μας Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε σχεδόν δημόσια (“αν προσκληθώ θα πάω στις ΗΠΑ και στο Λευκό Οίκο”)πρόσκληση με αφορμή την γιορτή για την 25η Μαρτίου. Ο πρόεδρος Μπάϊντεν συζήτησε άνετα και χαλαρά στη γιορτή για ώρα με το φίλο μας το Μήτσο από τη Βοστώνη. Αλλά τον Κυριάκο δεν τον κάλεσε. Ούτε κάλεσε άλλον αντ’ αυτού.

Έτσι μένει ο Πάνος Καμμένος, μοναδικός Αντιπρόεδρος ελληνικής κυβέρνησης που προσκλήθηκε (2017) στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου.

Ίσως ο Μπάιντεν άφησε τον Κυριάκο να ολοκληρώσει την έρευνα και να λογοδοτήσει για ποιό λόγο η ΕΥΠ, στην οποία είναι προϊστάμενος παρακολουθούσε και επιφανείς Αμερικανούς και φιλοαμερικανούς της χώρας…

Στις παρακολουθήσεις αναφέρεται και ο Σόϊμπλε στο βιβλίο του. Εμφανώς ενοχλημένος γράφει ότι ο Έλληνας (της απολύτου εμπιστοσύνης των ΗΠΑ) Υπουργός Βαρουφάκης τους κατέγραφε το 2015 στις συνομιλίες πίσω από κλειστές πόρτες. Και το 2017 οι Αμερικανοί τον υποχρέωσαν να φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών, μέσω του οποίου η Γερμανία ήλεγχε την Ευρώπη.

Εμφανώς απογοητευμένος ο Σόϊμπλε γράφει ότι “ωστόσο δεν έγινε τελικά πρωθυπουργός ο Βαγγέλης Βενιζέλος “τον οποίο ,όπως γράφει είχε καλέσει αμέσως όταν έγινε υπουργός (2011) στο Βερολίνο για να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα σε…εστιατόριο!!!

Αυτό που δεν γράφει καθόλου στο βιβλίο του είναι ένα άλλο ραντεβού με τον Βαγγέλη Βενιζέλο σε…υπόγειο τρίτης χώρας και ενώ ο Βενιζέλος ήταν υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας!!!

Το ραντεβού έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 στο 2ο υπόγειο του ξενοδοχείου Monopol στο Βρότσλαβ της Πολωνίας και αυτό κράτησε 1,5 ώρα με ωμή απειλή εκ μέρους του Σόϊμπλε και του υπασπιστή του Ασμουσεν.

Γιατί δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτό στον επιθανάτιο ρόγχο-βιβλίο του, ενώ ήταν τόσο σημαντικό όσο το περιγράφει ως θρίλερ στο βιβλίο του και στην παρουσίασή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος και έγινε και παρουσία τρίτων;

Για ποιό λόγο έπρεπε να κατεβούν από την επίσημη σύναξη του ισογείου στο…2ο μισοσκοτεινό υπόγειο ενός ξενοδοχείου του επαρχιακού Βρότσλαβ που το άνοιξαν μόνο για το ραντεβού αυτό για να συζητήσουν με τον Βαγγέλη Βενιζέλο και τον Γιώργο Ζανιά;

Την αποκάλυψη γι’αυτή τη συνάντηση έκανε ο Βαγγέλης Βενιζέλος σε βιβλίο που προηγήθηκε του θανάτου του Σόϊμπλε, άρα είναι εντελώς περίεργο και ύποπτο γιατί δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτό ο Σόϊμπλε.

Εξαιρετικά περίεργο είναι επίσης ότι ο Β. Βενιζέλος στο βιβλίο του και δημόσια με δηλώσεις επαινεί τον…εαυτό του για την σφοδρή αντίσταση στον Σόϊμπλε και στο… εστιατόριο και στο… υπόγειο, αλλά ο Σόϊμπλε ενώ γράφει για το ωραίο φαγητό στο εστιατόριο του Βερολίνου, όπου πρωτοείδε τον Βενιζέλο δεν γράφει λέξη για το υπόγειο και… επαινεί τον Βενιζέλο με τη φράση “ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, ωστόσο δεν έγινε” και με καμία αρνητική αναφορά, όπως κάνει με Βαρουφάκη και Τσίπρα…Απλώς ότι…δεν έφαγε στο εστιατόριο γιατί δεν του άρεσαν όσα άκουσε…

Τα γεγονότα: Ο Σόϊμπλε πέθανε στις 27 Δεκεμβρίου 2023

Το βιβλίο-απομνημονεύματα των 700 σελίδων το έγραφε επί πολλά χρόνια πριν.

