Σοκ στην Super League, η ΕΡΤ εκτός ποδοσφαίρου!

Must Read

Μεγάλο ντόρο προκάλεσε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο το δημοσίευμα της «Live Sport» σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «διοχετεύσει» όλες της ομάδες της Super League 1 οι οποίες έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ, σε συνδρομητικό κανάλι. Τηλεοπτικά δικαιώματα ελληνικών ομάδων για το πρωτάθλημα έχει μόνο η Nova, οπότε η κυβέρνηση θέλει να στείλει όλες τις ομάδες στην αγκαλιά του καναλιού της Κάντζας.

Το ζητούμενο όμως είναι αν η Nova έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει όλα τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ της Super League 1. Tο πιθανότερο σενάριο είναι να μην έχει το κεφάλαιο που απαιτείται

Συμβόλαιο με την ΕΡΤ έχουν ο Άρης, ο Ατρόμητος, η Ξάνθη, ο Παναιτωλικός και η Λαμία, ενώ ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε ήδη «μεταγραφή» για τη Nova. Χωρίς τηλεοπτική στέγη είναι ο ΠΑΟΚ και ο ΟΦΗ, δύο ομάδες με μεγάλη εμπορική αξία. Ειδικά οι νταμπλούχοι έχουν φανατικούς υποστηριχτές σε όλη την Ελλάδα.

«Στον αέρα» και η Super League 2

Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση να μετακομίσουν στην ΕΡΤ, αλλά υπογραφές δεν έπεσαν οπότε η συμφωνία τους είναι στον αέρα και όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ο ΠΑΟΚ είχε συμφωνήσει στα 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο και ο ΟΦΗ στα 2,5 εκατ. ευρώ. Ποσά που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να εισπράξουν από συνδρομητικό κανάλι.

Για τον ΠΑΟΚ το πιθανότερο σενάριο είναι να μεταπηδήσει στο κανάλι του προέδρου του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του OPEN TV.

Στον αέρα παραμένει και η σύμβαση με τις 12 ΠΑΕ της Super League 2, η οποία είναι μία νέα κατηγορία που συστάθηκε στην προοπτική να έχουν οι ομάδες ετήσια έσοδα 800.000 ευρώ μόνο από την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι να αποκτήσουν τηλεοπτική στέγη τόσο οι ομάδες της Super League 2, όσο κι αυτές της Football League στην ελληνική ραδιοφωνία –τηλεόραση ΑΕ.

Το σημερινό δημοσίευμα της «Live Sport»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This