Εισβολή παράνομων μεταναστών από θαλάσσης

Must Read

Ο Ερντογάν το πήρε απόφαση.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αναγνώρισε την ήττα του στον Έβρο και χθες διέλυσε τον καταυλισμό των παράνομων μεταναστών από το Ιράν, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες, τους οποίους (αφού εγκατέστησε στην Αδριανούπολη) πάσχιζε να στείλει στην Ελλάδα για να «παζαρέψει» ευρώ στην αρχή, για να απαλλαγεί από την υγειονομική βόμβα που συντηρεί στο έδαφός του στο τέλος.

Προχθές τα χαράματα οι «γείτονες», αφού εξαπέλυσαν όλα τους τα πυρομαχικά εναντίον των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων -όπως άλλωστε ομολόγησε ανερυθρίαστα και το Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού-, άρχισαν την προπαρασκευή για την αποχώρηση. Έβαλαν φωτιά στον καταυλισμό για να αναγκάσουν τους μετανάστες (οι οποίοι πίστεψαν αφελώς τα ψεύδη τους ότι τα σύνορα άνοιξαν) να τα μαζέψουν και να υποχωρήσουν στην ενδοχώρα. Και από εκεί να απελαθούν για τις χώρες τους. Το αποτέλεσμα;

Από το πρωί της επομένης οι μετανάστες δέχτηκαν τη μοίρα τους και επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με άγνωστο προορισμό. Ο γερμανικός Τύπος υποστήριξε προχθές -Die Welt- ότι ο πρόεδρος Ερντογάν έστειλε τους μετανάστες στον Έβρο προκειμένου να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους με την Ε.Ε. Και, αφού το πέτυχε, τώρα υποχωρεί. Σημειωτέον ότι με απόφαση του Βερολίνου η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχει ανασταλεί σιωπηρώς, καθώς το Βερολίνο δεν δέχεται πλέον ούτε καν πρόσφυγες στο έδαφός του.

Την ίδια εκτίμηση είχε εκφράσει ιδιωτικώς και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Με μια διαφορά όμως. Ότι, όπως αποδεικνύεται, πρώτον ο Ερντογάν έθεσε σε εφαρμογή αυτό το εκβιαστικό σχέδιό του έχοντας ως στόχο να παραβιάσει τα σύνορά μας και να εισέλθουν χιλιάδες μετανάστες στο έδαφός μας.

Αυτό θα ήταν το βασικό όπλο του εκβιασμού του προς τη Μέρκελ Δεύτερον, προϊόντος του χρόνου μετέτρεψε την επιχείρηση παραβίασης των ελληνικών συνόρων σε απόπειρα να στείλει σε ελληνικό έδαφος χιλιάδες ασθενείς μετανάστες φορείς του κορονοϊού. Κάτι που υπογράμμισε η «Εστία» την προηγούμενη εβδομάδα με το πρωτοσέλιδό της, ότι «η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος εγκληματία».

Η ήττα στον Έβρο όμως δεν φρονημάτισε τον «σουλτάνο». Επιμένει. Αυτή τη φορά από θαλάσσης. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία», χθες έγινε τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με τη συμμετοχή των υπουργών Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και Δημοσίας Τάξεως Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Εκεί εκτιμήθηκε η κατάσταση, συμφωνήθηκε ότι δεν θα υπάρξει επανάπαυση και εφησυχασμός, παρά τα νέα δεδομένα, συζητήθηκε η επιβολή ενός rotation για το προσωπικό, ώστε να πάρει τις ανάσες του, και έγινε αξιολόγηση νέων περιστατικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά σε ένα νέο περιστατικό, που μαρτυρά τη νέα τακτική των Τούρκων. Σκάφος του Λιμενικού μας απώθησε (έξω από τις Οινούσσες) στα τουρκικά ύδατα βάρκα στην οποία επέβαιναν παράνομοι μετανάστες. Έκπληκτοι οι άνδρες που επέβαιναν στην ελληνική ακταιωρό παρατήρησαν όμως μετά την απώθηση και την επιστροφή της λέμβου με τους μετανάστες στα τουρκικά χωρικά ύδατα ότι συνέβη κάτι περίεργο.

Προς τη λέμβο έσπευσε καταρχάς ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία έκανε τρόπον τινά «νηοψία» στη λέμβο με τους μετανάστες. Προς έκπληξιν όλων, αποχώρησε αμέσως από το σημείο και σε λίγο χρόνο κατέφθασε στο σημείο άλλη ακταιωρός. Σε αυτήν όμως δεν επέβαιναν λιμενικοί αλλά υγειονομικοί που φορούσαν τις ειδικές στολές «διαστημανθρώπων» κατά του κορωνοϊού. Αυτοί συνόδευσαν τους μετανάστες προς την τουρκική ακτή.

Το συμπέρασμα των ελληνικών Αρχών ήταν κάτι παραπάνω από προφανές. Το κράτος εγκληματίας προσπαθεί να απαλλαγεί από ασθενείς μετανάστες διά θαλάσσης πλέον. Το περιστατικό που κατέγραψαν οι Αρχές μας ήταν πρόβα. Για τον λόγο αυτόν η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατέληξε σε ένα συμπέρασμα: Η επαγρύπνηση στα σύνορα χερσαία και θαλάσσια παραμένει αυξημένη. Η στρατηγική Ερντογάν μεταλλάσσεται. Πριν στόχευε στην ισλαμοποίηση και την αποσταθεροποίηση της Ελλάδος. Τώρα στοχεύει στο να απαλλαγεί ο ίδιος από την υγειονομική βόμβα που έχει στο έδαφός του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This