EuroLeague: Με ψηλά το κεφάλι «έκλεισε» τη σεζόν ο Ολυμπιακός, 82-75 τη Χίμκι (video)

Must Read

Με «φιλική» νίκη αποχαιρέτισε τη φετινή διοργάνωση ο Ολυμπιακός, σημειώνοντας τη 16η νίκη του σε 34 αγώνες, καθώς κέρδισε τη Χίμκι στο ΣΕΦ με 82-75, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της EuroLeague.  

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, χρειαζόταν 41 πόντους για να προσπεράσει τον Νίκο Γκάλη ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, κάτι που, όπως όλα δείχνουν θα πετύχει τη νέα σεζόν, με δεδομένη την επιθυμία του να αγωνιστεί για έναν ακόμη χρόνο. Ο «Kill Bill» πέτυχε μόνο 1 πόντο, έφτασε τους 4.872 πόντους σε 403 αγώνες στην Ευρώπη, ενώ ο Γκάλης έκλεισε την καριέρα του με 4.911 πόντους (σε «μόλις» 148 αγώνες, όμως!)O Κώστας Σλούκας, ωστόσο, κατάφερε να «πιάσει» τον Μίλος Τεόντοσιτς στην 7η θέση του πίνακα με τους κορυφαίους πασέρ στη σύγχρονη ιστορία της EuroLeague, με 1.126, μοιράζοντας 4 έξτρα πάσες.

Double double, με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ, σημείωσε ο Σάσα Βεζένκοφ, ενώ συνολικά έξι παίκτες πέτυχαν διψήφιο νούμερο πόντων για τον Ολυμπιακό, που αγωνίστηκε χωρίς τους Κώστα Παπανικολάου, Χασάν Μάρτιν και Λιβιό Ζαν-Σαρλ.

Αντίο με νίκη για λόγους γοήτρου

Η ομάδα του Πειραιά ήθελε να πει το «αντίο» στη EuroLeague με νίκη, για λόγους γοήτρου, έστω, και το πέτυχε χάρη στην επιθετική πολυφωνία που επέδειξε στο 4ο δεκάλεπτο. Την ίδια ώρα, η ουραγός Χίμκι που παρατάχθηκε με σύνθεση ανάγκης (εννέα παίκτες!), καταφέρνοντας, πάντως, ως ένα σημείο να δυσκολεύσει τους ερυθρόλευκους χάρη στα εξαιρετικά ποσοστά της έξω από τα 6.75μ. (8/13 τρίποντα στο α’ μέρος), αποχαιρετά τη διοργάνωση με… μόλις 4 νίκες και 30 ήττες!

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 42-41, 63-55, 82-75

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάρισον, Χαραλαμπόπουλος 10 (2), Λαρεντζάκης 1, Σπανούλης 1, Σλούκας 5 (1), Βεζένκοφ 20 (1), Πρίντεζης 14 (1), Τζένκινς, Κουφός 10, Έλις 11, ΜακΚίσικ 10

Χίμκι (Αντρέι Μάλτσεφ): ΜακΚόλουμ 17 (2), Καράσεφ 12 (2), Ζαϊτσεφ, Βιάλτσεφ 14 (4), Μόνια 8 (2), Σαράποφ 4, Πονκρασόφ 6 (2), Βορόνοφ 8, Βάλιεφ 6

  • Δείτε τις καλύτερες φάσης της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This