Σούπερ Εθνική στην Πόλη, 76-67 την Τουρκία και… φεύγει για Μουντομπάσκετ

Must Read

Αποφασιστικό βήμα έκανε η Εθνική μπάσκετ. Μετά από σπουδαία εμφάνιση για τρεις περιόδους, νίκησε την Τουρκία στην Πόλη με εννιά πόντιους διαφορά (76-67), ενώ στη διάρκεια του αγώνα είχε φθάσει ακόμα και στο «+16».

Όταν οι Τούρκοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση, μάζεψαν το σκορ, δύο τρίποντα του Δημήτρη Αγραβάνη … έσβησαν τις ελπίδες τους.

Η Ελλάδα έφθασε τις τρεις νίκες (έχει και μια ήττα), είναι πρώτη στον όμιλο, οι Τούρκοι είναι στο 1-3 (νίκες-ήττες),. O αγώνας της Λευκορωσίας με τη Βρετανία αναβλήθηκε.

Περίοδοι: 15-15, 33-36 (ημίχρονο), 46-62, 67-76

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, από τους πρωταγωνιστές του αγώνα μίλήσε μετά το ματς στη Nova που μετέδιδε το ματς.

Για τα τρίποντα στο φινάλε: «Δεν είναι μόνο τα δικά μου τρίποντα. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στην επίθεση ο καθένας μας έπαιρνε αποφασιστικές προσπάθειες. Και να αστοχούσαμε δεν μας ένοιαζε, ξέραμε ότι θα τα βάλουμε. Όταν πήγε στο ματς στους 2π. δεν αγχωθήκαμε, έχουμε έμπειρους παίκτες με τόσα τρόπαια. Δεν αγχωθήκαμε. Ήμασταν όλοι αποφασισμένοι. Δεν μας ένοιαζαν τα μικρά λάθη, ήμασταν εκεί, παίξαμε σαν ομάδα».

Για τον Δημήτρη Μωραΐτη: «Μπορεί να είναι σχετικά μικρός στην ηλικία αλλά παίζει με ωριμότητα. Εγώ τον χαίρομαι και βλέπω εκπληκτική βελτίωση. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την ηλικία να έχει τόσο καθαρό μυαλό και να οργανώνει έτσι την ομάδα. Τα καλύτερα έρχονται για εκείνον στο μέλλον».

Για τα διαστήματσα νευρικότητας στα προηγούμενα ματς: «Στα ματς με την Λευκορωσία και την Τουρκία υπήρχε ένα “πρέπει” και καλύψαμε την νευρικότητά μας με την ενέργειά μας».

 Για τα δύο μεγάλα σουτ του στην 4η περίοδο: «Στην αρχή έχασα κάποιες φάσεις και λόγω κούρασης και λόγω κάποιων φάουλ που δεν δόθηκαν. Αποφάσισα να σουτάρω στο τέλος. Ο Σλούκας με βρήκε και τα έβαλα».

Για την άμυνα στον Σέιν Λάρκιν: «Είναι η χημεία που έχουμε όλα τα παιδιά. Έχεις και τον Παπαγιάννη πίσω, που είναι φόβητρο. Παίζουμε σαν ένα. Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον. Αυτό είναι πολύ δύσκολο και πολύ μεγάλο».

Για τους Έλληνες που πήγαν στο γήπεδο: «Για τον κόσμο μας παίζουμε. Όσοι ήρθαν εδώ σήμερα ή μας είδαν από την τηλεόραση πιστεύω πως πήραν πολύ μεγάλη χαρά».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This