Αποκάλυψη της Live Sport: Έτσι παρεμβαίνει ο Λευτέρης Αυγενάκης στις εκλογές των ομοσπονδιών… 

Επισήμως ο υφυπουργός δεν «εμπλέκεται», αλλά στην ουσία προτιμά το… early voting

Must Read

Θέλει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, να ποδηγετήσει τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών (και) των ερασιτεχνικών αθλημάτων;

Ρητορικό το ερώτημα. Προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο προκάτοχοί του, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο; Κι αυτό ρητορικό. Ο συγκεκριμένος πολιτικός ανήρ, ωστόσο, είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να κρύψει ότι κινείται στα όρια του θεσμικού ρόλου του…

Μόλις προχθές σε συνέντευξή της στο sdna.gr, η ολυμπιονίκης του επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη, απάντησε σε σχετική ερώτηση ενόψει των αρχαιρεσιών του ΣΕΓΑΣ, ότι στους αθλητές «είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει εμπλοκή». Δήλωσε δε ότι θα ήθελε, μαζί με τους υπόλοιπους κορυφαίους της γενιάς της, να έχει επαφή με τη «νέα παράταξη», την «Αναγέννηση» δηλαδή, «για να καταλάβουμε δέκα πράγματα και πώς αυτή η εμπλοκή μπορεί να βοηθήσει τον κλασικό αθλητισμό». Η πρωταθλήτριά μας, όπως οι συνάδελφοί της αλλά και οι περισσότεροι νοήμονες «παροικούντες», αντιλαμβάνονται το προφανές.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αυγενάκης λειτουργεί στο πλαίσιο που του επιτρέπει ο πολιτικός προϊστάμενός του, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρενέβη ήδη στις εκλογικές διαδικασίες, κυρίως με τον νέο αθλητικό νόμο και διατάξεις περί ορίου (τριών) θητειών και ηλικίας στα 70 έτη, που άλλοι κρίνουν επιβεβλημένες για να απαλλαγεί ο αθλητισμός από τους «καρεκλοκένταυρους» και άλλοι χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές και ρεβανσιστικές, υπενθυμίζοντας ότι στο… σπορ της πολιτικής δεν υπάρχει ηλικιακό όριο. Όπως και να έχει, αν δεν επηρεάζει καταστάσεις ένας υπουργός, ποιος θα το κάνει; Είτε διακριτικά είτε όχι, το θέμα είναι να το πράττει νόμιμα και να μην… καίει μαζί χλωρά και ξερά.

Σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέφρασε τον εκνευρισμό των μελών της για τον υφυπουργό και για παλιούς αθλητές που τον στηρίζουν, κάνοντας λόγο για «συστηματική εργαλειοποίηση των αθλητών», υπενθύμισε ότι ο οικονομικός έλεγχος στα σωματεία γίνεται από το κράτος και ζήτησε χρόνο γι’ αυτά προκειμένου να εγγραφούν στο Αθλητικό Μητρώο. Εξάλλου, οι περισσότεροι αντίπαλοι τού κ. Αυγενάκη τάσσονται υπέρ της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης, αλλά τον κατηγορούν ότι τη χρησιμοποιεί γραφειοκρατικά για να ελέγξει τις ομοσπονδίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This