Ο Βενιζέλος στις 3 Ιανουαρίου 2024,μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Σόϊμπλε μιλάει και δημοσίως μετά το βιβλίο που είχε εκδοθεί νωρίτερα για το απίστευτο ραντεβού-εκβιασμό σε υπόγειο της…Πολωνίας.

Δόλωσε τα εξής μεταξύ άλλων:

“…Αναζητήσαμε ένα χώρο, μας είπαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ότι μπορούμε να κατέβουμε στο δεύτερο υπόγειο, όπου υπήρχε ένα μπαρ, ένα κλασικό για την πόλη μπαρ, το οποίο ήταν κλειστό. Ήταν σκοτεινά, ανάψαμε ένα φως, άρα υπήρχε μια συνθήκη η οποία ήταν αρκετά απειλητική γιατί υπήρχε ημίφως. Καθίσαμε σε μια γωνιά…”

Στο αδιανόητο αυτό ραντεβού ήταν ακόμα ο Έλληνας Ζαννιάς και ο Γερμανός υφυπουργός Ασμουσεν.

Στο βιβλίο του ο Σόϊμπλε γράφει σαφώς ότι με τον Ασμουσεν είχαν ετοιμάσει το σχέδιο ΓΚΡΕΞΙΤ ενώ η Μέρκελ έδειχνε διστακτική…

Το εξαιρετικά περίεργο είναι γιατί σε 75 ολόκληρες σελίδες που αφιερώνει στα ελληνικά θέματα δεν αναφέρεται καθόλου στο αδιανόητο εκβιαστικό ραντεβού στη Βαρσοβία…

Σε εκείνο το ραντεβού κατέγραφε κανείς τις συζητήσεις; Και πως είναι δυνατόν να πηγαίνουν σε τέτοιο ραντεβού τέσσερις υπουργοί χωρίς πρακτικά, γραμματείς και να παίζουν τα κεφάλια των ευρωπαίων σε συζητήσεις μακριά από την απόλυτα επιβεβλημένη διαφάνεια;

Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς πότε ακριβώς έμαθε ΕΠΙΣΗΜΑ για το ραντεβού θανάτου στο υπόγειο; Η Καγκελάριος Μέρκελ επίσης πότε ακριβώς το έμαθε;

Φοβόταν η γερμανική πλευρά ότι τους καταγράφουν άλλοι; Και αν ναι προφανώς οι Αμερικανοί;

Μόνο ο Σόϊμπλε φοβόταν;

Σαφώς και από το βιβλίο του Σόϊμπλε και από το βιβλίο του Ομπάμα προκύπτει ότι ο Σόϊμπλε ήταν κόκκινο πανί για τους Αμερικανούς και ιδιαίτερα το σχέδιό του για το ΓΚΡΕΞΙΤ έκανε τους Αμερικανούς να χάσουν τον ύπνο τους γιατί οδηγούσε σε ενίσχυση του ρωσογερμανικού άξονα και αποδυνάμωση των Βρυξελλών και της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Πως γίνεται και ο φίλα προσκείμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναλυτής να γράφει ότι ο Σόϊμπλε ήθελε το καλό μας όταν στο ίδιο ΜΜΕ καταγράφεται το αδιανόητο και απειλητικό ραντεβού στο υπόγειο κάπου στην Πολωνία;

Και γιατί αν ήταν όλα καλά Σόϊμπλε και Βενιζέλος πήγαν στο περιθώριο μετά τα όσα καταγράφει ο Ομπάμα στο βιβλίο του;

