Διπλό χτύπημα με στόπερ ο Παναθηναϊκός- Δώνης: Φέτος είναι όλα αλλιώς

Must Read

Πολύ κοντά στην απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών οι οποίοι έχουν μείνει ελεύθεροι από τις ομάδες τους βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Οι διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο Ολλανδό Μπαρτ Σένκεφελντ και τον 23χρονο Πορτογάλο Ζοάο Νούνιες είναι πολύ προχωρημένες και οι «πράσινοι» προσπαθούν να ολοκληρώσουν εντός της εβδομάδας αμφότερες τις μεταγραφές. Ο Νίκος Νταμπίζας, άλλωστε, δεν αναχώρησε σήμερα μαζί με την αποστολή του Τριφυλλιού στην Ολλανδία, κάτι που θα κάνει την Τετάρτη, ημέρα του πρώτου φιλικού εναντίον της Φέγενορντ.

Ο Σένκεφελντ αναδείχθηκε από την Ακαδημία της Φέγενορντ, στην οποία έκανε πέντε συμμετοχές στα 19 του. Ακολούθησαν η Χέρακλες και η Τσβόλε, προτού πάρει μεταγραφή στην Μέλμπουρν Σίτι της Αυστραλίας, όπου ήταν βασικός τα δύο προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ χαφ, όπως άλλωσε και ο Νούνιες. Ο Πορτογάλος προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπενφίκα και τα τρία προηγούμενα χρόνια ήταν βασικό στέλεχος της πολωνικής Λέχια Γκντανσκ (82 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις).

Και οι δύο στόπερ είναι ελεύθεροι και το κασέ τους είναι «προσιτό» για τα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού (μέχρι 250.000 ευρώ ετησίως).

Δώνης: «Καμία σχέση με την περυσινή περίοδο, υψηλός βαθμός ετοιμότητας»

Απέφυγε να μιλήσει με… διευθύνσεις και ονόματα για τα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Δώνης λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Τριφυλλιού για την Ολλανδία σήμερα το πρωί. Τόνισε, όμως, τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των παικτών του, εν αντιθέσει με την εκκίνηση της περυσινής περιόδου. Είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς του Παναθηναϊκού…

– Για τις μεταγραφές: «Θα προσπαθήσουμε να τελειώσουμε τις μεταγραφές το προσεχές διάστημα. Κοιτάξτε, πάντα υπάρχει μία ονοματολογία στον Τύπο. Εσείς πρέπει να κάνετε τη δουλειά σας. Κάποια ονόματα είναι εντός πραγματικότητας, κάποια άλλα όχι. Το θέμα είναι πως έχει γίνει μία αξιολόγηση, έχουμε συγκεκριμένους στόχους και προσπαθούμε να τους υλοποιήσουμε».

– Για την προετοιμασία και την ετοιμότητα των παικτών του: «Είναι σημαντικό για εμάς ότι τα παιδιά ήταν ευσυνείδητοι επαγγελματίες κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φάνηκε κι απ’ τα εργομετρικά, αλλά κι απ’ τις προπονήσεις του 10ήμέρου της Αθήνας, ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την περσινή περίοδο κι ότι ο βαθμός ετοιμότητας είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν αρκετά παιδιά από την Ακαδημία, τα οποία σε θέμα ετοιμότητας, αλλά και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Περιμένουμε και τις μεταγραφές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα ώστε να δημιουργηθεί ένα δεμένο και δυνατό γκρουπ».

– Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία: «Φέτος είναι πιο δύσκολο να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα παιδιά της ακαδημίας γιατί είναι πιο μικρά. Είναι γεννημένα μετά το 2000, αλλά είναι πολύ ταλαντούχα. Ωστόσο, η εμπειρία της προετοιμασίας και η προπόνηση με την πρώτη ομάδα θα τους εξελίξει πιο γρήγορα και θα δούμε ποια παιδιά είναι πιο έτοιμα για να πάρουν κάποιες ευκαιρίες».

– Για το πρώτο φιλικό με τη Φέγενορντ, την προσεχή Τετάρτη: «Στο πρώτο φιλικό θα δούμε πόσο έχουν αφομοιώσει οι παίκτες κάποια πράγματα στον τομέα της τακτικής. Προφανώς δεν θα έχουμε τη διάρκεια που θα θέλουμε και είναι φυσιολογικό γιατί θα είναι το πρώτο παιχνίδι μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που περιμένω να δω από το κομμάτι της προπόνησης».

– Για το φιλικό με τον Άγιαξ την επόμενη εβδομάδα: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα. Θα είναι σίγουρα ωραίο που θα ξαναδούμε εκείνο το γήπεδο από κοντά. Μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Νομίζω, όπως έχετε δει και από πέρυσι, προτιμάμε καλά και δυνατά φιλικά παιχνίδια για να μας κάνουν πιο δυνατούς ως ομάδα, αλλά κι οι παίκτες να αποκτήσουν άλλες παραστάσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η τιμωρία της UEFA και να επιστρέψουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This