Τελικός Κυπέλλου: Όλα για την κούπα! Ο Ολυμπιακός αποφασισμένος, ο ΠΑΟΚ διψασμένος

«Παίξτε για τους εαυτούς σας και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θέλει όσο τίποτε άλλο αυτό το κύπελλο», το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη

Must Read

Δίψα για την κούπα! Να κλείσει ιδανικά μια ούτως ή άλλως πετυχημένη χρονιά, στη διάρκεια της οποίας έκανε… περίπατο στο πρωτάθλημα και είχε καλή παρουσία στην Ευρώπη, θέλει ο Ολυμπιακός με την κατάκτηση του 29ου Κυπέλλου και του 19ου νταμπλ της ιστορίας του.

Άπαντες στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο γνωρίζουν ότι η αποστολή τους απόψε (21.00, Cosmote Sport 1) κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ δεν θα είναι εύκολη. Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του, όπως έχουν δηλώσει, δεν υποτιμούν τον «Δικέφαλο του Βορρά» και περιμένουν μια σκληρή μάχη. Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα πετύχουν τον στόχο τους και για δεύτερη συνεχή σεζόν θα πανηγυρίσουν πρωτάθλημα και Κύπελλο στο μεγάλο Λιμάνι.

Το θετικό για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι ότι στη διάθεσή του, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα βρίσκεται και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο διεθνής στόπερ έκανε αγώνα δρόμου για να ξεπεράσει τη θλάση που αποκόμισε στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ και, όπως όλα δείχνουν, θα είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του παίρνοντας φανέλα βασικού.

Με την πετυχημένη ευρωπαϊκή συνταγή αναμένεται να παρατάξει τους πρωταθλητές ο Πέδρο Μαρτίνς, δηλαδή με σύστημα 3-4-3, ενώ δεν αποκλείεται να επαναλάβει το τρικ με τον Ελ Αραμπί, τοποθετώντας τον στα «φτερά» της επίθεσης και τον Χασάν στην κορυφή, που απέδωσε τα μέγιστα την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μεγάλη προσοχή έχει ζητήσει ο Μαρτίνς στους ακραίους αμυντικούς μέσους του, και όχι άδικα, αφού οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα από τα ανεβάσματα των «ασπρόμαυρων» μπακ-χαφ στα προηγούμενα δύο παιχνίδια.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξουν εκπλήξεις στην ενδεκάδα από τον Μαρτίνς, προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Εξάλλου, και οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά…

Κλείνοντας, θυμίζουμε ότι μεσοβδόμαδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης επισκέφτηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και θέλοντας να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους ποδοσφαιριστές τούς έταξε πριμ 500.000 ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του νταμπλ!

Μήνυμα νίκης στους παίκτες του Δικέφαλου από τον Σαββίδη

Σαν «ατσάλι» κατεβαίνει η ομάδα του ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, με έναν και μοναδικό στόχο, την κατάκτηση της κούπας! Το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη προς τους παίκτες ήταν σαφές: «Παίξτε για τους εαυτούς σας και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, που θέλει όσο τίποτε άλλο αυτό το κύπελλο», και η προσπάθεια του Αντρέ Αντελίνο Βιεϊρίνια, που έχει «DNA ΠΑΟΚ», να συσπειρώσει την ομάδα με ένα γεύμα, είχε αυτόν τον στόχο της ενότητας.

«Όταν μια ομάδα μπαίνει ενωμένη, παίζουν ο ένας για τον άλλον, τότε κερδίζει, όποιον κι αν έχει αντίπαλο», είπε στους συμπαίκτες του ο Βιεϊρίνια, που θέλει πάρα πολύ να σηκώσει ακόμη ένα τρόπαιο ως αρχηγός του «Δικεφάλου του Βορρά» κι ας μην είναι αυτή τη φορά αντίπαλος η ΑΕΚ, που συνήθιζε να την κερδίζει.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός «γνωρίζονται καλά», όπως λέει ο Άγγελος Αναστασιάδης, που δεν περιμένει εκπλήξεις από τους προπονητές και με την εμπειρία του στέλνει το δικό του μήνυμα: «Αυτά τα ματς τα παίρνουν οι παίκτες». Ο Άγγελος ήταν ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ στα Κύπελλα και στο πρωτάθλημα της δεκαετίας του ’70, και προπονητής όταν κέρδισε τον Άρη 1-0 στον τελικό της Τούμπας (το 2003), με γκολ του Γεωργιάδη. Άρα, έχει διπλή ιδιότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ξέρει και τη νοοτροπία πάρα πολύ καλά, αυτό όμως που μετράει σε έναν τελικό είναι πώς θα παρουσιαστούν οι παίκτες.

Γι’ αυτό ο Πάμπλο Γκαρσία έχει κάνει δουλειά στον ψυχολογικό τομέα και απαιτεί από όλο το ρόστερ να είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή. Όσον αφορά την ενδεκάδα, υπάρχει μια σχετική «ομίχλη» για την επιθετική γραμμή, αφού φυσιολογικά οι σίγουροι που θα ξεκινήσουν είναι οι Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς. Οι δύο θέσεις της επίθεσης «παίζονται» ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες και τις διεκδικούν οι Ουάρντα, Σφιντέρσκι (πιο πιθανοί), Ελ Καντουρί και Κρμέντσικ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This