Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23: Χρυσές οι Αναστασιάδου και Φράγκου στο διπλό σκιφ!

Aσημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών για τους Χρήστο Στεργιάκα και Ιάσονα Εξάρχου, «χάλκινη» η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη στο σκιφ ελ. βαρών

Must Read

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας κωπηλασίας Ευαγγελία Αναστασιάδου και Ευαγγελία Φράγκου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23!  

Παράλληλα, οι Χρήστος Στεργιάκας και Ιάσονας Εξάρχου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ενώ χάλκινο μετάλλιο πήρε η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη στο σκιφ ελ. βαρών, ολοκληρώνοντας, έτσι, την εντυπωσιακή συγκομιδή της εθνικής ομάδας κωπηλασίας στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Στον τελικό του διπλού σκιφ, οι Αναστασιάδου και Φράγκου οδήγησαν την κούρσα από την αρχή έως το τέλος και τερμάτισαν στην πρώτη θέση με 6:55.94. Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου (ΝΟ Γιαννιτσών) τον περασμένο μήνα είχε πάρει χάλκινο παγκόσμιο μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων στο Πλόβνιβ, ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου (ΝΟ Καστοριάς) ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία, όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ. βαρών.

Στο διπλό σκιφ ανδρών, οι Στεργιάκας και Εξάρχου, παρότι νέο πλήρωμα, κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:19.27, πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με 6:15.06. Το πρώτο, χρονικά, μετάλλιο για την Ελλάδα ήταν το χάλκινο της Ελένης Μαρίνας Λεβεντέλη στο σκιφ ελ βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης τερμάτισε τρίτη σε 7:47:77, χάνοντας για λίγο το ασημένιο από τη Βρετανή Μπέιτς (7:46.93), ενώ σχεδόν στο φώτο φίνις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Πολύ κοντά στο βάθρο

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και η δίκωπος των κοριτσιών, με τις Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου να τερματίζουν τέταρτες, με χρόνο 7:45.78. Η τετράκωπος άνευ των αγοριών, με τους Στέφανο Καπάκογλου, Παύλο Φαΐτα, Δημήτρη Ζωγράφο και Θεόδορο Λαπίκοφ, πήρε την 6η θέση στον τελικό με χρόνο 6:10.33.

Την 1η θέση στον «μικρό» τελικό του διπλού σκιφ ελ. βαρών κατέκτησαν οι Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης και Στρατός Τριαντάφυλλου με χρόνο 6:29.26, που κατετάγησαν 7οι στη γενική, ενώ οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Λεωνίδας Τζουμέζης με χρόνο 6:55.42 τερμάτισαν δεύτεροι στον «μικρό» τελικό της δικώπου άνευ και κατετάγησαν όγδοι στο σύνολο.

Τα πληρώματα που κατέκτησαν μετάλλιο στη διοργάνωση, αλλά και ολόκληρη την αποστολή συνεχάρη μέσω Twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This