«Πάγωσε» την Χάντερσφιλντ ο Δώνης – Απέρριψε την πρόταση

Must Read

Πόσοι άραγε θυμούνται ότι ο Γιώργος Δώνης δεν είχε αγωνιστεί μόνο στην Μπλάκμπερν, στην οποία είχε πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 1996 (πρωταθλήτρια Αγγλίας τότε…) με «διαβατήριο» την ιστορική κούρσα του στο Άμστερνταμ, στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον του Άγιαξ; Πόσοι θυμούνται ότι το «τρένο» είχε… σφυρίξει με τη φανέλα και της Σέφιλντ Γουένσντεϊ και της Χάντερσφιλντ (1999-2000) προτού επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και τελικά να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ;

Ε, κι όσοι δεν το ήξεραν, το έμαθαν χθες, όταν η αγγλική “Sun” αποκάλυψε ότι η πρώην ομάδα του Δώνη του έκανε πρόταση για αν αναλάβει τα ηνία της στην Championhsip.  Ο Δώνης, λάτρης του αγγλικού ποδοσφαίρου και της βρετανικής νοοτροπίας, δεν έκρυψε ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να εργαστεί στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά «πάγωσε» την πρόταση της Χάντερσφιλντ, η οποία αν είχε κατατεθεί στην αρχή του καλοκαιριού ουδείς γνωρίζει ποια θα ήταν η απάντησή του. Τώρα, ήταν αρνητική…

Το δημοσίευμα της “Sun” ανέφερε τα εξής: «Ο πρώην άσος της Χάντερσφιλντ, Γιώργος Δώνης αναγνωρίζει την ευκαιρία να επιστρέψει στο Χάντερσφιλντ ως μάνατζερ της ομάδας, αλλά είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μία εξαιρετική πρόταση για να μην απορριφθεί. Ο 50χρονος προπονητής είναι σήμερα επικεφαλής του Παναθηναϊκού, αλλά θα ήθελε να δοκιμάσει τον εαυτό του ως μάνατζερ στην Αγγλία».

Ο Δώνης μίλησε στη «Sun»… διακριτικά, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αλλά ξεκαθαρίζοντας  ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο. Σαν να λέει ότι αν ήταν διαφορετικό το timing της πρότασης, πιθανότατα θα την αποδεχόταν…

«Αυτή τη στιγμή η συγκυρία είναι περίπλοκη. Εχω ακόμα δυο χρόνια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, το έργο μου πηγαίνει πραγματικά καλά και δεν είναι εύκολη η απόφαση να μετακινηθώ. Αλλά για μένα η εμπειρία να βρεθώ στην Αγγλία ως μάνατζερ είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μου.

Ειδικά στη Χάντερσφιλντ όπου έχω αγωνιστεί ως ποδοσφαιριστής. Τότε, δεν έδειξα το καλύτερό μου πρόσωπο, είχα τραυματισμούς πολλές φορές, αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα και ο τρόπος που λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Αγγλία. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, το πρωτάθλημα είναι σε κορυφαίο επίπεδο επειδή υπάρχουν πολλά σημαντικά και δυνατά κλαμπ με ιστορία. Για μένα, όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σωματείο στην Ελλάδα, αλλά είναι διαφορετική η εμπειρία της Αγγλίας και μου αρέσει το αγγλικό ποδόσφαιρο».

Δώνης: «Δεν θα άφηνα τον Παναθηναϊκό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος»

Μετά το δημοσίευμα της αγγλικής “Sun”, ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα αντανακλαστικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Ζητήθηκε από τον Γιώργο Δώνη – αν το επιθυμούσε – να  εκφραστεί επισήμως επί του θέματος και ο Έλληνας κόουτς δεν διέψευσε ότι του έγινε κρούση από την Χάντερσφιλντ.

Όμως παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν θα άφηνε τον Παναθηναϊκό στα… κρύα του λουτρού λίγο πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, παρότι η εργασία στην Αγγλία παραμένει ένας από τους στόχους του. «Οσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι προπονητικά είναι ένας στόχος μου να εργαστώ σε αγγλικό σύλλογο. Από εκεί και πέρα σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρέπει να μείνουμε αφοσιωμένοι στη δουλειά μας στον Παναθηναϊκό» είπε χαρακτηριστικά ο Δώνης.

Ταυτόχρονα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τοποθετήθηκε στο θέμα με την εξής θέση: «Με αφορμή το δημοσίευμα της Sun διευκρινίζουμε ότι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν υπάρχει η παραμικρή νύξη ή ενόχληση από οποιαδήποτε ομάδα σχετικά με τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη. Από εκεί και πέρα κατά πάγια τακτική μας δεν σχολιάζουμε φημολογίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This