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο Βαγγ. Βενιζέλος παρουσιάζει το βιβλίο του στη Λάρισα στις 30/1/23,ένα χρόνο πριν πεθάνει ο Σόϊμπλε, (ο οποίος τότε έγραφε απομνημονεύματα) και ενώ ερωτάται ειδικά για τη “σύγκρουση στο υπόγειο του Βρότσλαβ στην εκτενή απάντησή του δεν αναφέρει ούτε μια λέξη για εκείνο το θρίλερ !Αν ήταν βεβαίως θρίλερ…

Εχει πρόβλημα λοιπόν με τις ΗΠΑ μετά τον Σόϊμπλε, (ο Βενιζέλος;) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Αν δεχθεί κανείς ότι οι δυο οίκοι αξιολόγησης που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία στο 80%, δηλαδή οι Moody’s , Standard and Poors είναι ουσιαστικά και απολύτως ελεγχόμενοι από τις ΗΠΑ τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο, πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ιδού γιατί:

Ήταν γνωστό από το φθινόπωρο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκούσε να πάρει από τους Οίκους αυτούς επενδυτική βαθμίδα, άρα πιστοποιητικό ότι η Ελλάδα οικονομικά πάει καλά και όχι χάλια.Η έκθεση των Οίκων αυτών δημοσιεύεται δυο φορές το χρόνο. Στις 13 Μαρτίου και στις 13 Σεπτεμβρίου.

Από το φθινόπωρο ο Κυριάκος και το Επιτελείο του ήξεραν ότι στην έκθεση αυτή θα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο η άθλια κατάσταση στην απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Κερδίζουν όσοι έχουν “μπάρμπα στην Κορώνη”. Ακόμα και ο πρώην υπουργός του Καναδά κ.Τζόν Κάνις (ελληνικής καταγωγής)κατήγγειλε(προ μηνών) ότι η κοινοπραξία του έχασε διαγωνισμό λόγω δωροδοκιών επι Μητσοτάκη.

Έψαξε να βρει έναν νέο υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος να προκαλέσει μεγάλο θόρυβο με νέα νομοθετήματα, αλλά να έχει και ο ίδιος πρόσβαση στη Δικαιοσύνη, ώστε να φαίνονται αξιόπιστα όσα θα κάνει. Για να πείσει τους Οίκους-Αμερικανούς και να πάρει επενδυτική βαθμίδα.

Τον βρήκε στο πρόσωπο ενός πολιτικού που αναδείχθηκε επί Σημίτη. Του Γιώργου Φλωρίδη. Το ζητούμενο ήταν ο θόρυβος, ώστε να εντυπωθεί στους ξένους ότι στην Ελλάδα έρχονται τα πάνω κάτω στη Δικαιοσύνη και “τέρμα η ατιμωρησία μέσω Δικαιοσύνης”. Ο θόρυβος έγινε.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισέπραξε μια νέα σφαλιάρα από τους Οίκους.

Στις 13 Μαρτίου δημοσίευσαν την έκθεση και έκοψαν την Ελλάδα από την επενδυτική βαθμίδα. Ο βασικός λόγος είναι ότι “δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη αποτελεσματικά και δίκαια”. Επίσης υποβαθμίστηκε και ένα ακόμα σοβαρότατο πρόβλημα. Κόβουν την Ελλάδα γιατί έχει μεγα δημογραφικό πρόβλημα και αν πρόκειται να κάνουν επένδυση βρίσκοντας στην Ελλάδα εργατικά χέρια από το Πακιστάν και το Μπάγκλαντες τότε και θα δυσκολευτούν να τα βρουν και φτηνότερα θα είναι να κάνουν την επένδυση στις χώρες αυτές και όχι στην Ελλάδα.

ΟΙ Αμερικανοί θεωρούν προφανώς ότι Σημίτης και Κυριάκος και Μέρκελ είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο Σημίτης όταν στριμώχτηκε με αποκαλύψεις για διαφθορά και ανομία είπε σε όλους “όποιος έχει στοιχεία να πάει στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη”.

