200 βουλευτές είναι αρκετοί

Must Read

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται χαρτζιλίκια και ελεημοσύνες, αλλά στρατηγικές πολιτικές λύσεις

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο πρωθυπουργός μέσω facebook και twitter ζήτησε από όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και τους υπουργούς του να καταθέσουν τους επόμενους δύο μήνες το 50% του μισθού τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Υπάρχει πρόβλημα σ’ αυτή την έκκληση. Οι βουλευτές, όταν νομοθετούν, και οι υπουργοί, όταν εφαρμόζουν τους νόμους, δεν κάνουν έκκληση, αλλά απαιτούν την εφαρμογή των νόμων. Oταν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, δεν έγιναν παρακάλια, αλλά το μαχαίρι είχε τη σφραγίδα του κράτους και η πολιτική τάξη απαίτησε από τους πολίτες το αίμα τους δίχως δεύτερη κουβέντα.

Όταν μπήκε το κερατόσημο ακινήτων, εμπνεύσεως Βαγγέλη Βενιζέλου, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν ήταν προαιρετική η αποπληρωμή του. Σου κόβανε το ρεύμα αν δεν πλήρωνες. Και με τον ΕΝΦΙΑ επί συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ετίθετο θέμα εκκλήσεως, αλλά κρατικής απαιτήσεως.

Ορισμένοι πολίτες δεν θέλουν χαρτζιλίκια και κινήσεις εντυπωσιασμού από εκείνους που νομοθέτησαν και νομοθετούν, και η κατάληξη ήταν 380 δισ. ευρώ χρέος, Μνημόνια, υποταγή της Ελλάδας στους πιστωτές, υπογεννητικότητα, ξενιτεμός των αδελφών μας για ένα μεροκάματο και αφανισμός του έθνους.

Ούτως ή άλλως, τα κόμματα χρειάζονται τους βουλευτές για να ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ όταν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Το Σύνταγμά μας, ο Καταστατικός Χάρτης του κράτους, που φέρει πάνω του φαρδύ πλατύ το ίχνος της αρβύλας της ξενοκρατίας, στο άρθρο 51 (παρ. 1 Σ.) προβλέπει ότι οι βουλευτές δεν μπορεί να λιγότεροι από διακόσιοι (200) ούτε περισσότεροι από τριακόσιοι (300).

Γιατί να μη γίνουν 200 οι βουλευτές; Οι 100 επιπλέον τι χρειάζονται; Για να πληρώνουμε τους μισθούς, τους υπαλλήλους, τους επιστημονικούς συνεργάτες, τις ατέλειες, τα εισιτήρια, τα εκτός έδρας, τις φρουρές και τα συναφή; Αν ήταν, δηλαδή, 200 αντί για 300 οι βουλευτές, θα χρωστούσαμε περισσότερα ή θα είχαμε χάσει την ευκαιρία να πάρουμε την Πόλη; Ας μειωθεί ο αριθμός τους και ας κρατήσουν τα μηνιάτικά τους μην τυχόν και τους λείψουν και δεν αντέχουμε κι εμείς οι έρμοι να τους βλέπουμε να υποφέρουν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This