Πως κρίνετε τον υφυπουργό… Προπαγάνδας και Λουζερισμού, κύριε πρωθυπουργέ;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μέγα λάθος, αν πιστεύει πως όλα αυτά που συμβαίνουν με τον Λευτέρη Αυγενάκη βοηθούν στο προφίλ της κυβέρνησης

Must Read

Ο Βασίλης Βέργης γράφει, με αφορμή τις εκλογές της ΕΠΟ, για τα… κατορθώματα του Λευτέρη Αυγενάκη στις Ομοσπονδίες.

*Αναδημοσίευση από sdna.gr

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη έχω τοποθετηθεί –πιο ξεκάθαρα ΔΕΝ γίνεται- πριν από σχεδόν ένα χρόνο εδώ στο SDNA. Με εκείνο το άρθρο μου «Λευτέρη Αυγενάκη σε καταλαβαίνω. Και σε ΛΥΠΑΜΑΙ…»

Ήταν αμέσως μετά τη… μη τοποθέτησή του με ένα ντροπιαστικό για πολιτικό άνδρα τουίτ, που αφορούσε τις εμετικές αφίσες – στοχοποιήσεις, με τις οποίες οι «κολομβιανοί» είχαν γεμίσει τοίχους και κολώνες στον Πειραιά. Θέμα το οποίο, φυσικά, δεν… ευαισθητοποίησε τότε κανέναν απ’ όσους (ΚΑΙ του σιναφιού μου) «οδύρονται» σήμερα για τη μη εκλογή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ των διεθνών που μεγαλούργησαν το 2004.

Δεν χρειάζεται, βέβαια, να θυμίσω πόση… ευαισθησία «εισέπραξαν», όσο έπαιζαν ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό, στην ΑΕΚ και στον Άρη από τους ΙΔΙΟΥΣ ανθρώπους, ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Άγγελος Χαριστέας και ο Παντελής Καφές (του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ). Αυτό ας το θυμηθούν εκείνοι. Εμείς δεν το έχουμε ξεχάσει…

Σε αυτό το χρόνο που πέρασε, ο Αυγενάκης όχι μόνο δεν άμβλυνε στο ελάχιστο όσα είχα γράψει εκείνη την ημέρα, αλλά ΔΙΑΡΚΩΣ τα επιβεβαίωνε. Στο… 101%!

Κυριολεκτικά ξεσάλωσαν

Ειδικά τους τελευταίους μήνες και ο υφυπουργός και το πολύ στενό του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ κυριολεκτικά ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ με τις εκλογές των Ομοσπονδιών. Όχι μόνο της ΕΠΟ. Η παρέμβασή τους ήταν-είναι ΩΜΗ και κάποιες στιγμές δίχως την παραμικρή ΑΙΔΩ. Ενεργοποιήθηκε κάθε δύναμη πολιτικής εξουσίας με ένα σκοπό: να αλλοιωθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και να ψηφιστούν εκείνοι που ΗΘΕΛΕ ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Οι… κακές γλώσσες λένε ότι στην άκρη του τούνελ υπάρχει ένα βασικό κυβερνητικό «θέλω»: Να συγκεντρωθούν μετά τις εκλογές οι ηγεσίες εκείνες των Ομοσπονδιών που ως πλειοψηφία θα εκλέξουν στην προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τον Ισίδωρο Κούβελο.

Στις εκλογές της ΕΠΟ ο Αυγενάκης… ξεπέρασε τον εαυτό του! Τις ανέβαλλε, τις πήγε πίσω με όσα περισσότερα τεχνάσματα μπορούσε, χρησιμοποίησε όποια εσωτερική και εξωτερική δύναμη. Ούτε ο… Μπαλόκας υφυπουργός Αθλητισμού δεν θα είχε τέτοια «μαχητικότητα».

Το χειρότερο όμως που έκανε ο Αυγενάκης ήταν ότι ΠΑΡΕΣΥΡΕ σε αυτό τον «εκλογικό όλεθρό του», ανθρώπους που υπήρξαν ποδοσφαιρικά σύμβολα. Θα μου πείτε «Μα μικρά παιδιά ήταν και τους παρέσυρε; Δεν γνώριζαν;»

Εγώ θα σταθώ στην ΚΑΛΗ πρόθεση του Χαριστέα, του Γιούρκα, του Παπαδόπουλου, του Καφέ. Και οι 4 θέλουν πραγματικά να προσφέρουν. Και μακάρι στο άμεσο μέλλον να μπορέσουν να προσφέρουν ΚΑΙ στην Ομοσπονδία. Επειδή όμως γνωρίζουν τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν ότι ο Αυγενάκης τους ήθελε ως «βιτρίνες» σε αυτή την ιστορία. Για να λέει «Ορίστε, εμείς βάλαμε τα παιδιά του 2004 μπροστά».

Σε μία ερώτηση δεν… απάντησε ποτέ ο Αυγενάκης: για ποιο λόγο τους πρότειναν οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ; Πόσο… σύμπτωση είναι το γεγονός ότι ανήκουν στη σφαίρα επιρροής που ανήκουν; Ο υφυπουργός παρέσυρε τους διεθνείς και, δυστυχώς για εκείνους, επιβεβαιώθηκαν οι εκλογικές προβλέψεις αφού ουδείς εξ αυτών εξελέγη.

Δεν βλέπει τι γίνεται ή δεν θέλει να βλέπει;

Εγώ όμως, ειλικρινά, απορώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν βλέπει τι γίνεται στον αθλητισμό ή δεν… θέλει να βλέπει; Αποκλείεται να μην καταλαβαίνει, ή να μη του έχουν πει, ότι ο Αυγενάκης έχει μετατραπεί σε ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ… ΛΟΥΖΕΡΙΣΜΟΥ!

Ότι δεν υπάρχει Ομοσπονδία στην οποία να επιχείρησε ΩΜΗ παρέμβαση και να μη του γύρισαν την πλάτη 100-0 οι εκλέκτορες. Ότι το σύμπαν βουίζει πως δουλεύει για συγκεκριμένο σκοπό και στόχο, υπέρ συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά και σωματειακών προτιμήσεων.

Τι υπάρχει μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν φτάνει αυτό που συζητάει ΟΛΗ η Ελλάδα; Κάποιο ειδικό… τείχος;

Οι εκλογές της ΕΠΟ ήταν μόνο ένα σκέλος του τι… πέτυχε έως τώρα ο «βασιλιάς της ήττας» Λευτέρης Αυγενάκης. Εάν πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει πως όλα αυτά που συμβαίνουν στο υφυπουργείο ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ και ΛΟΥΖΕΡΙΣΜΟΥ βοηθούν στο προφίλ της κυβέρνησής του κάνει μέγα λάθος.

Ας ρίξει μια ματιά πόσοι και πόσοι Νεοδημοκράτες στις Ομοσπονδίες γύρισαν την πλάτη στον υφυπουργό του και θα καταλάβει…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This