Ακριβώς το ίδιο επαναλαμβάνει ο Κυριάκος και μάλιστα για τεράστια σκάνδαλα όπως αυτό των υποκλοπών με θύματα και Αμερικανούς.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ “ΤΡΩΕΙ”ΣΟΙΜΠΛΕ-ΜΕΡΚΕΛ…

Ο Σόϊμπλε στο βιβλίο του αναφέρεται με έντονο τρόπο στην άθλια πλειοψηφία που κατάφερε και έφτιαξε για να πετύχει το ΓΚΡΕΞΙΤ. Γράφει συγκεκριμένα:

“…Όταν συζητήθηκε το ταϊμ άουτ (σ.σ. έτσι αποκαλούσε την αθλιότητα του ΓΚΡΕΞΙΤ) 15 από τους 19 Υπουργούς Οικονομικών τάχθηκαν υπέρ και κατά ήταν εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο ο Γάλλος Σαπέν και ο Ιταλός Παντοάν…”

Αυτό το σημείο είναι το πιο κρίσιμο. Ο Σόϊμπλε αποκαλύπτει στο βιβλίο του ότι έφτασε μέχρι τη Μέρκελ εκείνον τον Ιούνιο του 2015 για να πάρει το οκ να πετάξει την Ελλάδα έξω. Και εκείνη απάντησε τότε στη γερμανική καγκελαρία:

“Αυτό (το ΓΚΡΕΞΙΤ)θα ήταν εφικτό μόνο αν συμφωνούσε και ο Ολάντ και εκείνος διαφωνεί…”

Τι αποκαλύπτει εδώ;

Ότι είχαν προλάβει τα άθλια σχέδιά του οι ηγέτες και ήδη ο Ολάντ είχε ενημερώσει τη Μέρκελ ότι δεν συζητάει καν την περίπτωση ΓΚΡΕΞΙΤ.

Γιατί και πως είχε προλάβει τον Σόϊμπλε ο Ολάντ στη Μέρκελ;

Διότι ο Προκόπης Παυλόπουλος το ΙΔΙΟ βράδυ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα που ο Σόϊμπλε ερμήνευε ως ΓΚΡΕΞΙΤ τηλεφώνησε στον Ολάντ και του είπε ότι έχει διαβεβαίωση Τσίπρα ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ. Αλλιώς εκείνος παραιτείται και ο Τσίπρας πέφτει. Και ο Ολάντ αμέσως ενημέρωσε τη Μέρκελ και την γαλλική αντιπροσωπεία να πουν ΟΧΙ στα σχέδια του Σόϊμπλε.

Ακριβώς την ίδια θέση είχαν και οι Αμερικανοί!

Ποιά ήταν η γαλλική αντιπροσωπεία σε εκείνο το κρίσιμο συμβούλιο υπουργών οικονομικών;

Ο Σαπέν και ο Μακρόν! Ο σημερινός πρόεδρος.

Τι ντοκουμέντα είχαν οι άλλοι για τις άθλιες μεθοδεύσεις του Σόϊμπλε;

Τα αποκαλύπτει πικραμένος ο ίδιος στο βιβλίο του:

“Το πιο μελανό σημείο είναι το Ιούνιο (του 2015) όταν μάθαμε ότι ο Βαρουφάκης ηχογραφούσε κρυφά τις διαπραγματεύσεις μας για να δημοσιοποιήσει αντίγραφα αυτών…”

Αρα Αμερικανοί, Γάλλοι και Μέρκελ και καθένας ήξεραν από τις μαγνητοφωνήσεις τι μεθόδευε ο Σόϊμπλε.

Γράφει ο Ομπάμα στο βιβλίο του:

“Για τους Γερμανούς, του Ολλανδούς (Ντάϊσενμπλουμ, πρόεδρος του γιούρογκρουπ )και πολλά άλλα μέλη (σ.σ. η πλειοψηφία του Σόϊμπλε) της ευρωζώνης οι Έλληνες ήταν υπεύθυνοι και παρότι με διαβεβαίωνε η Μέρκελ ότι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει(ΓΚΡΕΞΙΤ) τόσο η ίδια όσο και ο Βολφ. Σόϊμπλε έδειχναν αποφασισμένοι να βάλουν επιτίμιο στους Έλληνες”

