Σάββατο 19/6/2021

Χρήστος Ιακώβου: «Όταν έγινε το σκάνδαλο ντόπινγκ ο κόσμος μας κράτησε» (video)

O  Έλληνας ολυμπιονίκης και επί χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών της Ελλάδας, σε μια σπάνια συνέντευξ του, μίλησε για το σκάνδαλο ντόπινγκ που συγκλόνισε την χώρα μας.

Ήταν Μάρτιος του 2008 όταν 11 αρσιβαρίστες της εθνικής ομάδας βρέθηκαν θετικοί σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ που διεξήχθη από τη WADA. Ξαφνικά η εθνική ομάδα Άρσης Βαρών βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα και έκτοτε ξεκίνησε η πτώση. 

«Πάντα είχαμε μια καλή ιστορία στην άρση βαρών, αλλά η μεγάλη ομάδα ήρθε από το ’90 και μετά. Κερδίσαμε 13 Ολυμπιακά μετάλλια σε 12 χρόνια. Η Πολιτεία μάς στάθηκε πάρα πολύ. Με πλήγωσε πολύ το σκάνδαλο με το ντόπινγκ. Δεν το περίμενα, ειλικρινά δεν το περίμενα. Η πτώση της άρσης βαρών ήρθε από οικονομικούς λόγους. Παίρναμε δύο εκατομμύρια ευρώ και φτάσαμε να παίρνουμε 260 χιλιάδες. Τα παιδιά που ήταν τότε στην πρώτη κατηγορία, αμείβονται με 1,5 εκατομμύριο δραχμές το μήνα» ανέφερε στη συνέντυξή του ο προπονητής της εθνικής ομάδας που αθωώθηκε για την υπόθεση.

Ο Χρήστος Ιακώβου μίλησε για τα χρόνια που θυσίασε για να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στον αθλητισμό αλλά και για το πόσο του έλειπε η οικογένειά του. «Στο εξωτερικό με έχουν για γκουρού του αθλήματος. Όταν έγινε το σκάνδαλο ντόπινγκ ο κόσμος μας κράτησε»,συμπλήρωσε ο διάσημος προπονητής, ενώ αποκάλυψε τον κεραυνοβόλο έρωτα του Πύρρου Δήμα για την μετέπειτα σύζυγό του Αναστασία, την οποία παντρεύτηκε σε περίοδο προετοιμασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