42 ημέρες καραντίνας

Must Read

Εντυπωσιάστηκα όταν ανακοίνωσαν πως η καθολική καραντίνα που εφαρμόστηκε σε όλη την πατρίδα μας μετατρέπεται σε μερική καραντίνα (δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε εκτός του νομού μας) έπειτα από 42 ημέρες.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Αμέσως ο αριθμός 42 με ιντρίγκαρε, γιατί εμφανίζεται τόσο στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη σαν το γινόμενο του 6 επί το 7, ενός «ανίερου» και «ιερού» αριθμού, καθώς και είναι ιδιαίτερα διάσημος στην τεχνολογική κοινότητα όπου ανήκω από πιτσιρικάς ως «η απάντηση στη μεγαλύτερη ερώτηση του σύμπαντος» βάσει του διάσημου συγγραφέα Ντάγκλας Άνταμς. Τι μου έμεινε αυτές τις έξι εβδομάδες της απομόνωσης;

Η συντονισμένη επίθεση από την ελιταρία -που υποκρυπτόμενα ή φανερά κυβερνάει- στην Εκκλησία μας ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Από τις πρώτες μέρες το κράτος υιοθέτησε πλήρως αντιχριστιανικές και φιλελεύθερες θέσεις για κλείσιμο των ορθόδοξων ναών μας και άρχισε ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον θαρραλέων ιερέων μας που ήταν κοντά στο ποίμνιο. Την ίδια στιγμή βέβαια η κυβέρνηση επέτρεψε σε ισλαμικά τεμένη να λειτουργούν και να καλούν μουσουλμάνους σε τελετές, και άφησε με άκρως παράνομο τρόπο το ΚΚΕ να συγκεντρώσει εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα.

Σε κοντινά μας βαλκανικά κράτη, που είχαν και μικρότερη θνητότητα από την Ελλάδα λόγω κινεζοϊού, επιτράπηκε η απαραίτητη για εμάς τους χριστιανούς θεία λειτουργία, με κάποιες οδηγίες ανά περίπτωση (π.χ. σε υπαίθριους χώρους ή με απόσταση μεταξύ των πιστών).

Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η στήριξη φεμιναζιστικών μίσανδρων απόψεων ότι η οικογενειακή βία στα σπίτια «χτύπησε κόκκινο» και η στήριξη τέτοιας απαράδεκτης προς την οικογενειακή γαλήνη καμπάνιας από το Μέγαρο Μαξίμου λες και οι άνδρες περιμέναμε «πώς και πώς» την καραντίνα για να ξεσπάσουμε βίαια στις γυναίκες μας, μια άκρως προσβλητική και παραποιημένη εικόνα.

Γέλασα ιδιαίτερα όταν ειδικός σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε περιστατικό βίας ενός κακόμοιρου άνδρα στην Πιερία που τον είχε εγκλωβίσει για δύο μέρες στο δωμάτιό του η σύζυγός του χωρίς τροφή και νερό (εκπομπή «Σήμερα» στον Σκάι), και πέσανε οι παρουσιαστές πάνω στον ειδικό να τον «συνετίσουν» υπενθυμίζοντάς του ότι τη βία την ασκούν πάντα οι άνδρες […].

Τέλος, να αναφέρω τη στρατιωτική πειθαρχία που εμείς οι Έλληνες επιδείξαμε και δεχτήκαμε την καραντίνα, τη στιγμή που πολλοί χάσανε για πάντα τις επιχειρήσεις τους και τις εργασίες τους, ενώ στην άλλη πλευρά της Γης θαρραλέοι άνδρες στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ οργάνωσαν δυναμικές διαδηλώσεις κατά των ανελεύθερων μέτρων που τους περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ασθενής στο Εφετείο, «ταύρος» στο γήπεδο

Μπορεί ο Αλέξης Κούγιας να μην έχει χάσει τα τελευταία 24ωρα κανέναν αγώνα του Ολυμπιακού, αλλά την ίδια ώρα...

More Articles Like This