Euro 2020: Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο – Έλαμψαν Ισπανία και Σουηδία – Τα ζευγάρια στους «16»

G.O.A.T.

Must Read

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία και Πορτογαλία πήραν την πρόκριση για τη φάση των νοκ άουτ αγώνων στους «16» του Euro 2020, αλλά το ιστορικό γεγονός της ημέρας έχει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο!

Ο Πορτογάλος άσος είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του πλανήτη σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Κατέκτησε μια κορυφή όπου εδώ και 15 χρόνια ανήκε αποκλειστικά στον Ιρανό Αλί Νταεϊ με 109 γκολ και είναι προφανώς θέμα χρόνου να βάλει και το 110ο (ή και ακόμα περισσότερα), αφού με τα δύο γκολ κόντρα στη Γαλλία και το τελικό 2-2 η Πορτογαλία συνεχίζει στη διοργάνωση.

Ντροπιαστική στιγμή στο γήπεδο στη Βουδαπέστη, τα αντικείμενα που εκτοξεύθηκαν από την εξέδρα προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τα ζευγάρια στη φάση των «16»:

Βολικό 2-2 για Γαλλία και Πορτογαλία με τρία πέναλτι!

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και η Πρωταθλήτρια Ευρώπης πρόσφεραν έναν απολαυστικό αγώνα στη Βουδαπέστη, που ολοκληρώθηκε ισόπαλος 2-2 (31’ πεν., 60’ πεν. Ρονάλντο – 45΄+1 πεν., 47΄ Μπενζεμά) αλλά η «μοιρασιά» δεν δυσαρέστησε κανέναν, αφού οι «τρικολόρ» πήραν την πρώτη θέση και οι Ίβηρες την τρίτη, με δεύτερη τη Γερμανία.

Στη φάση των «16», λοιπόν, θα παίξουν Γαλλία-Ελβετία στο Βουκουρέστι (28/6, 22:00), Αγγλία-Γερμανία στο Γουέμπλεϊ (29/6, 19:00) και Βέλγιο-Πορτογαλία (27/7, 19:00) στη Σεβίλλη.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο (79΄ Νταλότ), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο, Ντανίλο (46΄ Παλίνια), Μουτίνιο (73΄ Νέβες), Σάντσες, Μπερνάρντο Σίλβα (73΄ Μπρούνο Φερνάντες), Ζότα, Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Λορίς, Κουντέ, Βαράν, Κιμπεμπέ, Ερναντέζ (46΄ Ντίνιε, 52΄ Ραμπιό), Καντέ, Πογκμπά, Τολισό (66΄ Κομάν), Γκριεζμάν (87΄ Σισοκό), Εμπαπέ, Μπενζεμά.

Οι εντυπώσεις στην Ουγγαρία, η πρόκριση στη Γερμανία

Το γκολ του Λέον Γκορέτσκα στο 84’ «γλίτωσε» τη Γερμανία από την ήττα κόντρα στους Ούγγρους αλλά και ένα ανεπανάληπτο «κάζο» αποκλεισμού από τους «16» του Euro 2020.

Ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου -«χρυσή» αλλαγή του Λεβ στο 58’- ισοφάρισε σε 2-2 σε ένα χρονικό σημείο που η μπάλα «ζύγιζε» 100 κιλά, έστειλε τα «πάντσερ» απ’ τον εφιάλτη της 4ης θέσης, στη 2η θέση (και πάνω στην Αγγλία στη φάση των «16») και άφησε τους εξαιρετικούς και σκληροτράχηλους Μαγυάρους με την πικρή γεύση του αποκλεισμού.

Δύο φορές προηγήθηκε η Ουγγαρία με τους Άνταμ Σάλαϊ (11’) και Σάφερ (68’), ισάριθμες φορές βρήκε «απαντήσεις» η Γερμανία με τους Χάβερτς (66’) και Γκορέτσκα.

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιοάκιμ Λεβ): Νόιερ, Γκίντερ (82’ Βόλαντ), Χούμελς, Ρούντιγκερ, Κίμιχ, Γκιντογκαν (58’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκοσένς (82’ Μουσιάλα), Χάβερτς (67’ Βέρνερ), Σανέ, Γκνάμπρι (68’ Μίλερ).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μάρκο Ρόσι): Γκουλάτσι, Νέγκο, Μπότκα, Ορμπάν, Ατίλα Σάλαϊ, Φιόλα (88’ Νίκολικς), Κλέινχεσλερ (89’ Λόβρενσικς), Νάγκι, Σάφερ, Ρόλαντ Σάλαϊ (75’ Σεν), Άνταμ Σάλαϊ.

