Στην «αυλή του παραδείσου» θρυλικές μορφές του αθλητισμού που έφυγαν άδοξα μέσα στο 2020

Μαραντόνα, Πάολο Ρόσι, Κόμπι Μπράιαντ, Ζεράρ Ουγιέ, Τίμπορ Μπένεντεκ... όλοι τους αναχώρησαν πρόωρα

Must Read

Να φύγει και να μην ξανάρθει! Το 2020 ήταν καταστροφικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα, αλλά μαζί του… πήρε σπουδαίες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού.

Το κακό άρχισε στις 26 Ιανουαρίου, όταν ο «θρυλικός» Κόμπι Μπράιαντ σκοτώθηκε στο Λος Άντζελες, σε συντριβή ελικοπτέρου, στα 41 του χρόνια. Μαζί με τον παίκτη-σύμβολο των Λος Άντζελες Λέικερς στο τελευταίο ταξίδι βρέθηκε και η αγαπημένη κόρη του Τζιάνα. Ήταν μόλις 13 ετών… Δεν άξιζαν τέτοιο τέλος!

Το μπάσκετ έγινε φτωχότερο και με την απώλεια του «Μπόρις» Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς που απεβίωσε στο Βελιγράδι, σε ηλικία 94 ετών, στις 20 Μαρτίου. Πρώην παίκτης, προπονητής και γ.γ. της FIBA, ήταν αυτός που οδήγησε το μπάσκετ στη σύγχρονη εποχή.

Μία ημέρα αργότερα, στις 21 Μαρτίου, ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον άλλοτε πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης (από το 1995 έως το 2000) Λορέντσο Σανθ, σε ηλικία 76 ετών. Επί ημερών του η «βασίλισσα» κέρδισε LaLiga, Super Cup, Intercontinental Cup και δύο Champions League. Από τον ίδιο ιό την τελευταία ημέρα του Μαρτίου πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο Πάπε Ντιούφ, ο πρώτος Αφρικανικός μάνατζερ, δημοσιογράφος αλλά και πρόεδρος της Μαρσέιγ από το 2005 έως το 2009.

Στις 2 Ιουνίου απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών ένας από τους σπουδαιότερους σέντερ της γενιάς του, ο Ουές Άνσελντ, που έγραψε ιστορία με τους Ουάσινγκτον Μπούλετς, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα του 1978 στο ΝΒΑ.

Ο Τίμπορ Μπένεντεκ, ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στην ιστορία της υδατοσφαίρισης, πέθανε στις 18 Ιουνίου, σε ηλικία 47 ετών. Ο Ούγγρος επιθετικός, που ταλαιπωρήθηκε από καρκίνο, κέρδισε στην καριέρα του τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια.

Στις 25 Νοεμβρίου «έσβησε» ο Μαραντόνα

Στις 25 Νοεμβρίου η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα συγκλόνισε όλο τον κόσμο. Στην Αργεντινή με την Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε το πρωτάθλημα το 1981. Στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα ένα Κύπελλο Ισπανίας, ένα Κύπελλο Copa La Liga και ένα ισπανικό Σούπερ Κύπελλο. Στη Νάπολι σε επτά χρόνια έσπασε το μονοπώλιο του Βορρά και κέρδισε δύο «Scudetti», ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα ιταλικό Σούπερ Κύπελλο και ένα Κύπελλο UEFA. Με το εθνόσημο στο στήθος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ στο 1986, στα γήπεδα του Μεξικού.

Θλίψη σκόρπισε και ο χαμός του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στις 29 Νοεμβρίου, σε ηλικία 42 ετών, από ανίατη ασθένεια. Ο Σενεγαλέζος είχε περάσει και από τη χώρα μας με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Στις 8 Δεκεμβρίου ο Αργεντινός κόουτς Αλεχάντρο Σαμπέγια πέθανε σε ηλικία 66 ετών από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ενώ μία μέρα αργότερα στη γειτονιά των αγγέλων ταξίδεψε ο Πάολο Ρόσι, που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα. Ο «Παμπλίτο», ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών, οδηγήθηκε στην τελευταία κατοικία του από συμπαίκτες του στην Εθνική Ιταλίας, μαζί με τους οποίους κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1982.

Ο θάνατος του Ζεράρ Ουγιέ ας ελπίσουμε ότι ήταν ο τελευταίος για τον χρόνο που φεύγει… Ο Γάλλος τεχνικός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 73 ετών, μία ημέρα αφότου είχε επιστρέψει σπίτι του από επέμβαση στην καρδιά, που τον κράτησε σε νοσοκομείο του Παρισιού για τρεις εβδομάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This