Φιάσκο τα «15 λεπτά δημοσιότητας» των Αυστραλών… Μετά τον Τζόκοβιτς «έμπλεξε» και Τσέχα τενίστρια!

Τα έκανε σαλάτα η αυστραλιανή ομοσπονδία τένις - Οι Γάλλοι προανήγγειλαν ήδη ότι ο Σέρβος σούπερ σταρ θα μπορεί να αγωνιστεί κανονικά στο Roland Garros

Must Read

Όσο περνούν οι ώρες τόσο αποδεικνύεται ότι η διαχείριση των Αυστραλών στην υπόθεση του Νόβακ Τζόκοβιτς, του κορυφαίου τενίστα του πλανήτη, είναι ένα μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τον Σέρβο σούπερ σταρ, μια ακόμη παίκτρια, η Τσέχα Ρενάτα Βοράκοβα, είδε τη βίζα της να ακυρώνεται από συνοριακούς αξιωματούχους. Η Τσέχα ωστόσο, έχει ήδη παίξει έναν αγώνα στο διπλό σε ένα τουρνουά προθέρμανσης του Αυστραλιανού Όπεν στη Μελβούρνη.

Η 38χρονη και νούμερο 81 στην παγκόσμια κατάταξη, ενημερώθηκε από τους αξιωματούχους ότι πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα, αφού εισήλθε με παρόμοια ιατρική εξαίρεση με αυτή του Τζόκοβιτς. Η Βοράκοβα κρατείται στο Park Hotel στο Carlton (στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Τζόκοβιτς), σύμφωνα με το ABC.

Η κράτησή της έρχεται αφότου η Υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους υπέδειξε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι μετανάστευσης είχαν λάβει πληροφορίες ότι κι άλλοι παίκτες είχαν εισέλθει στη χώρα με εσφαλμένες ή ανεπαρκείς αιτήσεις για βίζα.

Οι πληροφορίες που συνέλεξε η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη, είπε στο BBC, «υποδεικνύουν ότι υπάρχουν κάποια άτομα εδώ τώρα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου και πρέπει να το διερευνήσουμε».

Την ίδια στιγμή, μια διαρροή εγγράφων αποκαλύπτει ότι η ομοσπονδία Tennis Australia αγνόησε τις κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τις ιατρικές εξαιρέσεις και έστειλε ενημερωτικό δελτίο στους παίκτες, ενημερώνοντάς τους για μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, ώστε να μπορούν να παίξουν στο τουρνουά Australian Open χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Ο Τζόκοβιτς είχε ανακοινώσει ότι έλαβε εξαίρεση για να αγωνιστεί στο τουρνουά, αλλά του ακυρώθηκε η βίζα κατά την προσγείωσή του στη Μελβούρνη και τώρα περιμένει την δικαστική ακρόαση της υπόθεσης, καθώς ο δικηγόρος του επενέβη και άσκησε έφεση, ενώ διαμένει στο ξενοδοχείο Park Hotel (κυβερνητικό ξενοδοχείο κράτησης) σε καραντίνα μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα εκδικαστεί η έφεσή του (και θα αποφασιστεί εάν θα απελαθεί ή θα του χορηγηθεί ειδική άδεια για να παίξει στο τουρνουά).

Ο εννέα φορές νικητής του Aussie Open προσπάθησε να εισέλθει στην Αυστραλία με βάση το γεγονός ότι είχε αναρρώσει από τον Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες – οι λόγοι για την ιατρική εξαίρεση που είχαν εγκριθεί από το Tennis Australia – αλλά, σύμφωνα με την αυστραλιανή Κυβέρνηση, ο Σέρβος παρείχε «ελάχιστες» αποδείξεις και «δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία κατόπιν αιτήματος».

Τα έκαναν σαλάτα…

Χθες, δύο επιστολές που διέρρευσαν από τον Υπουργό Υγείας της Αυστραλίας και έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας της χώρας, έδειξαν ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε πει ρητά τον Νοέμβριο στον επικεφαλής της ομοσπονδίας τένις Craig Tiley, ότι η πρόσφατη νόσηση δεν ήταν επαρκής λόγος για ιατρική εξαίρεση.

«Η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη συμβουλεύει οι άνθρωποι πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όπως ορίζεται από το ATAGI (το εθνικό συμβουλευτικό όργανο για τα εμβόλια) για να μπορούν να εισέλθουν χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία», είπε ο Γκρεγκ Χαντ στον επικεφαλής του Tennis Australia και διευθυντή του τουρνουά Australian Open, δύο μήνες πριν.

«Σε σχέση με τις συγκεκριμένες ερωτήσεις σας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι άτομα που προσβλήθηκαν από Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες και επιδιώκουν να εισέλθουν στην Αυστραλία από το εξωτερικό και δεν έχουν λάβει δύο δόσεις ενός εγκεκριμένου ή αναγνωρισμένου εμβολίου από την Υπηρεσία Θεραπευτικών Προϊόντων, δεν λαμβάνονται υπόψη ως πλήρως εμβολιασμένοι».

Ένα ενημερωτικό δελτίο που έστειλε το Tennis Australia στο ATP και δόθηκε στους παίκτες του τένις στις 7 Δεκεμβρίου 2021, αναφέρει πως ο οργανισμός ενημέρωσε ότι αν μπορούσαν να αποδείξουν ότι είχαν προσβληθεί από Covid-19 τους τελευταίους έξι μήνες, αυτό λογιζόταν ως αιτία ιατρικής εξαίρεσης, σύμφωνα με την Herald Sun.

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βικτώρια, Τζασίντα Άλαν είπε επίσης ότι η κυβέρνηση της Πολιτείας δεν είχε ενημερωθεί από το Tennis Australia ότι η Κοινοπολιτεία είχε προηγουμένως κοινοποιήσει ότι η προηγούμενη μόλυνση δεν αποτελούσε πραγματική ιατρική εξαίρεση.

Έτσι, η αυστραλιανή ομοσπονδία τένις βρίσκεται τώρα εκτεθειμένη, αφού εν γνώσει της χορήγησε εξαιρέσεις και δεν ενημέρωσε την κυβέρνηση της Βικτώρια για τις επικοινωνίες με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατά τη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων εξαίρεσης.

Κανονικά στο Roland Garros ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στο διάσημο Γαλλικό Όπεν (Roland Garros) αργότερα φέτος, ακόμη κι αν δεν έχει εμβολιαστεί κατά του COVID-19, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας.

Η Ροξάν Μαρατσινεάνου είπε ότι τα πρωτόκολλα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης σε μεγάλες διοργανώσεις σήμαιναν ότι ένας μη εμβολιασμένος παίκτης θα έχει το δικαίωμα να εισέλθει στη Γαλλία και να συμμετάσχει στο Roland Garros, το οποίο ξεκινά τον Μάιο.

«Δεν θα ακολουθούσε τις ίδιες οργανωτικές ρυθμίσεις με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί», είπε η Γαλλορουμάνα Υπουργός στο ραδιόφωνο FranceInfo και πρόσθεσε: «Αλλά θα μπορεί παρόλα αυτά να αγωνιστεί [στο Ρολάν Γκαρός] επειδή τα πρωτόκολλα, η λεγόμενη φούσκα υγείας, το επιτρέπουν».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This