Η αριστερή συνιστώσα του Ερντογάν

Must Read

Κάθε κρίση, κυριολεκτικά και μεταφορικά, μας βοηθά να κρίνουμε πρόσωπα, πράγματα και ιδέες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

«Nα ανοίξουν τα σύνορα»! Τι περισσότερο ή τι χειρότερο θα έλεγε ένας βαλτός του Μωάμεθ Β´ στην Κωνσταντινούπολη το 1453; Η απάντηση δεν βρίσκεται στα ιστορικά βιβλία, αλλά στη βιωμένη καθημερινότητα.

Η προδοσία, ακούσια ή εκούσια, δεν αποτελεί πλέον θλιβερή εξαίρεση, δραστηριότητα εξωνημένων δωσιλόγων, αλλά έκφραση προσήλωσης σε ιδεολογία, πολιτική επιλογή! Να ανοίξουν τα σύνορα να μπουν οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Σομαλοί, όλοι, αρκεί πια να μην είναι και να μη φαίνεται ελληνικός αυτός ο τόπος.

Η επίθεση εναντίον της κοινής εστίας και του λαού γίνεται πάντα με πρόσχημα (φερετζέ εν προκειμένω) τον ανθρωπισμό. Οι μεγαλύτεροι μετρ στο λιανικό και χονδρικό εμπόριο του ανθρωπισμού εντοπίζονται στην Αριστερά.

Για την Αριστερά ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και ανθρωπιά είναι έννοιες ταυτισμένες με τις επιδιώξεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Ο ανθελληνισμός αποτελεί σταθερή αξία της παράταξης (που δήλωναν ότι σέβονται για τους αγώνες και τις θυσίες της μερικοί… επιφανείς της Δεξιάς).

Από τη Μικρασία και το Μακεδονικό, από την Πηγάδα του Μελιγαλά και την Ούλεν μέχρι την εισβολή των αόπλων που οργανώνει και εκτελεί η Αγκυρα, οι Ελληνες βρίσκουν τους «ευαίσθητους» και ανθρωπιστές απέναντί τους, όχι δίπλα τους.

Στις ήσυχες περιόδους οι εμπροσθοφύλακες της παρακμής μιλάνε πολύ, γκρινιάζουν πολύ και τρώνε περισσότερο. Με τα λάδια, τα κρέατα και τις σάλτσες να τρέχουν από τα απύλωτα στόματά τους μηρυκάζουν τις μαγικές λέξεις φασισμός, Ακροδεξιά, αντίδραση, χούντα, ναζισμός, «ταλιμπάν» (αυτό δεν το χρησιμοποιούν για τους κανονικούς Ταλιμπάν, αλλά μόνο για τους ορθοδόξους ιερείς, όποτε τολμούν να θυμίσουν στο πλήρωμα της Εκκλησίας τι σημαίνει χριστιανοσύνη).

Αυτές οι λέξεις «υπνωτίζουν» τα θύματα, τα οποία απαρνούνται ακόμα και τον εαυτό τους, αποποιούνται τα δικαιώματά τους για να πάψουν να ταυτίζονται -από τους επιτηδείους- με τις «καταραμένες» λέξεις.

Στις περιόδους κρίσης, όμως, όταν συγκρούεται σύσσωμο το έθνος με εξωτερικό εχθρό, τα «μάγια» λύνονται και οι «καταραμένες» λέξεις ουδέναν επηρεάζουν. Κι αυτό, μέσα στα δεινά, είναι ένα μεγάλο και χειροπιαστό καλό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This