Παναθηναϊκός: Τα 5 «ανοιχτά μέτωπα» του Νταμπίζα

Must Read

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν μπορεί να διευθετήσει όλες τις εκκρεμείς μεταγραφικές υποθέσεις μέσα σε τρεις ημέρες.

Κάποιες εξ’ αυτών θα… παραπεμφθούν για το «παράθυρο» των ελεύθερων, κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, κάποιες ίσως μετατεθούν και στη χειμερινή μεταγραφική σεζόν.

Το καλοκαίρι ολοκληρώνεται με πολλά θέματα ανοιχτά για τον Παναθηναϊκό και πλέον κρίνεται κρίσιμο για το ρόστερ της ομάδας το αμέσως επόμενο διάστημα που δεν περιορίζεται στο τριήμερο μέχρι και το Σάββατο 31 Αυγούστου, τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου.

1. Μεταγραφές
Μόλις πριν από έξι ημέρες, στη συνέντευξή του στη Nova, ο Γιώργος Δώνης μίλησε για «2+1» μεταγραφές. Δηλαδή για την απόκτηση στόπερ και αμυντικού μέσου και για την πιθανότητα απόκτησης ενός επιπλέον (έμπειρου) επιθετικού, στην περίπτωση που ο νεαρός Περέα δεν αποδείξει, μέσω των προπονήσεων, ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του αναπληρωματικού του Μακέντα.

Όμως, είναι απίθανο το ενδεχόμενο να κάνει ο Παναθηναϊκός δύο μεταγραφές μέσα σε τρεις ημέρες. Το «παράθυρο» των ελεύθερων κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου παραμένει ανοιχτό και, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ας μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο κάποιες κινήσεις να μετατεθούν χρονικά για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αφού θα έχουν επαναξιολογηθεί οι ανάγκες της ομάδας στον πρώτο γύρο.

2. Αποδεσμεύσεις
Έξι παίκτες από το περυσινό έμψυχο δυναμικό της ομάδας προπονούνται σχεδόν από την αρχή της προετοιμασίας σε ξεχωριστό γκρουπ, όντες «κομμένοι» και ουδείς κατάφερε να συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα (Μουνιέ και Οικονόμου ίσως να μην θέλησαν κιόλας, λόγω του μεγάλων συμβολαίων τους).

Ίσως αυτό να συμβεί εντός των ημερών με τον Νώντα Παντελάκη, όμως ο «βραχνάς» για τον Παναθηναϊκό είναι το υψηλότατο συμβόλαιο του Γάλλου και το «180άρι» του Οικονόμου, αμοιβές–«κληρονομιά» της εποχής του προηγούμενου (άτυπου) τεχνικού διευθυντή, Ντίνου Διαμαντόπουλου.

Κάποιοι εκ των παικτών σίγουρα θα περάσουν στο Κορωπί το επόμενο τρίμηνο ως ανενεργοί και θα πληρώνονται… κανονικότατα. Απομένει να δούμε μέχρι το Σάββατο ποιοι θα είναι αυτοί…

3. Ανανεώσεις «μικρών» (αρνητικές απαντήσεις ήδη από ορισμένους)
Oι νεαροί Τζαβίδας και Σαντικάι ανανέωσαν το συμβόλαιό τους με τον Παναθηναϊκό, όμως υπάρχουν και αρκετοί παίκτες της… πρώην U-19, οι οποίοι δεν έχουν συμφωνήσει. Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Bαγιαννίδης (ίσως και άλλοι παίκτες) είναι υποθέσεις, οι οποίες δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν εύκολα.

Ο Νίκος Νταμπίζας, βέβαια, ρότα δεν πρόκειται να αλλάξει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Θα προχωρήσει βάσει τη «νόρμας» που έχει θέσει ο ίδιος για τα συμβόλαια αυτού του επιπέδου, στο «δεύτερο» σκαλί της καριέρας αυτών των παιδιών, και όποιος δεν αποδεχθεί την πρόταση, αποχωρεί και ακολουθεί άλλο δρόμο.

Όλοι στο ίδιο «σακούλι»; Ο Νταμπίζας πιστεύει ότι έτσι χτίζεται η πολιτική του συλλόγου σε τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά σαφώς υπάρχουν επιχειρήματα και για την άλλη όψη του νομίσματος, διότι όλα τα δάχτυλα δεν είναι τα ίδια

4. Δανεισμοί – Χατζηγιοβάνης
Υπάρχουν «πιτσιρικάδες», οι οποίοι δεν προορίζονται για την πρώτη ομάδα, αλλά έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν και οι Κόναν – Βέργος, οι οποίοι προπονούνται με την «πρώτη» ομάδα, αλλά δεν θα παραμείνουν στο Τριφύλλι, αν βρεθεί ομάδα για να τους πάρει με δανεισμό. Τρεις ημέρες πριν από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, αυτό δεν είναι και το πιο εύκολο.

Όσο για το θέμα Χατζηγιοβάνη; Προς το παρόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο παίκτης δεν έφερε προσφορά που έστω θα προσέγγιζε το «θέλω» του Παναθηναϊκού, «χρυσή τομή» δεν βρέθηκε για την ανανέωση του συμβολαίου του, συνεπώς, αμφότερες οι πλευρές πήρα τα ρίσκα τους. Ο παίκτης παραμένει στο ρόστερ και ο Δώνης θα τον αξιοποιήσει όπως κρίνει εκείνος καλύτερα

5. Ανανεώσεις Κουρμπέλη – Ινσούα
Στην εκκίνηση της μεταγραφικής περιόδου φαινόταν πως επρόκειτο αρχικά να δοθεί προτεραιότητα στις ανανεώσεις συμβολαίων των «μικρών» (όπως και συνέβη) και να ασχοληθεί ο Παναθηναϊκός με τα πιο «βαριά» συμβόλαια τον Αύγουστο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Οι συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Ινσούα διακόπηκαν, για το συμβόλαιο του Κουρμπέλη (που λήγει τον Δεκέμβριο του 2020) δεν έχουν καν αρχίσει, ενώ για εκείνα των Γιόχανσον, Διούδη, Δώνη (λήγουν το προσεχές καλοκαίρι), δεν έχει γίνει καν νύξη.

Προφανώς διότι θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν.
Συνεπώς… πάμε για το Δεκέμβριο (όπως συνέβη πέρυσι στην περίπτωση Κολοβέτσιου, που ανανέωσε), με το ρίσκο κάποιοι εκ των παικτών, πλην του αρχηγού, να συμφωνήσουν από τον προσεχή χειμώνα με άλλη ομάδα, όπως έχουν το δικαίωμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This