Πείτε την αλήθεια

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της ηπειρωτικής Ελλάδας δεν προσφέρονται ούτε για fake news ούτε όμως για μισόλογα και υπεκφυγές από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

  • Του Γιώργου Χαρβαλιά

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων και η κοινή γνώμη οφείλει να ενημερωθεί: Πρώτον, σε τι βάθος έφτασε αυτή η «διάτρηση» του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από τη Θράκη και, δεύτερον, ποια θα είναι η ελληνική απάντηση αν το φαινόμενο συνεχιστεί.

Προς το παρόν υπάρχει η απόλυτη σύγχυση. Ο υπουργός Άμυνας διαψεύδει μετά βδελυγμίας ως αποκυήματα φαντασίας δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα τουρκικά αεροσκάφη έφτασαν ως την… Καβάλα, αλλά πηγές του υπουργείου παραδέχονται ότι τα τελευταία 24ωρα γίνονται τουρκικές υπερπτήσεις «πάνω από τον Έβρο».

Το «πάνω από τον Έβρο», βεβαίως, για αεροσκάφη που κινούνται με υπερηχητικές ταχύτητες είναι κάτι το πολύ σχετικό, Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τη συχνότητα, τη βαρύτητα και το εύρος αυτών των παραβιάσεων και να μην οχυρώνεται πίσω από το γεγονός ότι οι λαθραίοι εγκατέλειψαν προσωρινά τη μεθόριο. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο και δεν υπάρχουν συμψηφισμοί. Να το καταλάβουν καλά η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός και να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τα «επινίκεια» γιατί ο πόλεμος θα είναι διαρκείας.

Σε μια περίοδο κρίσης, εξαιτίας μιας τρίτης αφορμής, όπως αυτή που ζούμε, δεν νοείται να γίνονται στα μουλωχτά κι άλλες «εκπτώσεις» εθνικής κυριαρχίας. Με την κρυφή ελπίδα ότι μέσα στην αναμπουμπούλα, στην καραντίνα και στον διάχυτο φόβο δεν θα τις πάρει είδηση ο κόσμος. Ή, εν πάση περιπτώσει, δεν θα τις αξιολογήσει σοβαρά όπως θα έπρεπε υπό άλλες συνθήκες.

Αν πιστεύει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση, πρόκειται για τραγική πλάνη. Εδώ είμαστε, βλέπουμε και κρίνουμε. Μόνο που και το ΥΠΕΘΑ, από την πλευρά του, οφείλει να είναι σαφέστερο στην ενημέρωση προς τους πολίτες. Το «ολίγον έγκυος» δεν υπάρχει, ειδικά όταν μιλάμε για καταπάτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων από τον προαιώνιο εχθρό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurojackpot: Δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Eurojackpot. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι οι: 3, 18,...

More Articles Like This