Θοδωρής Ιακωβίδης: «Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ»

«Να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε 4 χρόνια...»

Must Read

Σε μία απρόσμενη αποκάλυψη προχώρησε πριν λίγες ημέρες ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος εξομολογήθηκε πως θα έβαζε τέλος στην καριέρα του στην Εθνική ομάδα, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε.

Ωστόσο ο ολυμπιονίκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ εκμυστηρεύτηκε πως ενδέχεται αν μην εγκαταλείψει την άρση βαρών και καταλυτικός ρόλος έπαιξε η αγάπη του κόσμου.

«Δέχομαι “επίθεση αγάπης” που δε με περίμενα. Δέχομαι πολλή πίεση για την απόφαση (να σταματήσω). Είναι και λίγο ότι δε θέλω να σταματήσω, θα δούμε» σχολίασε και πρόσθεσε:

«Αντιμετωπίζω και πρόβλημα στον καρπό ενδεχομένως να χρειαστεί να χειρουργηθώ. Δεν έχω πάρει απόφαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ έκανε έκκληση «να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε 4 χρόνια να είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Παιδιά της διπλανής πόρτας είναι…».

Αναφορικά με την στήριξη της πολιτείας ανέφερε πως δεν είχε καμία οικονομική ενίσχυση.

«Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ ούτε θέλω να πάρω λεφτά από την πολιτεία αλήθεια σας λέω… Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός το σωματείο μου να με στηρίξει τον τελευταίο χρόνο… Είμαι 30 χρόνων και είναι η πρώτη φορά που είχα συμβόλαιο ως αθλητής» , παρόλα αυτά η ομοσπονδία προσπαθεί να βρίσκει λύσεις.

«Εργάζομαι κανονικά… Τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, πάω σπίτι τρώω, φεύγω γυμναστήριο και γυρνώ 9 το βραδύ 9.30 και την επομένη ξανά πίσω. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι αποδοτικός», είπε στην συνέχεια ο 30χρονος αρσιβαρίστας.

Παράλληλα ο νεαρός αθλητής αποκάλυψε πως το γυμναστήριο όπου κάνει προπόνηση, το οποίο βρίσκεται στον Άγιο Κοσμά, πλημμυρίζει κάθε φορά που βρέχει.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν νέοι που ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα εκείνος απάντησε καταφατικά όπως διερωτήθηκε: «Στα 22 θα αντέχει το παιδί να τον βοηθάμε οι γονείς του; Θα πάνε να δουλέψουν. Δεν υπάρχει μοριοδότηση για πανεπιστήμιο όποτε σταματάμε και 1 χρόνο για τις πανελλήνιες». 

Στην συνέχεια αποκάλυψε πως συμφώνησε να συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη αλλά και με όλους τους αθλητές μετά το Ράλι Ακρόπολις, με σκοπό να συζητήσουν για το αίτημα σχετικά με την μοριοδότηση στα Πανεπιστήμια, «ώστε να κερδίζουμε στις μαθητικές ηλικίες».

Όσον αφορά την επιστροφή του Πύρρου Δήμα στην ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών, ο Θοδωρής Ιακωβίδης δήλωσε: «Καλώς να έρθει τον περιμένουμε, θα έχει πίστωση χρόνου» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This