Η Ισπανία είναι εδώ!

Για μισή ώρα ήρωας, για την υπόλοιπη αποδιοπομπαίος. Αυτή είναι η ζωή του τερματοφύλακα κι ο Μάρτιν Ντουμπράβκα (έπιασε πέναλτι στο 12΄’, έβαλε αυτογκόλ στο 30’) θα θυμάται για καιρό την 23η Ιουνίου 2021.

Η Ισπανία διέλυσε 5-0 τη Σλοβακία στη Σεβίλλη, πέρασε στους «16» και έδιωξε από πάνω της το άγχος που δικαίως είχε δημιουργηθεί από τις προηγούμενες προβληματικές εμφανίσεις της.

Το αυτογκολ του Ντουμπράβκα στο 30΄, η κεφαλιά του Λαπόρτ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το πλασέ του Σαράμπια στο 56΄, το σουτ του Φεράν Τόρες στο 67΄ και ακόμα ένα αυτογκόλ, του Κούτσκα στο 71΄, «υπέγραψαν» την ισπανική επέλαση.

Για πρώτη φορά η Ισπανία σημείωσε 5 γκολ σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και μάλιστα σε μία χρονική στιγμή στην οποία προερχόταν από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις (φιλικό με Πορτογαλία και δύο επίσημα ματς στο Euro) με συνολικό απολογισμό ενός τέρματος!

Οι συνθέσεις:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χαράσλιν (69΄ Σούσλοφ), Χάμσικ (90΄ Μπένες), Χρομάντα (46΄ Λομπότκα), Μακ (69΄ Βάις), Ντούντα (46΄ Ντούρις)

ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουϊς Ενρίκε): Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77΄ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρθία (71΄ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71΄ Τιάγκο Αλκάνταρα), Πέδρι, Κόκε, Μορένο (77΄ Ανταμά Τραορέ), Σαράμπια, Μοράτα (66΄ Φεράν Τόρες)

Ματσάρα στην Αγία Πετρούπολη και μεγάλη πρόκριση της Σουηδίας!

Με ηγέτη και σκόρερ τον Εμίλ Φόρσμπεργκ, η Σουηδία νίκησε με 3-2 την Πολωνία στην «Gazprom Arena» της Αγίας Πετρούπολης και πέρασε πανηγυρικά στους «16» του Euro 2020 ως πρώτη από τον 5ο όμιλο.

Το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στα χρονικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με το οποίο ο επιθετικός της Λειψίας άνοιξε το σκορ μόλις στο 1.22΄΄ της αναμέτρησης σίγουρα «πάγωσε» τους Πολωνούς, που είχαν μεν μία τεράστια διπλή ευκαιρία στη συνέχεια με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Φόρσμπεργκ «χτύπησε» ξανά πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, μετά από ασίστ του νεοεισελθέντα, Κουλουσέφσκι (59΄) και παρότι ο Λεβαντόφσκι με το δεύτερο του γκολ στο τουρνουά μείωσε, ξαναέβαλε τους Πολωνούς στο ματς, στο 61΄. Ο κορυφαίος στράικερ του κόσμου «χτύπησε» ξανά στο 84΄, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και δίνοντας τεράστιο ενδιαφέρον στον αγώνα, καθώς με νίκη οι Πολωνοί θα περνούσαν στην επόμενη φάση.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως, ο Κλάεσον, έσβησε τα όνειρά τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Ο Έμιλ Φόρσμπεργκ με τα δύο τέρματα που πέτυχε έχει σκοράρει τα 4 τελευταία της Εθνικής Σουηδίας σε τελική φάση μεγάλου τουρνουά. Τρία από αυτά στην τρέχουσα διοργάνωση, ενώ είχε βρει δίχτυα και στο Μουντιάλ του 2018 στο 1-0 επί της Ελβετίας.

Οι ενδεκάδες:

ΣΟΥΗΔΙΑ (Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68΄ Κραφθ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (78΄ Κλάεσον), Ίσακ (68΄ Μπεργκ), Κουάισον (55΄ Κουλουσέφσκι)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Πάουλο Σόουζα): Στσέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (61΄ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (78΄ Πλατσέτα), Κλιχ (73΄ Κοζλόφσκι), Πούχατς (46΄ Φρανκόφσκι), Σφιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This