Χτύπησαν κόκκινο οι απρέπειες Άδωνη

Must Read

Εδώ ο κόσμος (κυριολεκτικά) καίγεται μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί και ο Άδωνις χασκογελάει ξεστομίζοντας προσβλητικές ανοησίες εις βάρος των κακοποιημένων τα χρόνια της κρίσης Ελλήνων.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Προφανώς είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές για την ανθρωπότητα και η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς η ηγεσία του Ιράν ορκίστηκε ότι θα εκδικηθεί τον Τραμπ. Όμως ο Γεωργιάδης μάς υποχρεώνει να ασχοληθούμε με τη δική του απρέπεια απέναντι σε όλους μας, καθώς, ακούγοντας τον (υποτιθέμενο) υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να συμπεριφέρεται με τέτοιον κυνισμό. Ακόμα κι αυτός!

Η on air ατάκα του ότι ένας άνθρωπος «μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ τον μήνα», επειδή αυτό… ανέδειξε ως «αποτέλεσμα» μελέτη για το περιβόητο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, θα μπορούσε -σε μία χώρα πραγματικής κανονικότητας- να τον οδηγήσει ακόμη και εκτός κυβέρνησης. Γιατί δεν πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανάλογη άποψη με τον υπουργό του!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έχασαν δουλειές, σπίτια, περιουσίες, απώλεσαν περισσότερο από το 70% του μισθού τους, κάποιοι έφτασαν στα όρια της πείνας και της εξάντλησης, ορισμένοι έχασαν ακόμη και την αξιοπρέπειά τους όντες αναγκασμένοι να επιβιώσουν στα χρόνια που η μνημονιακή λαίλαπα πέρασε θηλιά στην Ελλάδα. Σε αυτούς του ανθρώπους κάθε μέλος της εκάστοτε κυβέρνησης οφείλει το μίνιμουμ του σεβασμού, αν δεν μπορεί να βελτιώσει τη ζωή τους όπως είναι υποχρέωση και ευθύνη του. Σίγουρα, πάντως, δεν μπορεί να ανέχεται λόγια σαν κι αυτά που δίχως ντροπή ξεστόμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν χρειάζεται, φυσικά, να αναλύσουμε γιατί ουδείς στη σημερινή Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ. Θα ήταν αστείο να το επιχειρούσε οιοσδήποτε κανονικός άνθρωπος, εκτός προφανώς από ένα… μέλος της κυβέρνησης. Καμιά «μελέτη» δεν είναι ικανή να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα, στην προσπάθεια να «δικαιώσει» όποιο κοινωνικό «επίδομα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε… viral στα social media. Άλλοι τον λοιδορούν, άλλοι είναι οργισμένοι, άπαντες όμως καταλαβαίνουν ότι ενίοτε η πολιτική κυνικότητα δεν έχει κανένα όριο. Μπορεί να προσβάλει το μυαλό και να σε βγάλει από τα ρούχα σου σε βαθμό τρέλας!
Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που ο κ. Γεωργιάδης προκαλεί. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς με τα πεπραγμένα ενός πολιτικού ο οποίος δεν έχει καμία αναστολή, καθώς φαίνεται, ειδικευμένος στο να κάνει το μαύρο άσπρο. Είτε προεκλογικά, όταν έλεγε ότι θα στείλει στο δικαστήριο τον Τσίπρα για τις Πρέσπες (και μετά «κατάπιε» την κωλοτούμπα της κυβέρνησής του), είτε για τις περίφημες… μπουλντόζες του Ελληνικού (ακόμα μαρσάρουν!)

Εδώ όμως μιλάμε για ευθεία προσβολή των Ελλήνων. Όταν λες σε αυτόν τον βασανισμένο λαό ότι «μπορεί να επιβιώσει με 200 ευρώ τον μήνα», τον προσβάλλεις κατάμουτρα. Αντί να εκσφενδονίζεις, χωρίς να κοκκινίζεις, τέτοιες ασχήμιες, επιχείρησε εσύ, κ. Γεωργιάδη, να ζήσεις με αυτά τα χρήματα. Δίχως την παχυλή βουλευτική αποζημίωση και όλα τα προνόμια που σου προσφέρει η θέση στην οποία Έλληνες των… 200 ευρώ σε ανέδειξαν.

Επειδή όμως ουδέποτε θα επιχειρήσεις να επιβιώσεις όχι με 200, αλλά ούτε (μόνο) με 2.000 ευρώ μηνιαίως, καλό είναι να κρατάς πού και πού κλειστό το στόμα σου.

Υπάρχει μια άλλη «μελέτη», στο βάθος των χρόνων, που έχει αποδειχθεί απόλυτα σωστή από τους σοφούς Έλληνες. Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Στην περίπτωση του πολυλογά υπουργού, μάλιστα, μπορεί να παραφραστεί και στο «καλύτερα να τηλε-πουλάς βιβλία, παρά να μιλάς».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξύλο μεταξύ μαθητών στο Κορωπί – Μία σύλληψη και ένας τραυματίας

Δύο μαθητές από το Λύκειο Κορωπίου ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από αυτούς, ο οποίος μεταφέρθηκε στο...

More Articles Like This