Και γράφοντας ότι με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τιμ Γκάϊτνερ άσκησαν “ασφυκτικές πιέσεις” στους ευρωπαίους σημειώνει ότι “οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης συμφώνησαν εκούσες-άκουσες (σ.σ. με το έτσι θέλω των ΗΠΑ δηλαδή) σε ένα τείχος προστασίας της Ελλάδας” και αυτό γιατί όπως γράφει ο Ομπάμα (σελ558) “συνειδητοποίησα τότε ότι η ελληνική κρίση χρέους ήταν εκτός από χρηματοοικονομικό και ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ…Τα νέα αυτά από την Ελλάδα έσπρωξαν το αμερικανικό χρηματιστήριο σε μια απότομη βουτιά…και παρατήρησαν ότι Μέρκελ και Σαρκοζί σπανίως ανέφεραν το γεγονός ότι οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες ήταν από τους μεγαλύτερους δανειστές της Ελλάδας διότι ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΥ ΧΡΕΟΥΣ των Ελλήνων είχε πάει για την αγορά ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΚΩΝ προϊόντων…”

Αναφέρεται κυρίως στα εξοπλιστικά και στις μίζες, από τις οποίες ΣΗΜΕΡΑ στενάζουν τα ελληνικά δικαστήρια με δίκες παρωδία μετά 20 και 25 χρόνια και μαζικές παραγραφές και αθωώσεις…

Ο Κυριάκος με ποιά πλευρά είναι;

Και ο Βενιζέλος παρουσιάζοντας το βιβλίο του είπε ό,τι λέει και ο Κυριάκος. Οτι η Ελλάδα είναι χώρα φιλοαμερικανική. Αλλά στην πράξη είναι ή μήπως απλώς συμμορφώνεται εκούσα-άκουσα, όπως γράφει ο Ομπάμα για τις άλλες χώρες της ευρωζώνης;

Το ερώτημα έχει καίρια σημασία ενόψει του σκανδάλου των υποκλοπών με θύματα και Αμερικανούς, την μη πρόσκληση στο Λευκό Οίκο, αλλά και ένα ρεπορτάζ στο οποίο η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τον κατατάσσει στους φιλογερμανούς και όχι φιλοαμερικανούς.

Γράφει συγκεκριμένα τα εξής:

“…Παρότι ο Κυρ Μητσοτάκης τάχθηκε δημόσια υπέρ του ευρωομολόγου που θα ενίσχυε την πολεμική βιομηχανία της Ευρώπης απέφυγε αιδημόνως να υπογράψει την πρόταση υπέρ του ευρωομολόγου. Διαφωνεί και με το ευρωομόλογο η Γερμανία. Ζητήσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει αν η Ελλάδα δεν υπογράφει επειδή δεν θέλει να ενοχληθεί η Γερμανία που διαφωνεί ή έχει κάποια δική της διαφωνία. Επιφυλάχθηκε και τελικά απάντησε δια της σιωπής. Υπάρχουν κάποιοι εθνικοί όγοι για τους οποίους η Ελλάδα είναι παρακολούθημα του Βερολίνου; Κερδίζει κάτι η χώρα δείχνοντας ότι έχει πάρει διαζύγιο από το Παρίσι και από τον ευρωπαϊκό νότο στον οποίο έπρεπε να πρωταγωνιστεί;”

Βαρύτατο κείμενο υπό το φως των βιβλίων Σόϊμπλε και Ομπάμα. Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλ Παπαχελά ουσιαστικά κατατάσσει τον Κυρ. Μητσοτάκη στη γερμανική “ντριμ τιμ” (μακριά από την σύγχρονη προσέγγιση ο “γερμανοτσολιαδισμός”) και τον ρωτάει αν έχει εθνικούς η προσωπικούς λόγους να είναι παρακολούθημα του Βερολίνου…

Πάντως κατά τις πληροφορίες στη Γερμανία κρύφτηκε ο Χρ. Καραβέλας ταμίας της ΖΗΜΕΝΣ και ο Χριστοφοράκος έως που καθάρισαν(καθαρίζουν) από κάθε κατηγορία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο μητροπολίτης Φαναρίου Αγαθάγγελος, με την ευλογημένη λειτουργική ευκαιρία της υποδοχής...

More Articles Like This